Articolul precedentAz Úr megóvja gyermekeit
  Articolul următorCine sunt eu?

  Importanța autorității

  „M-am coborât din cer ca să fac nu voia Mea, ci voia Celui ce M-a trimis.” (Ioan 6:38)

  Ascultă ediția audio aici.

  Există un pericol atunci când ajungem să stăm pe picioarele noastre – acela de a ne crede stăpâni, cel puțin pe situație. Când credem că știm să cârmuim bine lucrurile, pentru că am făcut-o de multă vreme, voința noastră, care este bună, ia locul voinței lui Dumnezeu. Este cel mai primejdios moment din viața unui creștin, de aceea spune Pavel că cel care crede că stă tare trebuie să ia aminte să nu cadă.

  Domnul Isus ne transmite ideea că suntem în siguranță doar atunci când ne supunem voința Tatălui din cer, așa cum a făcut-o El. Când ispititorul a venit la El și I-a oferit toate împărățiile lumii, a făcut-o în virtutea acestui gând de stăpânitor și proprietar de drept, iar pe noi ne poate ispiti cu același gând.

  Este greu să stai într-o mașină în scaunul din dreapta, când ești obișnuit să fii tu mereu șofer, dar în călătoria credinței este mai bine dacă la cârmă este Unul care nu poate greși.

  Atunci când considerăm că suntem proprietari peste soțiile, copiii și familiile noastre și vrem să facă exact cum le spunem, avem o poziție greșită și nebiblică, uitând că suntem doar ispravnici. Dumnezeu este cel care ne oferă tot ce avem: timp, sănătate, putere de muncă, bunuri materiale, bunăstare și multe altele, de aceea un creștin trebuie să fie conștient mereu de această sursă a stării lui de bine pentru a se raporta corect la cei din jur.

  Cineva spunea că, dacă vrei să cunoști un om, trebuie să-i oferi putere, iar dacă vrei să-l cunoști cu adevărat trebuie să-i iei acea putere. Avem nevoie să fim întotdeauna conștienți că doar îndreptându-ne pașii după voia lui Dumnezeu suntem în siguranță, că fiecare deviere este un pas în direcția greșită.

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari!

  Provocare:

  Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Edmond Lucaciu
  Conferința Transilvania de Sud

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Ziua în care măștile vor cădea

  Cu limitări umane și prea adesea imperfecți, venim, Părinte, către Tine, cerându-Ți să ne faci autentici și curați! Provocare: Permite-I astăzi Duhului Sfânt să îți descopere aspectele cele mai ascunse ale caracterului și să opereze acolo unde este cazul!

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Tu poți poți alege altceva decât părintele tău

  Doamne, ajută-mă să-Ți dau întâietate chiar față de cei dragi ai mei! Provocare: Identifică greșeli moștenite de la înaintași și, cu ajutorul Duhului Sfânt, rupe-te de ele!

  Dobânda ascunsă

  Doamne, pregătește-ne pentru a fi beneficiarii bogățiilor cerești și ajută-ne ca încă de pe Pământ să fim administratori credincioși! Provocare: Dacă simți că Dumnezeu te-a binecuvântat cu pâine din belșug, fă astăzi un plan să ajuți pe cineva care trece printr-o situație dificilă!

  Publicate astăzi

  A végső harc jellege

  „Felnyitotta az Úr az Ő tárházát, és előhozta az Ő haragjának szereit: mert e cselekedet...

  Stima de sine

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.