Articolul precedentAkik megtartják Isten parancsolatait
  Articolul următorInsomnia

  Jertfe pentru fii

  „Vă îndemn dar, înainte de toate, să faceți rugăciuni, cereri, mijlociri, mulțumiri pentru toți oamenii.” (1 Timotei 2:1)

  Ascultă ediția audio aici.

  Despre Iov, Biblia spune că se ruga pentru fiii săi după toate ocaziile de bucurie pe care le aveau. Ceea ce făcea el pentru copiii lui poate fi cel puțin interpretabil. Nu știa dacă au păcătuit la ospețele pe care le aveau pe rând la fiecare, și apoi… era fiecare la familia lui, nu mai erau minori. Responsabilitatea spirituală îi aparținea fiecăruia. Și totuși Iov i-a învățat pe toți să-și trăiască credința, iar ei tocmai aceasta făceau. Însă grija lui Iov trecea dincolo de informații. El voia să fie sigur de prezența copiilor săi alături de el și de Răscumpărătorul său cel viu, care „Se va ridica la urmă pe pământ” (Iov 19:25).

  Am fost șapte frați și surori la părinți. Aceștia ne-au învățat să ne trăim frumos credința. Am ajuns fiecare cu familia lui. Asemenea copiilor lui Iov, ne întâlneam și noi, dar de cele mai multe ori acasă la părinți. Și era frumos, aveam tot ce ne trebuia, și totuși părinții doreau să ne mai ofere din puținul lor, dar se îngrijeau și de viața noastră spirituală. Și ne bucuram că cineva și aici se mai gândește în acest fel la noi. Nu-i vom uita.

  În cazul lui Iov însă, deși copiii au plecat la odihnă înaintea sa, știm că îi va avea în veșnicie alături de el. De unde știm? La final, când a primit înapoi tot ce a avut în măsură îndoită, Domnul a ținut cont de copiii săi, pe care-i va reprimi în ceruri. Respectul și iubirea celor bătrâni față de tineri ca și ale tinerilor față de perii albi sunt un secret al înțelepciunii transmise din generație în generație pentru biruința dorită. Acest respect se cultivă și prin rugăciunea de mijlocire. Când ne vom ruga mai mult unii pentru alții, ne vom prețui mai mult.

  Doamne, ajută-ne să ne rugăm pentru cei din familia noastră, să ne pese de mântuirea lor și să facem tot ce putem pentru a fi împreună Acasă!

  Provocare:

  Astăzi, orientează-te în jur, privește la cei care apun, la tine, la copii și găsește-ți locul! Dacă reușești, ai găsit cărarea înțelepciunii.

  Iosif Suciu
  Conferința Transilvania de Sud

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Tu poți poți alege altceva decât părintele tău

  Doamne, ajută-mă să-Ți dau întâietate chiar față de cei dragi ai mei! Provocare: Identifică greșeli moștenite de la înaintași și, cu ajutorul Duhului Sfânt, rupe-te de ele!

  Dobânda ascunsă

  Doamne, pregătește-ne pentru a fi beneficiarii bogățiilor cerești și ajută-ne ca încă de pe Pământ să fim administratori credincioși! Provocare: Dacă simți că Dumnezeu te-a binecuvântat cu pâine din belșug, fă astăzi un plan să ajuți pe cineva care trece printr-o situație dificilă!

  Fii diamant!

  Doamne, ajută-ne să fim corecți în cele mai mici lucruri și în cele mari, ca să putem oglindi frumusețea Ta în toate! Provocare: Citește astăzi din nou Predica de pe Munte din Matei 5–7! Ce principiu de acolo crezi că trebuie să pui în practică începând chiar de astăzi?

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...