Articolul precedentAkik megtartják Isten parancsolatait
  Articolul următorInsomnia

  Jertfe pentru fii

  „Vă îndemn dar, înainte de toate, să faceți rugăciuni, cereri, mijlociri, mulțumiri pentru toți oamenii.” (1 Timotei 2:1)

  Ascultă ediția audio aici.

  Despre Iov, Biblia spune că se ruga pentru fiii săi după toate ocaziile de bucurie pe care le aveau. Ceea ce făcea el pentru copiii lui poate fi cel puțin interpretabil. Nu știa dacă au păcătuit la ospețele pe care le aveau pe rând la fiecare, și apoi… era fiecare la familia lui, nu mai erau minori. Responsabilitatea spirituală îi aparținea fiecăruia. Și totuși Iov i-a învățat pe toți să-și trăiască credința, iar ei tocmai aceasta făceau. Însă grija lui Iov trecea dincolo de informații. El voia să fie sigur de prezența copiilor săi alături de el și de Răscumpărătorul său cel viu, care „Se va ridica la urmă pe pământ” (Iov 19:25).

  Am fost șapte frați și surori la părinți. Aceștia ne-au învățat să ne trăim frumos credința. Am ajuns fiecare cu familia lui. Asemenea copiilor lui Iov, ne întâlneam și noi, dar de cele mai multe ori acasă la părinți. Și era frumos, aveam tot ce ne trebuia, și totuși părinții doreau să ne mai ofere din puținul lor, dar se îngrijeau și de viața noastră spirituală. Și ne bucuram că cineva și aici se mai gândește în acest fel la noi. Nu-i vom uita.

  În cazul lui Iov însă, deși copiii au plecat la odihnă înaintea sa, știm că îi va avea în veșnicie alături de el. De unde știm? La final, când a primit înapoi tot ce a avut în măsură îndoită, Domnul a ținut cont de copiii săi, pe care-i va reprimi în ceruri. Respectul și iubirea celor bătrâni față de tineri ca și ale tinerilor față de perii albi sunt un secret al înțelepciunii transmise din generație în generație pentru biruința dorită. Acest respect se cultivă și prin rugăciunea de mijlocire. Când ne vom ruga mai mult unii pentru alții, ne vom prețui mai mult.

  Doamne, ajută-ne să ne rugăm pentru cei din familia noastră, să ne pese de mântuirea lor și să facem tot ce putem pentru a fi împreună Acasă!

  Provocare:

  Astăzi, orientează-te în jur, privește la cei care apun, la tine, la copii și găsește-ți locul! Dacă reușești, ai găsit cărarea înțelepciunii.

  Iosif Suciu
  Conferința Transilvania de Sud

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  Conducător divin

  Ca popor, noi nu suntem pregătiți pentru venirea Domnului. Dacă ar pune în practică adevărurile mari, înalte, superioare ale acestei perioade, fiecare membru al bisericii ar fi o lumină puternică, strălucitoare. GÂNDESC MAI DEPARTE La ce este bună cunoașterea adevărului dacă îmi lipsește iubirea pe care a arătat-o Hristos?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...