Articolul precedentAmikor már túl késő
  Articolul următorAtacul de panică

  Considerație

  „Și, în fiecare zi, Mardoheu se ducea și venea înaintea curții casei femeilor ca să afle cum îi merge Esterei și ce se face cu ea.” (Estera 2:11)

  Ascultă ediția audio aici.

  Mardoheu avea o fată de suflet, a unui unchi al său, care nu mai trăia. Grija lui față de ea și mai ales educația pe care i-a dat-o au avut un impact și consecințe de invidiat pentru fiecare tânără care-și dorea un viitor deosebit.

  Cunosc fete care mă priveau cu lacrimi în ochi în urma vizionării unor ecranizări despre carierele uimitoare ale unor tinere. Dar îmi amintesc de o fată de liceu care s-a rușinat să-și conducă mama la gară din cauza ținutei țărănești pe care aceasta o purta. Venise de departe, de la țară, îmbrăcată specific locului, cu bănuți și ce mai avea pe acasă pentru fata ei de la oraș. Dar aceasta nu voia să fie asociată cu mama ei.

  Estera era frumoasă, ascultătoare, curajoasă, își iubea vărul și asculta de el. Și, mai ales, Îi era deosebit de credincioasă lui Dumnezeu. Toate aceste calități, alături de înțelepciunea dăruită, au ajutat-o să îndeplinească un plan divin, unic în istoria Israelului, care se sărbătorește și astăzi. Respectul ei față de Mardoheu și al acestuia față de ea, chiar în situații vitrege, s-a concretizat în biruințe, care și azi sunt de multe ori o încurajare pentru copiii lui Dumnezeu care privesc la vremurile viitoare de criză.

  Relația dintre Mardoheu și Estera este un model de respect, iubire și mai ales colaborare pentru biruința unei cauze aparent pierdute și fără vreo șansă de izbândă.

  Dacă ești mai cu experiență, nu înseamnă că poți face totul, iar dacă ești tânăr, să nu crezi că lumea îți aparține. Doar împreună, în trei, cu respect, iubire și colaborare, veți reuși, fiecare dintre voi ocupându-și locul oferit de Dumnezeu în planul Său.

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei!

  Provocare:

  Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Iosif Suciu
  Conferința Transilvania de Sud

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  Conducător divin

  Ca popor, noi nu suntem pregătiți pentru venirea Domnului. Dacă ar pune în practică adevărurile mari, înalte, superioare ale acestei perioade, fiecare membru al bisericii ar fi o lumină puternică, strălucitoare. GÂNDESC MAI DEPARTE La ce este bună cunoașterea adevărului dacă îmi lipsește iubirea pe care a arătat-o Hristos?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...