Biruitor în casa ta

  „Veți fi ca un om care fuge dinaintea unui leu, pe care-l întâlnește un urs și care, când ajunge acasă, își reazemă mâna pe zid și-l mușcă un șarpe.” (Amos 5:19)

  Ascultă ediția audio aici.

  Pentru creștinul autentic, biruința împotriva păcatului nu este o joacă. Cel care Îl ia în serios pe Dumnezeu înțelege că trăiește într-o permanentă stare de asediu. Acesta este motivul pentru care, la locul de muncă, în marile aglomerații urbane sau în compania prietenilor, el alege să trăiască curat. Dar știi că lupta se dă și în locuri în care suntem mai puțin atenți la ea? Suntem politicoși la serviciu, ne purtăm civilizat când mergem pe stradă, vorbim măsurat când în jurul nostru se află diverse persoane. Dar acasă, cum suntem acasă?

  Textul din dimineața aceasta este o avertizare plină de iubire din partea lui Dumnezeu. Ne-am ferit atent de răgetul leului, am fost conștienți de ursul care este gata să atace, dar iată-ne acasă! Nu mai sunt în jurul nostru cei în fața cărora nu ne permitem să greșim. Suntem doar noi și ai noștri. Întrebarea este următoarea: Putem fi biruiți și acasă? Mi-ar plăcea să vă spun că lupta este gata. Că, odată ajunși în căminul nostru, nu mai putem fi doborâți. Dar nu pot spune lucrul acesta. De ce? Pentru că textul spune altceva. După ce ai scăpat de leu și de urs, ai grijă la șarpe! Acesta nu are puterea leului, dar are venin otrăvitor. Și cel mai dureros este că te doboară chiar în casa ta.

  Să Îl rugăm pe Dumnezeu să ne ferească de leu și de urs! Dar mai ales să ne ferească de șarpe! Nu în oraș sau la locul de muncă, ci, cu prioritate, acolo unde poate suntem cel mai expuși – acasă.

  Provocare:

  Fii astăzi atent la modalitățile prin care ai putea fi doborât acolo unde te simți în cea mai mare siguranță! Care sunt portițele pe care de bunăvoie le lași deschise? Ce ai putea face pentru a împiedica accesul lui Satana în casa ta? Cine ești când nu te vede nimeni sau când te văd doar cei în fața cărora îți permiți și atitudini îndoielnice?

  Claudiu Gâșman
  Conferința Banat

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  Conducător divin

  Ca popor, noi nu suntem pregătiți pentru venirea Domnului. Dacă ar pune în practică adevărurile mari, înalte, superioare ale acestei perioade, fiecare membru al bisericii ar fi o lumină puternică, strălucitoare. GÂNDESC MAI DEPARTE La ce este bună cunoașterea adevărului dacă îmi lipsește iubirea pe care a arătat-o Hristos?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...