Un ajutor neașteptat

  „Când a ajuns în Ierusalim, Saul a căutat să se lipească de ucenici, dar toți se temeau de el, căci nu puteau să creadă că este ucenic. Atunci, Barnaba l-a luat cu el, l-a dus la apostoli și le-a istorisit cum, pe drum, Saul văzuse pe Domnul, care i-a vorbit, și cum în Damasc propovăduise cu îndrăzneală în Numele lui Isus.” (Faptele apostolilor 9:26,27)

  Ascultă ediția audio aici.

  Era o perioadă în care îmi era groază să mă duc la școală. Părinților nu aveam curajul să le spun ce mi se întâmpla în ultima vreme. Un grup de băieți neisprăviți, colegi din clasele mai mari, au început să mă agaseze și chiar să mă bată cu regularitate în curtea școlii și în afara ei. Nu aveam pe nimeni care să țină la mine atât de mult, încât să-i cer ajutorul. Într-o zi, eram căzut sub ploaia de lovituri încasate de la acești dușmani, când ceva miraculos s-a întâmplat. Un băiat bine făcut, înalt și puternic a început să le împartă pumni agresorilor mei, care erau la fel de surprinși ca mine. Când am rămas singur cu eliberatorul meu, am aflat cine era: un văr primar din partea tatălui meu, pe care nu îl cunoșteam din cauza conjuncturii vieții. El însă mă cunoștea și, când a văzut ce mi se întâmplă, a avut curajul să intervină cu prețul de a fi rănit și el.

  Barnaba a văzut încercarea lui Saul de a se lipi de ucenici și a intervenit salvator. El a avut curajul să creadă în schimbarea acestui om care îi persecutase crunt pe creștini. Barnaba, care se traduce prin „fiul mângâierii”, l-a acceptat, apoi a contribuit decisiv la acceptarea acestuia și de către ucenici. Cum ar fi arătat lucrarea celui care avea să fie numit „apostolul neamurilor” dacă nu ar fi fost un om înțelept și blând ca Barnaba care să-l accepte în ciuda trecutului său tenebros? Barnaba a avut încredere în schimbarea lui Saul. Dumnezeu schimbă și azi tineri care ieri erau plini de împotrivire față de El. Conștiința lor cedează în final și ei își dau seama că, înainte de suferința adusă celor dragi, Isus a fost cel lovit. Aceștia au nevoie de mângâierea acceptării lui Barnaba.

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine!

  Provocare:

  Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Ilie Cristea
  Conferința Transilvania de Nord

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Tu poți poți alege altceva decât părintele tău

  Doamne, ajută-mă să-Ți dau întâietate chiar față de cei dragi ai mei! Provocare: Identifică greșeli moștenite de la înaintași și, cu ajutorul Duhului Sfânt, rupe-te de ele!

  Dobânda ascunsă

  Doamne, pregătește-ne pentru a fi beneficiarii bogățiilor cerești și ajută-ne ca încă de pe Pământ să fim administratori credincioși! Provocare: Dacă simți că Dumnezeu te-a binecuvântat cu pâine din belșug, fă astăzi un plan să ajuți pe cineva care trece printr-o situație dificilă!

  Fii diamant!

  Doamne, ajută-ne să fim corecți în cele mai mici lucruri și în cele mari, ca să putem oglindi frumusețea Ta în toate! Provocare: Citește astăzi din nou Predica de pe Munte din Matei 5–7! Ce principiu de acolo crezi că trebuie să pui în practică începând chiar de astăzi?

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...