Articolul precedentAmikor már túl késő
  Articolul următorAtacul de panică

  Considerație

  „Și, în fiecare zi, Mardoheu se ducea și venea înaintea curții casei femeilor ca să afle cum îi merge Esterei și ce se face cu ea.” (Estera 2:11)

  Ascultă ediția audio aici.

  Mardoheu avea o fată de suflet, a unui unchi al său, care nu mai trăia. Grija lui față de ea și mai ales educația pe care i-a dat-o au avut un impact și consecințe de invidiat pentru fiecare tânără care-și dorea un viitor deosebit.

  Cunosc fete care mă priveau cu lacrimi în ochi în urma vizionării unor ecranizări despre carierele uimitoare ale unor tinere. Dar îmi amintesc de o fată de liceu care s-a rușinat să-și conducă mama la gară din cauza ținutei țărănești pe care aceasta o purta. Venise de departe, de la țară, îmbrăcată specific locului, cu bănuți și ce mai avea pe acasă pentru fata ei de la oraș. Dar aceasta nu voia să fie asociată cu mama ei.

  Estera era frumoasă, ascultătoare, curajoasă, își iubea vărul și asculta de el. Și, mai ales, Îi era deosebit de credincioasă lui Dumnezeu. Toate aceste calități, alături de înțelepciunea dăruită, au ajutat-o să îndeplinească un plan divin, unic în istoria Israelului, care se sărbătorește și astăzi. Respectul ei față de Mardoheu și al acestuia față de ea, chiar în situații vitrege, s-a concretizat în biruințe, care și azi sunt de multe ori o încurajare pentru copiii lui Dumnezeu care privesc la vremurile viitoare de criză.

  Relația dintre Mardoheu și Estera este un model de respect, iubire și mai ales colaborare pentru biruința unei cauze aparent pierdute și fără vreo șansă de izbândă.

  Dacă ești mai cu experiență, nu înseamnă că poți face totul, iar dacă ești tânăr, să nu crezi că lumea îți aparține. Doar împreună, în trei, cu respect, iubire și colaborare, veți reuși, fiecare dintre voi ocupându-și locul oferit de Dumnezeu în planul Său.

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei!

  Provocare:

  Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Iosif Suciu
  Conferința Transilvania de Sud

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Tu poți poți alege altceva decât părintele tău

  Doamne, ajută-mă să-Ți dau întâietate chiar față de cei dragi ai mei! Provocare: Identifică greșeli moștenite de la înaintași și, cu ajutorul Duhului Sfânt, rupe-te de ele!

  Dobânda ascunsă

  Doamne, pregătește-ne pentru a fi beneficiarii bogățiilor cerești și ajută-ne ca încă de pe Pământ să fim administratori credincioși! Provocare: Dacă simți că Dumnezeu te-a binecuvântat cu pâine din belșug, fă astăzi un plan să ajuți pe cineva care trece printr-o situație dificilă!

  Fii diamant!

  Doamne, ajută-ne să fim corecți în cele mai mici lucruri și în cele mari, ca să putem oglindi frumusețea Ta în toate! Provocare: Citește astăzi din nou Predica de pe Munte din Matei 5–7! Ce principiu de acolo crezi că trebuie să pui în practică începând chiar de astăzi?

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...