Articolul precedentIsten népe megszabadul
  Articolul următorDacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Izvorul bunătății

  „Fă-mă să aud dis-de-dimineață bunătatea Ta, căci mă încred în Tine. Arată-mi calea pe care trebuie să umblu, căci la Tine îmi înalț sufletul.” (Psalmii 143:8)

  Ascultă ediția audio aici.

  Cartea Psalmilor conține cele mai multe texte în care apare cuvântul „bunătate”. De cele mai multe ori, se face referire la bunătatea lui Dumnezeu. Expresiile pe care le întâlnim cu privire la bunătatea lui Dumnezeu ne duc la motivul pentru care psalmiștii folosesc atât de des această expresie. Bunătatea lui Dumnezeu este veșnică, este mare, ajunge până la ceruri, prețuiește mai mult decât viața, este nemărginită, umple Pământul etc. Pentru că își găsește sensul desăvârșit numai în Dumnezeu, bunătatea este un atribut al Lui. În consecință, oricine alege să fie bun lasă la vedere ceva din caracterul lui Dumnezeu. Manifestarea bunătății este o alegere. Nu poți arăta bunătate dacă îți propui să fii aspru sau lipsit de simpatie. Ea izvorăște din Dumnezeu și, atunci când cineva alege să fie canalul prin care aceasta să se reverse spre alții, apar și roadele semnificative.

  În textul de astăzi, psalmistul speră că, după o noapte de suferință, apariția zorilor va pune capăt durerii sale. După cum zorii zilei împrăștie întunericul, la fel el cere ca lumina prezenței lui Dumnezeu să alunge întunericul din sufletul său. El nu dorește o altă rezolvare pentru suferința lui în afară de prezența lui Dumnezeu.

  Relațiile dintre noi pot provoca de multe ori suferință. Cu cât relația este mai solidă, cu atât greșeala sau trădarea poate provoca mai multă durere. Actul formal al iertării poate deveni mai puternic dacă este însoțit de multă bunătate. O sentință juridică ce proclamă iertarea va aduce doar „alinare juridică”; ceea ce vindecă cu adevărat rănile este bunătatea.

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță.

  Provocare:

  Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Rubin Atomei
  Conferința Moldova

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Tu poți poți alege altceva decât părintele tău

  Doamne, ajută-mă să-Ți dau întâietate chiar față de cei dragi ai mei! Provocare: Identifică greșeli moștenite de la înaintași și, cu ajutorul Duhului Sfânt, rupe-te de ele!

  Dobânda ascunsă

  Doamne, pregătește-ne pentru a fi beneficiarii bogățiilor cerești și ajută-ne ca încă de pe Pământ să fim administratori credincioși! Provocare: Dacă simți că Dumnezeu te-a binecuvântat cu pâine din belșug, fă astăzi un plan să ajuți pe cineva care trece printr-o situație dificilă!

  Fii diamant!

  Doamne, ajută-ne să fim corecți în cele mai mici lucruri și în cele mari, ca să putem oglindi frumusețea Ta în toate! Provocare: Citește astăzi din nou Predica de pe Munte din Matei 5–7! Ce principiu de acolo crezi că trebuie să pui în practică începând chiar de astăzi?

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...