Articolul precedentIsten népét nem lehet megtéveszteni
  Articolul următorUnde locuieşti?

  Nu putem fi neutri

  „Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea, ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credință, în curăție.” (1 Timotei 4:12)

  Ascultă ediția audio aici.

  Foarte mulți oameni au impresia că, atunci când nu au nicio părere sau nu spun nimic, lasă lucrurile neatinse și cred că persoanele de lângă ei nu sunt influențate de atitudinea lor. Unii nu spun sau nu vor să manifeste dispreț față de tineri, dar prin simplul fapt că neglijează să-i implice sau să colaboreze cu ei în lucrarea de proclamare a Evangheliei dau pe față această atitudine de superioritate.

  Nu este ușor să las pe altcineva să facă un lucru pe care cred că eu îl pot face cel mai bine, pentru care m-am străduit atâta timp și pentru care am luptat cu toată puterea ca să ajungă în grija mea.

  Probabil acest tip de gândire ne duce în ispita de a nu permite ca tinerii să fie pilde pentru prietenii lor, ci încercăm să fim noi pilde pentru toți. Dar nu se poate așa. Nici Pavel nu putea fi în toate bisericile în același timp, de aceea l-a sfătuit pe tânărul Timotei să-i lase pe cei care doresc să pară atotputernici și nemuritori și să fie un exemplu atât pentru cârcotași, cât și pentru generația lui.

  Este nevoie să-i ajutăm pe tineri să iubească valorile la care ținem, iar acest lucru nu se va realiza nici prin impunere, nici prin dispreț, ci doar prin exemplu personal. Eram la ușa unei biserici în timp ce ieșea o familie cu doi copii la sfârșitul serviciului divin. Fără să vreau, am auzit discuția dintre copil și părinte, în care copilul spunea cu un entuziasm și o bucurie de neastâmpărat cât de important s-a simțit pentru că l-au lăsat să ducă printre rânduri coșulețul pentru colectă. Era așa de fericit că el cu mâna lui a strâns darurile pentru Dumnezeu. Cât de greu poate fi să le oferim ocazii de slujire tinerilor din comunitatea noastră?

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus!

  Provocare:

  Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Edmond Lucaciu
  Conferința Transilvania de Sud

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  Conducător divin

  Ca popor, noi nu suntem pregătiți pentru venirea Domnului. Dacă ar pune în practică adevărurile mari, înalte, superioare ale acestei perioade, fiecare membru al bisericii ar fi o lumină puternică, strălucitoare. GÂNDESC MAI DEPARTE La ce este bună cunoașterea adevărului dacă îmi lipsește iubirea pe care a arătat-o Hristos?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...