Articolul precedentA hét utolsó csapás kezdete
  Articolul următorÎngrijorările

  Cineva știa

  „Dar Domnul mi-a zis: «Nu zice: ‘Sunt un copil’, căci te vei duce la toți aceia la care te voi trimite și vei spune tot ce-ți voi porunci.»” (Ieremia 1:7)

  Ascultă ediția audio aici.

  Unul dintre secretele câștigării încrederii tinerilor este responsabilizarea lor cât mai timpurie. Nu pot să uit niciodată ziua în care profesoara de istorie, doamna Ana, o doamnă foarte sobră și respectabilă, a întrebat în fața clasei dacă se angajează cineva să transpună manual o mică hartă militară a luptelor lui Mihai Viteazul pe o coală mult mai mare. Pentru că nimeni nu îndrăznea și fiind foarte timid, am ridicat sfios mâna, ca arborarea lentă a unui steag, anticipând gloria unui posibil succes, dar amestecată cu multă teamă. Peste două zile, opera mea era în mâna doamnei ca un sul apocaliptic care trebuia deschis. Doamna l-a privit cu admirație amestecată cu neîncredere.

  — Ai cumva vreun frate mai mare care a făcut desenul acesta?

  — Nu, tovarășa profesoară. Ei au plecat de mult de acasă.

  Pe lângă recompensa unui 10 sățios și motivarea absențelor pentru ziua de lucru, mi-a strecurat o întrebare care a silit mintea mea de copil să-și depășească orizontul sărman:

  — Tu știi că poți ajunge medic, avocat sau judecător într-o zi?

  Nu știam. Nici tata, nici mama sau frații mai mari. Dar cineva cu o înaltă autoritate știa și mi-a spus și mie. Domnul știe ce viitoare operă uimitoare se află în inima unui bloc de marmură. Ferice de cel care eliberează asemenea lui Michelangelo un David care va fi un erou al credinței! Dumnezeu continuă să cheme copii timizi, neînțeleși, simpli, prea mici în ochii altora și ai lor pentru o misiune mare. Investește încredere prin acceptarea celor mici în lucrări mari!

  Roagă-te precum Elisei, care I-a cerut Domnului să-i deschidă ochii celui care nu vedea ajutorul divin și se îngrijora teribil! Nu socoti că o fetiță sau un băiețel sunt prea mici pentru a le vorbi despre chemarea lui Dumnezeu în via Sa și acceptă începuturile slabe! Rezultatele pot fi incomensurabile.

  Provocare:

  Fă-ți obiceiul de a-i încuraja pe ceilalți! Începe din Sabatul viitor cu tinerii din biserica ta!

  Ilie Cristea
  Conferința Transilvania de Nord

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Tu poți poți alege altceva decât părintele tău

  Doamne, ajută-mă să-Ți dau întâietate chiar față de cei dragi ai mei! Provocare: Identifică greșeli moștenite de la înaintași și, cu ajutorul Duhului Sfânt, rupe-te de ele!

  Dobânda ascunsă

  Doamne, pregătește-ne pentru a fi beneficiarii bogățiilor cerești și ajută-ne ca încă de pe Pământ să fim administratori credincioși! Provocare: Dacă simți că Dumnezeu te-a binecuvântat cu pâine din belșug, fă astăzi un plan să ajuți pe cineva care trece printr-o situație dificilă!

  Fii diamant!

  Doamne, ajută-ne să fim corecți în cele mai mici lucruri și în cele mari, ca să putem oglindi frumusețea Ta în toate! Provocare: Citește astăzi din nou Predica de pe Munte din Matei 5–7! Ce principiu de acolo crezi că trebuie să pui în practică începând chiar de astăzi?

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...