Articolul precedentIsten népe megszabadul
  Articolul următorDacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Izvorul bunătății

  „Fă-mă să aud dis-de-dimineață bunătatea Ta, căci mă încred în Tine. Arată-mi calea pe care trebuie să umblu, căci la Tine îmi înalț sufletul.” (Psalmii 143:8)

  Ascultă ediția audio aici.

  Cartea Psalmilor conține cele mai multe texte în care apare cuvântul „bunătate”. De cele mai multe ori, se face referire la bunătatea lui Dumnezeu. Expresiile pe care le întâlnim cu privire la bunătatea lui Dumnezeu ne duc la motivul pentru care psalmiștii folosesc atât de des această expresie. Bunătatea lui Dumnezeu este veșnică, este mare, ajunge până la ceruri, prețuiește mai mult decât viața, este nemărginită, umple Pământul etc. Pentru că își găsește sensul desăvârșit numai în Dumnezeu, bunătatea este un atribut al Lui. În consecință, oricine alege să fie bun lasă la vedere ceva din caracterul lui Dumnezeu. Manifestarea bunătății este o alegere. Nu poți arăta bunătate dacă îți propui să fii aspru sau lipsit de simpatie. Ea izvorăște din Dumnezeu și, atunci când cineva alege să fie canalul prin care aceasta să se reverse spre alții, apar și roadele semnificative.

  În textul de astăzi, psalmistul speră că, după o noapte de suferință, apariția zorilor va pune capăt durerii sale. După cum zorii zilei împrăștie întunericul, la fel el cere ca lumina prezenței lui Dumnezeu să alunge întunericul din sufletul său. El nu dorește o altă rezolvare pentru suferința lui în afară de prezența lui Dumnezeu.

  Relațiile dintre noi pot provoca de multe ori suferință. Cu cât relația este mai solidă, cu atât greșeala sau trădarea poate provoca mai multă durere. Actul formal al iertării poate deveni mai puternic dacă este însoțit de multă bunătate. O sentință juridică ce proclamă iertarea va aduce doar „alinare juridică”; ceea ce vindecă cu adevărat rănile este bunătatea.

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță.

  Provocare:

  Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Rubin Atomei
  Conferința Moldova

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  Conducător divin

  Ca popor, noi nu suntem pregătiți pentru venirea Domnului. Dacă ar pune în practică adevărurile mari, înalte, superioare ale acestei perioade, fiecare membru al bisericii ar fi o lumină puternică, strălucitoare. GÂNDESC MAI DEPARTE La ce este bună cunoașterea adevărului dacă îmi lipsește iubirea pe care a arătat-o Hristos?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...