Articolul precedentIsten népét nem lehet megtéveszteni
  Articolul următorUnde locuieşti?

  Nu putem fi neutri

  „Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea, ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credință, în curăție.” (1 Timotei 4:12)

  Ascultă ediția audio aici.

  Foarte mulți oameni au impresia că, atunci când nu au nicio părere sau nu spun nimic, lasă lucrurile neatinse și cred că persoanele de lângă ei nu sunt influențate de atitudinea lor. Unii nu spun sau nu vor să manifeste dispreț față de tineri, dar prin simplul fapt că neglijează să-i implice sau să colaboreze cu ei în lucrarea de proclamare a Evangheliei dau pe față această atitudine de superioritate.

  Nu este ușor să las pe altcineva să facă un lucru pe care cred că eu îl pot face cel mai bine, pentru care m-am străduit atâta timp și pentru care am luptat cu toată puterea ca să ajungă în grija mea.

  Probabil acest tip de gândire ne duce în ispita de a nu permite ca tinerii să fie pilde pentru prietenii lor, ci încercăm să fim noi pilde pentru toți. Dar nu se poate așa. Nici Pavel nu putea fi în toate bisericile în același timp, de aceea l-a sfătuit pe tânărul Timotei să-i lase pe cei care doresc să pară atotputernici și nemuritori și să fie un exemplu atât pentru cârcotași, cât și pentru generația lui.

  Este nevoie să-i ajutăm pe tineri să iubească valorile la care ținem, iar acest lucru nu se va realiza nici prin impunere, nici prin dispreț, ci doar prin exemplu personal. Eram la ușa unei biserici în timp ce ieșea o familie cu doi copii la sfârșitul serviciului divin. Fără să vreau, am auzit discuția dintre copil și părinte, în care copilul spunea cu un entuziasm și o bucurie de neastâmpărat cât de important s-a simțit pentru că l-au lăsat să ducă printre rânduri coșulețul pentru colectă. Era așa de fericit că el cu mâna lui a strâns darurile pentru Dumnezeu. Cât de greu poate fi să le oferim ocazii de slujire tinerilor din comunitatea noastră?

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus!

  Provocare:

  Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Edmond Lucaciu
  Conferința Transilvania de Sud

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Tu poți poți alege altceva decât părintele tău

  Doamne, ajută-mă să-Ți dau întâietate chiar față de cei dragi ai mei! Provocare: Identifică greșeli moștenite de la înaintași și, cu ajutorul Duhului Sfânt, rupe-te de ele!

  Dobânda ascunsă

  Doamne, pregătește-ne pentru a fi beneficiarii bogățiilor cerești și ajută-ne ca încă de pe Pământ să fim administratori credincioși! Provocare: Dacă simți că Dumnezeu te-a binecuvântat cu pâine din belșug, fă astăzi un plan să ajuți pe cineva care trece printr-o situație dificilă!

  Fii diamant!

  Doamne, ajută-ne să fim corecți în cele mai mici lucruri și în cele mari, ca să putem oglindi frumusețea Ta în toate! Provocare: Citește astăzi din nou Predica de pe Munte din Matei 5–7! Ce principiu de acolo crezi că trebuie să pui în practică începând chiar de astăzi?

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...