Necomunicarea – un Goliat postmodern

  „Dar Domnul este turnul meu de scăpare, Dumnezeul meu este stânca mea de adăpost.” (Psalmii 94:22)

  Ascultă ediția audio aici.

  Rețelele de socializare magnetizează copiii și tinerii noștri cu o forță incredibilă, de la cele mai fragede vârste. Una din cauzele irezistibilității lor stă în farmecul acceptării atât de facile ca prieten. Impactul lor asupra copiilor este invers proporțional cu gradul de acceptare de acasă. Cu cât sunt mai puțin înțeleși în trăirile lor naturale, cu atât vor dori mai mult acceptarea în mediile virtuale.

  Aveam vreo 10 ani când am trăit dezamăgirea de a nu fi înțeles de fratele meu preferat. Un băiat mai mare mă jignise rău, punându-mi o poreclă abjectă. Copleșit de urgența refacerii demnității, i-am cerut fratelui meu să-mi facă dreptate. Părea că mă înțelege și deja soarele dreptății dădea să răsară, dar după ce am pregătit cu grijă întâlnirea lor, am băut cel mai amar pahar al dezamăgirii. În loc să-i ceară socoteală dușmanului meu, a dat mâna cu el și i-a transmis ceva de genul: „Nu-ți mai pune mintea cu ăsta mic! E prea sensibil.” Câteva zile n-am mai vorbit cu el.

  Probabil că Eliab nu avea timp să stea de vorbă cu fratele mai mic, să-i asculte cântecele stângace, să-i aprecieze micile responsabilități asumate, să-i laude curajul de a păzi turma de oi sau să-l creadă că s-a luptat cu fiarele câmpului. Cu toate acestea, pretindea că îi cunoaște inima. Era o pretenție invalidă din cauza carenței de comunicare, de atenție și de acceptare. Nu voi uita niciodată valoarea testamentară a cuvintelor scumpei mele mame, strălucitoare prin simplitatea lor:

  — Ilie, vorbește cu iubiții tăi copilași, vorbește mult cu ei, până sunt lângă tine…

  Să ne rugăm și azi pentru copiii și tinerii noștri să fie pregătiți pentru lupta cu cel care hulește Numele Domnului și, dacă nu le putem oferi armura noastră, măcar să le oferim câteva „pietre” netede ale încurajării și aprecierii.

  Provocare:

  Dacă este posibil, ia-ți astăzi un timp special să vorbești cu copiii tăi!

  Ilie Cristea
  Conferința Transilvania de Nord

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Marele remediu pentru păcat

  Cunoașterea datoriei înseamnă îndeplinirea ei cu tot sufletul și fără teamă. Indiferent de consecințe, ei urmează lumina care le luminează cărarea. Adevărul lui Dumnezeu este de partea lor și nu-i va părăsi niciodată. GÂNDESC MAI DEPARTE Este viața mea o mărturie în favoarea sau împotriva păcatului? Cum pot afla răspunsul?

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...