Articolul precedentA próbatétel ideje véget ér
  Articolul următorPuterea cântatului

  Cu totul curat

  „Dacă îmi vei încerca inima, dacă o vei cerceta noaptea, dacă mă vei încerca, nu vei găsi nimic, căci ce-mi iese din gură, aceea și gândesc.” (Psalmii 17:3)

  Ascultă ediția audio aici.

  Împlinind porunca dată de Dumnezeu la început, oamenii au devenit din ce în ce mai numeroși pe planetă. Fiecare an care trece mărește populația lumii în mod semnificativ. Dar, deși creșterea demografică este explozivă, un lucru rămâne constant: unicitatea ființei umane. O masă colosală de oameni, dar nu o turmă, ci o înșiruire minunată de indivizi unici. Avem și lucruri în comun? Cu siguranță! Preocupări, idealuri, activități, limbaj, acțiuni sau obiceiuri. Există însă ceva ce pare tot mai rar printre noi: oamenii care prețuiesc, înainte de toate, curăția caracterului. Cum arată un astfel de om?

  Sunt multe lucruri de spus. Dar textul de astăzi aduce în prim-plan transparența, sau lipsa ipocriziei. Pentru omul de caracter nu există ceva în minte și altceva pe buze. Cuvintele sunt curate pentru că gândurile sunt nepătate. Eliberat de preocuparea pentru aparențe bune, el trăiește liber, luminos și fără teamă. Atenția nu îi este îndreptată spre ceea ce văd alții, ci spre ceea ce este el cu adevărat. Oricum, mai devreme sau mai târziu, oamenii reușesc să vadă caracterul din spatele măștilor noastre. Și atunci te întreb: Nu este zadarnică alergarea noastră după o imagine bună? Nu sunt inutile eforturile noastre de a cosmetiza o realitate murdară? Ellen White scria: „Caracterul vostru este tezaurul vostru. Îngrijiți-vă de el ca și cum v-ați îngriji de o comoară prețioasă” (MCP, p. 202).

  În perioada în care Domnul Isus a fost pe pământ, mulți oameni au primit mesaje din partea Lui. Dar niciunul nu a fost atât de dur ca mesajele adresate fariseilor. Preocupați de ceea ce văd alții, oamenii aceștia dezvoltaseră o cultură a ipocriziei. Iar Isus nu a putut tăcea. Și Cuvântul Lui continuă să ne vorbească și astăzi cu aceeași putere. Îl ascultăm?

  Doamne, dă-ne biruința nu doar pe buze, ci acolo unde doar Tu și noi știm cum suntem cu adevărat – în inima noastră!

  Provocare:

  Gândește-te la un lucru pe care îl faci altfel decât cum îi sfătuiești pe alții să facă! Hotărăște-te să începi de astăzi să îți schimbi viața după Cuvânt!

  Claudiu Gâșman
  Conferința Banat

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Nepolitețea binecuvântată

  Să ne rugăm ca tinerii noștri iubiți să-I deschidă ușa Străinului care bate la ușa inimii ca să devină Prietenul lor veșnic. Numai El îi poate scoate pe toți străinii care le-au inundat viața, așa cum i-a scos pe negustorii ticăloși din Templu. Fie ca Domnul să îi ocrotească și azi de străini! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, oferă-i unui străin o carte care să îi vorbească despre Isus! Fă-ți timp apoi să te rogi pentru el!

  Cineva știa

  Roagă-te precum Elisei, care I-a cerut Domnului să-i deschidă ochii celui care nu vedea ajutorul divin și se îngrijora teribil! Nu socoti că o fetiță sau un băiețel sunt prea mici pentru a le vorbi despre chemarea lui Dumnezeu în via Sa și acceptă începuturile slabe! Rezultatele pot fi incomensurabile. PROVOCARE: Fă-ți obiceiul de a-i încuraja pe ceilalți! Începe din Sabatul viitor cu tinerii din biserica ta!

  Mânia – dușmanul acceptării

  Fie ca, în afară de mânia nevinovată față de cauza dreaptă a lui Dumnezeu, să ne rugăm să fim înceți la mânie, deschiși la nevoile adolescenților și atenți la strigătul inimii lor după acceptare! PROVOCARE: Roagă-te astăzi să le poți face un mic compliment tutor persoanelor cu care stai de vorbă! Începe cu cei din casa ta!

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...