Articolul precedentTiszta kéz és tiszta szív
  Articolul următorAlături de Tatăl meu

  Dinamica acceptării anticipate

  „I-a făcut rugăciuni, și Domnul, lăsându-Se înduplecat, i-a ascultat cererile și l-a adus înapoi la Ierusalim, în împărăția lui. Și Manase a cunoscut că Domnul este Dumnezeu.” (2 Cronici 33:13)

  Ascultă ediția audio aici.

  Într-una din cărțile sale, renumitul consilier James Dobson redă o situație în care a descoperit ce impact au avut asupra fiicei sale cele câteva cuvinte de acceptare anticipată și necondiționată. Fata venise de la școală cu o veste zdrobitoare: un lider de tineret foarte apreciat călcase porunca a șaptea și mutilase toată încrederea celor călăuziți și îndemnați de el cu atâta pasiune. Ea avea acum sufletul plin de neliniștea destinului acelui om. Tatăl a asigurat-o că Dumnezeu încă îl iubește și harul e mai mare decât păcatul lui. Apoi s-a întors spre ea, a privit-o în ochi și i-a făcut cea mai profundă declarație de acceptare anticipată:

  — Dacă într-o zi chiar tu îmi vei aduce trista veste că ai rămas însărcinată în urma unui păcat similar, voi întoarce spatele întregii lumi acuzatoare și te voi îmbrățișa cu toată dragostea mea.

  Fata s-a prăbușit la pieptul celui care tocmai îi validase sentimentul de teamă și îl anihilase cu o măiestrie cerească.

  Să ne inspirăm de la Cel ale cărui gânduri sunt atât de diferite de ale noastre și care a întors spatele întregii lumi pe bună dreptate indignate, dar mai ales păcatelor îngrozitoare pe care le-a înfăptuit Manase, și S-a lăsat totuși înduplecat de rugăciunile lui. Nu doar că l-a iertat și l-a eliberat din închisoarea prea blândă pentru ce ar fi meritat, ci i-a redat și tronul, acceptându-l ca reprezentant al Său și șoptindu-i: „Eu încă am încredere în tine!” O vizită pastorală făcută unui tată încremenit în dezamăgirea față de cei doi băieți ai lui, educați, dar viciați până în măduva ființei lor de patima băuturii, m-a paralizat prin șocul resemnării acestuia față de recuperarea lor:

  — Copiii mei sunt combustibil pentru iad!

  Poate că te rogi de mult timp pentru un fiu rătăcitor și au trecut anii fără să se vadă vreo schimbare. Arată-i mai departe acceptarea ta și crede că Dumnezeu încă Se lasă înduplecat!

  Provocare:

  Vorbește-I astăzi lui Dumnezeu în rugăciune despre toate cazurile „fără speranță” pe care le cunoști! Lasă-L să îți spună că El îi iubește la fel cum te iubește și pe tine!

  Ilie Cristea
  Conferința Transilvania de Nord

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Nepolitețea binecuvântată

  Să ne rugăm ca tinerii noștri iubiți să-I deschidă ușa Străinului care bate la ușa inimii ca să devină Prietenul lor veșnic. Numai El îi poate scoate pe toți străinii care le-au inundat viața, așa cum i-a scos pe negustorii ticăloși din Templu. Fie ca Domnul să îi ocrotească și azi de străini! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, oferă-i unui străin o carte care să îi vorbească despre Isus! Fă-ți timp apoi să te rogi pentru el!

  Cineva știa

  Roagă-te precum Elisei, care I-a cerut Domnului să-i deschidă ochii celui care nu vedea ajutorul divin și se îngrijora teribil! Nu socoti că o fetiță sau un băiețel sunt prea mici pentru a le vorbi despre chemarea lui Dumnezeu în via Sa și acceptă începuturile slabe! Rezultatele pot fi incomensurabile. PROVOCARE: Fă-ți obiceiul de a-i încuraja pe ceilalți! Începe din Sabatul viitor cu tinerii din biserica ta!

  Mânia – dușmanul acceptării

  Fie ca, în afară de mânia nevinovată față de cauza dreaptă a lui Dumnezeu, să ne rugăm să fim înceți la mânie, deschiși la nevoile adolescenților și atenți la strigătul inimii lor după acceptare! PROVOCARE: Roagă-te astăzi să le poți face un mic compliment tutor persoanelor cu care stai de vorbă! Începe cu cei din casa ta!

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...