Izvorul bunătății

„Fă-mă să aud dis-de-dimineață bunătatea Ta, căci mă încred în Tine. Arată-mi calea pe care trebuie să umblu, căci la Tine îmi înalț sufletul.” (Psalmii 143:8)

Ascultă ediția audio aici.

Cartea Psalmilor conține cele mai multe texte în care apare cuvântul „bunătate”. De cele mai multe ori, se face referire la bunătatea lui Dumnezeu. Expresiile pe care le întâlnim cu privire la bunătatea lui Dumnezeu ne duc la motivul pentru care psalmiștii folosesc atât de des această expresie. Bunătatea lui Dumnezeu este veșnică, este mare, ajunge până la ceruri, prețuiește mai mult decât viața, este nemărginită, umple Pământul etc. Pentru că își găsește sensul desăvârșit numai în Dumnezeu, bunătatea este un atribut al Lui. În consecință, oricine alege să fie bun lasă la vedere ceva din caracterul lui Dumnezeu. Manifestarea bunătății este o alegere. Nu poți arăta bunătate dacă îți propui să fii aspru sau lipsit de simpatie. Ea izvorăște din Dumnezeu și, atunci când cineva alege să fie canalul prin care aceasta să se reverse spre alții, apar și roadele semnificative.

În textul de astăzi, psalmistul speră că, după o noapte de suferință, apariția zorilor va pune capăt durerii sale. După cum zorii zilei împrăștie întunericul, la fel el cere ca lumina prezenței lui Dumnezeu să alunge întunericul din sufletul său. El nu dorește o altă rezolvare pentru suferința lui în afară de prezența lui Dumnezeu.

Relațiile dintre noi pot provoca de multe ori suferință. Cu cât relația este mai solidă, cu atât greșeala sau trădarea poate provoca mai multă durere. Actul formal al iertării poate deveni mai puternic dacă este însoțit de multă bunătate. O sentință juridică ce proclamă iertarea va aduce doar „alinare juridică”; ceea ce vindecă cu adevărat rănile este bunătatea.

Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță.

Provocare:

Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

Rubin Atomei
Conferința Moldova

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor