Articolul precedentAz Úr szemmel tartja népét
  Articolul următorTresaltă de bucurie!

  Metoda lui Dumnezeu

  „Eu, zice Domnul, te voi învăța și-ți voi arăta calea pe care trebuie s-o urmezi, te voi sfătui și voi avea privirea îndreptată asupra ta.” (Psalmii 32:8)

  Ascultă ediția audio aici.

  S-au scris nenumărate cărți de educație, de creștere a copilului, de relaționare socială, de dezvoltare personală, dar, ca pedagogi sau părinți, uităm să privim uneori la metoda de educare pe care o propune și o aplică Dumnezeu în relația Lui cu noi și pe care o găsim atât de frumos prezentată în Biblie.

  Și noi suntem copii și, dacă încercăm să privim la relația cu Tatăl nostru, putem descoperi anumite principii simple care ne-ar fi de foarte mare folos în raportarea la copiii noștri.

  Dumnezeu spune că ne învață, adică ne oferă informații teoretice; avem la îndemână Cuvântul Lui. Este primul pas în educație: înainte de a avea așteptări, trebuie să oferim. Nu putem pretinde ca cineva să-L cunoască dacă nu îi oferim manualul inspirat de El.

  Al doilea lucru pe care-l face este să ne arate calea; El nu doar ne îndrumă în direcția potrivită, ci este și cel care face primul pas, iar eu fac ceea ce L-am văzut pe El făcând. El ne-a iertat ca să putem ierta, ne-a iubit ca să putem iubi, S-a jertfit ca să putem fi altruiști, a luptat și a biruit ca și noi să luptăm și să biruim. El nu ne dă ordine, ca să executăm, ci ne arată, ca să-L putem imita.

  În al treilea rând, ne sfătuiește și are privirea îndreptată spre noi, ca un părinte care își învață copilul să meargă pentru prima oară cu bicicleta fără roți ajutătoare – merge la pas cu el, este atent la toate detaliile (echilibru, viteză, viraje) și este gata să intervină dacă e nevoie. Unii cred că cea mai bună metoda ca cineva să învețe să înoate este de a-l arunca în apă pe nepregătite. Poate ar fi mai mulți înotători dacă am renunța la metoda aceasta brutală și spartană și am aplica metoda lui Dumnezeu.

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui!

  Provocare:

  Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Edmond Lucaciu
  Conferința Transilvania de Sud

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Tu poți poți alege altceva decât părintele tău

  Doamne, ajută-mă să-Ți dau întâietate chiar față de cei dragi ai mei! Provocare: Identifică greșeli moștenite de la înaintași și, cu ajutorul Duhului Sfânt, rupe-te de ele!

  Dobânda ascunsă

  Doamne, pregătește-ne pentru a fi beneficiarii bogățiilor cerești și ajută-ne ca încă de pe Pământ să fim administratori credincioși! Provocare: Dacă simți că Dumnezeu te-a binecuvântat cu pâine din belșug, fă astăzi un plan să ajuți pe cineva care trece printr-o situație dificilă!

  Fii diamant!

  Doamne, ajută-ne să fim corecți în cele mai mici lucruri și în cele mari, ca să putem oglindi frumusețea Ta în toate! Provocare: Citește astăzi din nou Predica de pe Munte din Matei 5–7! Ce principiu de acolo crezi că trebuie să pui în practică începând chiar de astăzi?

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...