Articolul precedentA próbatétel ideje véget ér
  Articolul următorPuterea cântatului

  Cu totul curat

  „Dacă îmi vei încerca inima, dacă o vei cerceta noaptea, dacă mă vei încerca, nu vei găsi nimic, căci ce-mi iese din gură, aceea și gândesc.” (Psalmii 17:3)

  Ascultă ediția audio aici.

  Împlinind porunca dată de Dumnezeu la început, oamenii au devenit din ce în ce mai numeroși pe planetă. Fiecare an care trece mărește populația lumii în mod semnificativ. Dar, deși creșterea demografică este explozivă, un lucru rămâne constant: unicitatea ființei umane. O masă colosală de oameni, dar nu o turmă, ci o înșiruire minunată de indivizi unici. Avem și lucruri în comun? Cu siguranță! Preocupări, idealuri, activități, limbaj, acțiuni sau obiceiuri. Există însă ceva ce pare tot mai rar printre noi: oamenii care prețuiesc, înainte de toate, curăția caracterului. Cum arată un astfel de om?

  Sunt multe lucruri de spus. Dar textul de astăzi aduce în prim-plan transparența, sau lipsa ipocriziei. Pentru omul de caracter nu există ceva în minte și altceva pe buze. Cuvintele sunt curate pentru că gândurile sunt nepătate. Eliberat de preocuparea pentru aparențe bune, el trăiește liber, luminos și fără teamă. Atenția nu îi este îndreptată spre ceea ce văd alții, ci spre ceea ce este el cu adevărat. Oricum, mai devreme sau mai târziu, oamenii reușesc să vadă caracterul din spatele măștilor noastre. Și atunci te întreb: Nu este zadarnică alergarea noastră după o imagine bună? Nu sunt inutile eforturile noastre de a cosmetiza o realitate murdară? Ellen White scria: „Caracterul vostru este tezaurul vostru. Îngrijiți-vă de el ca și cum v-ați îngriji de o comoară prețioasă” (MCP, p. 202).

  În perioada în care Domnul Isus a fost pe pământ, mulți oameni au primit mesaje din partea Lui. Dar niciunul nu a fost atât de dur ca mesajele adresate fariseilor. Preocupați de ceea ce văd alții, oamenii aceștia dezvoltaseră o cultură a ipocriziei. Iar Isus nu a putut tăcea. Și Cuvântul Lui continuă să ne vorbească și astăzi cu aceeași putere. Îl ascultăm?

  Doamne, dă-ne biruința nu doar pe buze, ci acolo unde doar Tu și noi știm cum suntem cu adevărat – în inima noastră!

  Provocare:

  Gândește-te la un lucru pe care îl faci altfel decât cum îi sfătuiești pe alții să facă! Hotărăște-te să începi de astăzi să îți schimbi viața după Cuvânt!

  Claudiu Gâșman
  Conferința Banat

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Marele remediu pentru păcat

  Cunoașterea datoriei înseamnă îndeplinirea ei cu tot sufletul și fără teamă. Indiferent de consecințe, ei urmează lumina care le luminează cărarea. Adevărul lui Dumnezeu este de partea lor și nu-i va părăsi niciodată. GÂNDESC MAI DEPARTE Este viața mea o mărturie în favoarea sau împotriva păcatului? Cum pot afla răspunsul?

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...