Articolul precedentAz Úr szemmel tartja népét
  Articolul următorTresaltă de bucurie!

  Metoda lui Dumnezeu

  „Eu, zice Domnul, te voi învăța și-ți voi arăta calea pe care trebuie s-o urmezi, te voi sfătui și voi avea privirea îndreptată asupra ta.” (Psalmii 32:8)

  Ascultă ediția audio aici.

  S-au scris nenumărate cărți de educație, de creștere a copilului, de relaționare socială, de dezvoltare personală, dar, ca pedagogi sau părinți, uităm să privim uneori la metoda de educare pe care o propune și o aplică Dumnezeu în relația Lui cu noi și pe care o găsim atât de frumos prezentată în Biblie.

  Și noi suntem copii și, dacă încercăm să privim la relația cu Tatăl nostru, putem descoperi anumite principii simple care ne-ar fi de foarte mare folos în raportarea la copiii noștri.

  Dumnezeu spune că ne învață, adică ne oferă informații teoretice; avem la îndemână Cuvântul Lui. Este primul pas în educație: înainte de a avea așteptări, trebuie să oferim. Nu putem pretinde ca cineva să-L cunoască dacă nu îi oferim manualul inspirat de El.

  Al doilea lucru pe care-l face este să ne arate calea; El nu doar ne îndrumă în direcția potrivită, ci este și cel care face primul pas, iar eu fac ceea ce L-am văzut pe El făcând. El ne-a iertat ca să putem ierta, ne-a iubit ca să putem iubi, S-a jertfit ca să putem fi altruiști, a luptat și a biruit ca și noi să luptăm și să biruim. El nu ne dă ordine, ca să executăm, ci ne arată, ca să-L putem imita.

  În al treilea rând, ne sfătuiește și are privirea îndreptată spre noi, ca un părinte care își învață copilul să meargă pentru prima oară cu bicicleta fără roți ajutătoare – merge la pas cu el, este atent la toate detaliile (echilibru, viteză, viraje) și este gata să intervină dacă e nevoie. Unii cred că cea mai bună metoda ca cineva să învețe să înoate este de a-l arunca în apă pe nepregătite. Poate ar fi mai mulți înotători dacă am renunța la metoda aceasta brutală și spartană și am aplica metoda lui Dumnezeu.

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui!

  Provocare:

  Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Edmond Lucaciu
  Conferința Transilvania de Sud

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  Conducător divin

  Ca popor, noi nu suntem pregătiți pentru venirea Domnului. Dacă ar pune în practică adevărurile mari, înalte, superioare ale acestei perioade, fiecare membru al bisericii ar fi o lumină puternică, strălucitoare. GÂNDESC MAI DEPARTE La ce este bună cunoașterea adevărului dacă îmi lipsește iubirea pe care a arătat-o Hristos?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...