Articolul precedent„Békesség és biztonság!”
  Articolul următorOdihna

  Fiecare moment contează

  „Dimineața seamănă-ți sămânța și până seara nu lăsa mâna să ți se odihnească, fiindcă nu știi ce va izbuti: aceasta sau aceea sau dacă amândouă sunt deopotrivă de bune.” (Eclesiastul 11:6)

  Ascultă ediția audio aici.

  Este larg acceptată ideea că hărnicia se numără printre virtuțile fără de care nu te poți considera complet. Un om harnic se bucură de rezultatele muncii lui, de cele necesare vieții și de aprecierea celor din jur. Hărnicia nu se observă din cuvinte, ci din fapte. Dar ne-am gândit vreodată că a fi harnic aduce avantaje dincolo de bunăstare? Conștientizăm că munca este o binecuvântare și pe alte paliere? Probabil te gândești la aspecte legate de sănătate. Da, munca aduce beneficii pentru sănătatea fizică. Mai este oare ceva?

  Creștini fiind, avem o preocupare permanentă pentru sfințirea vieților noastre. Am luat în serios rezistența în fața ispitelor, conștienți fiind că Diavolul este în permanență pe urmele acelora care Îi slujesc lui Dumnezeu. Suntem atenți, veghem și luptăm cu pornirile noastre. Am găsit însă o declarație extraordinară pe care Ellen White o face cu privire la puterea morală. Ea declară așa: „Inactivitatea fizică slăbește nu doar forța mentală, ci și pe cea morală” (Ed, p. 179). Dumnezeu leagă, așadar, munca – în special pe cea fizică – de puterea noastră în fața ispitei. O viață activă, concentrată constant asupra lucrului ce trebuie bine făcut, ne va feri de momente în care Diavolul să ne ademenească. Curați fiind, vom avea conștiința curată. Iar pentru creștin, conștiința curată este direct legată de fericire. Nu poți fi fericit când ești murdar. Pentru a nu ajunge murdar, Dumnezeu ți-a oferit o cale. Privește în jurul tău! Caută ceva de făcut! Nu da curs tentației leneviei! Lucrează pentru tine, dar mai ales fii o binecuvântare pentru cei din preajma ta!

  Roagă-L pe Dumnezeu să îți deschidă ochii pentru a vedea ce poți face chiar azi!

  Provocare:

  Fii harnic! Începe dis-de-dimineață, iar până seara nu te opri! Nu îți pot promite că munca îți va fi corect răsplătită, dar cu siguranță vei fi mai ferit de ispite.

  Claudiu Gâșman
  Conferința Banat

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...