Un ajutor neașteptat

  „Când a ajuns în Ierusalim, Saul a căutat să se lipească de ucenici, dar toți se temeau de el, căci nu puteau să creadă că este ucenic. Atunci, Barnaba l-a luat cu el, l-a dus la apostoli și le-a istorisit cum, pe drum, Saul văzuse pe Domnul, care i-a vorbit, și cum în Damasc propovăduise cu îndrăzneală în Numele lui Isus.” (Faptele apostolilor 9:26,27)

  Ascultă ediția audio aici.

  Era o perioadă în care îmi era groază să mă duc la școală. Părinților nu aveam curajul să le spun ce mi se întâmpla în ultima vreme. Un grup de băieți neisprăviți, colegi din clasele mai mari, au început să mă agaseze și chiar să mă bată cu regularitate în curtea școlii și în afara ei. Nu aveam pe nimeni care să țină la mine atât de mult, încât să-i cer ajutorul. Într-o zi, eram căzut sub ploaia de lovituri încasate de la acești dușmani, când ceva miraculos s-a întâmplat. Un băiat bine făcut, înalt și puternic a început să le împartă pumni agresorilor mei, care erau la fel de surprinși ca mine. Când am rămas singur cu eliberatorul meu, am aflat cine era: un văr primar din partea tatălui meu, pe care nu îl cunoșteam din cauza conjuncturii vieții. El însă mă cunoștea și, când a văzut ce mi se întâmplă, a avut curajul să intervină cu prețul de a fi rănit și el.

  Barnaba a văzut încercarea lui Saul de a se lipi de ucenici și a intervenit salvator. El a avut curajul să creadă în schimbarea acestui om care îi persecutase crunt pe creștini. Barnaba, care se traduce prin „fiul mângâierii”, l-a acceptat, apoi a contribuit decisiv la acceptarea acestuia și de către ucenici. Cum ar fi arătat lucrarea celui care avea să fie numit „apostolul neamurilor” dacă nu ar fi fost un om înțelept și blând ca Barnaba care să-l accepte în ciuda trecutului său tenebros? Barnaba a avut încredere în schimbarea lui Saul. Dumnezeu schimbă și azi tineri care ieri erau plini de împotrivire față de El. Conștiința lor cedează în final și ei își dau seama că, înainte de suferința adusă celor dragi, Isus a fost cel lovit. Aceștia au nevoie de mângâierea acceptării lui Barnaba.

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine!

  Provocare:

  Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Ilie Cristea
  Conferința Transilvania de Nord

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  Conducător divin

  Ca popor, noi nu suntem pregătiți pentru venirea Domnului. Dacă ar pune în practică adevărurile mari, înalte, superioare ale acestei perioade, fiecare membru al bisericii ar fi o lumină puternică, strălucitoare. GÂNDESC MAI DEPARTE La ce este bună cunoașterea adevărului dacă îmi lipsește iubirea pe care a arătat-o Hristos?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...