Jertfe pentru fii

„Vă îndemn dar, înainte de toate, să faceți rugăciuni, cereri, mijlociri, mulțumiri pentru toți oamenii.” (1 Timotei 2:1)

Ascultă ediția audio aici.

Despre Iov, Biblia spune că se ruga pentru fiii săi după toate ocaziile de bucurie pe care le aveau. Ceea ce făcea el pentru copiii lui poate fi cel puțin interpretabil. Nu știa dacă au păcătuit la ospețele pe care le aveau pe rând la fiecare, și apoi… era fiecare la familia lui, nu mai erau minori. Responsabilitatea spirituală îi aparținea fiecăruia. Și totuși Iov i-a învățat pe toți să-și trăiască credința, iar ei tocmai aceasta făceau. Însă grija lui Iov trecea dincolo de informații. El voia să fie sigur de prezența copiilor săi alături de el și de Răscumpărătorul său cel viu, care „Se va ridica la urmă pe pământ” (Iov 19:25).

Am fost șapte frați și surori la părinți. Aceștia ne-au învățat să ne trăim frumos credința. Am ajuns fiecare cu familia lui. Asemenea copiilor lui Iov, ne întâlneam și noi, dar de cele mai multe ori acasă la părinți. Și era frumos, aveam tot ce ne trebuia, și totuși părinții doreau să ne mai ofere din puținul lor, dar se îngrijeau și de viața noastră spirituală. Și ne bucuram că cineva și aici se mai gândește în acest fel la noi. Nu-i vom uita.

În cazul lui Iov însă, deși copiii au plecat la odihnă înaintea sa, știm că îi va avea în veșnicie alături de el. De unde știm? La final, când a primit înapoi tot ce a avut în măsură îndoită, Domnul a ținut cont de copiii săi, pe care-i va reprimi în ceruri. Respectul și iubirea celor bătrâni față de tineri ca și ale tinerilor față de perii albi sunt un secret al înțelepciunii transmise din generație în generație pentru biruința dorită. Acest respect se cultivă și prin rugăciunea de mijlocire. Când ne vom ruga mai mult unii pentru alții, ne vom prețui mai mult.

Doamne, ajută-ne să ne rugăm pentru cei din familia noastră, să ne pese de mântuirea lor și să facem tot ce putem pentru a fi împreună Acasă!

Provocare:

Astăzi, orientează-te în jur, privește la cei care apun, la tine, la copii și găsește-ți locul! Dacă reușești, ai găsit cărarea înțelepciunii.

Iosif Suciu
Conferința Transilvania de Sud

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor