Biruitor în casa ta

  „Veți fi ca un om care fuge dinaintea unui leu, pe care-l întâlnește un urs și care, când ajunge acasă, își reazemă mâna pe zid și-l mușcă un șarpe.” (Amos 5:19)

  Ascultă ediția audio aici.

  Pentru creștinul autentic, biruința împotriva păcatului nu este o joacă. Cel care Îl ia în serios pe Dumnezeu înțelege că trăiește într-o permanentă stare de asediu. Acesta este motivul pentru care, la locul de muncă, în marile aglomerații urbane sau în compania prietenilor, el alege să trăiască curat. Dar știi că lupta se dă și în locuri în care suntem mai puțin atenți la ea? Suntem politicoși la serviciu, ne purtăm civilizat când mergem pe stradă, vorbim măsurat când în jurul nostru se află diverse persoane. Dar acasă, cum suntem acasă?

  Textul din dimineața aceasta este o avertizare plină de iubire din partea lui Dumnezeu. Ne-am ferit atent de răgetul leului, am fost conștienți de ursul care este gata să atace, dar iată-ne acasă! Nu mai sunt în jurul nostru cei în fața cărora nu ne permitem să greșim. Suntem doar noi și ai noștri. Întrebarea este următoarea: Putem fi biruiți și acasă? Mi-ar plăcea să vă spun că lupta este gata. Că, odată ajunși în căminul nostru, nu mai putem fi doborâți. Dar nu pot spune lucrul acesta. De ce? Pentru că textul spune altceva. După ce ai scăpat de leu și de urs, ai grijă la șarpe! Acesta nu are puterea leului, dar are venin otrăvitor. Și cel mai dureros este că te doboară chiar în casa ta.

  Să Îl rugăm pe Dumnezeu să ne ferească de leu și de urs! Dar mai ales să ne ferească de șarpe! Nu în oraș sau la locul de muncă, ci, cu prioritate, acolo unde poate suntem cel mai expuși – acasă.

  Provocare:

  Fii astăzi atent la modalitățile prin care ai putea fi doborât acolo unde te simți în cea mai mare siguranță! Care sunt portițele pe care de bunăvoie le lași deschise? Ce ai putea face pentru a împiedica accesul lui Satana în casa ta? Cine ești când nu te vede nimeni sau când te văd doar cei în fața cărora îți permiți și atitudini îndoielnice?

  Claudiu Gâșman
  Conferința Banat

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Tu poți poți alege altceva decât părintele tău

  Doamne, ajută-mă să-Ți dau întâietate chiar față de cei dragi ai mei! Provocare: Identifică greșeli moștenite de la înaintași și, cu ajutorul Duhului Sfânt, rupe-te de ele!

  Dobânda ascunsă

  Doamne, pregătește-ne pentru a fi beneficiarii bogățiilor cerești și ajută-ne ca încă de pe Pământ să fim administratori credincioși! Provocare: Dacă simți că Dumnezeu te-a binecuvântat cu pâine din belșug, fă astăzi un plan să ajuți pe cineva care trece printr-o situație dificilă!

  Fii diamant!

  Doamne, ajută-ne să fim corecți în cele mai mici lucruri și în cele mari, ca să putem oglindi frumusețea Ta în toate! Provocare: Citește astăzi din nou Predica de pe Munte din Matei 5–7! Ce principiu de acolo crezi că trebuie să pui în practică începând chiar de astăzi?

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...