Articolul precedentTiszta kéz és tiszta szív
  Articolul următorAlături de Tatăl meu

  Dinamica acceptării anticipate

  „I-a făcut rugăciuni, și Domnul, lăsându-Se înduplecat, i-a ascultat cererile și l-a adus înapoi la Ierusalim, în împărăția lui. Și Manase a cunoscut că Domnul este Dumnezeu.” (2 Cronici 33:13)

  Ascultă ediția audio aici.

  Într-una din cărțile sale, renumitul consilier James Dobson redă o situație în care a descoperit ce impact au avut asupra fiicei sale cele câteva cuvinte de acceptare anticipată și necondiționată. Fata venise de la școală cu o veste zdrobitoare: un lider de tineret foarte apreciat călcase porunca a șaptea și mutilase toată încrederea celor călăuziți și îndemnați de el cu atâta pasiune. Ea avea acum sufletul plin de neliniștea destinului acelui om. Tatăl a asigurat-o că Dumnezeu încă îl iubește și harul e mai mare decât păcatul lui. Apoi s-a întors spre ea, a privit-o în ochi și i-a făcut cea mai profundă declarație de acceptare anticipată:

  — Dacă într-o zi chiar tu îmi vei aduce trista veste că ai rămas însărcinată în urma unui păcat similar, voi întoarce spatele întregii lumi acuzatoare și te voi îmbrățișa cu toată dragostea mea.

  Fata s-a prăbușit la pieptul celui care tocmai îi validase sentimentul de teamă și îl anihilase cu o măiestrie cerească.

  Să ne inspirăm de la Cel ale cărui gânduri sunt atât de diferite de ale noastre și care a întors spatele întregii lumi pe bună dreptate indignate, dar mai ales păcatelor îngrozitoare pe care le-a înfăptuit Manase, și S-a lăsat totuși înduplecat de rugăciunile lui. Nu doar că l-a iertat și l-a eliberat din închisoarea prea blândă pentru ce ar fi meritat, ci i-a redat și tronul, acceptându-l ca reprezentant al Său și șoptindu-i: „Eu încă am încredere în tine!” O vizită pastorală făcută unui tată încremenit în dezamăgirea față de cei doi băieți ai lui, educați, dar viciați până în măduva ființei lor de patima băuturii, m-a paralizat prin șocul resemnării acestuia față de recuperarea lor:

  — Copiii mei sunt combustibil pentru iad!

  Poate că te rogi de mult timp pentru un fiu rătăcitor și au trecut anii fără să se vadă vreo schimbare. Arată-i mai departe acceptarea ta și crede că Dumnezeu încă Se lasă înduplecat!

  Provocare:

  Vorbește-I astăzi lui Dumnezeu în rugăciune despre toate cazurile „fără speranță” pe care le cunoști! Lasă-L să îți spună că El îi iubește la fel cum te iubește și pe tine!

  Ilie Cristea
  Conferința Transilvania de Nord

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Marele remediu pentru păcat

  Cunoașterea datoriei înseamnă îndeplinirea ei cu tot sufletul și fără teamă. Indiferent de consecințe, ei urmează lumina care le luminează cărarea. Adevărul lui Dumnezeu este de partea lor și nu-i va părăsi niciodată. GÂNDESC MAI DEPARTE Este viața mea o mărturie în favoarea sau împotriva păcatului? Cum pot afla răspunsul?

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...