Articolul precedentIsten kinyilvánítja hatalmát
  Articolul următorScut şi apărare

  Oameni cu farmec

  „Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui; și mai mult prețuiește un sărac decât un mincinos.” (Proverbele 19:22)

  Ascultă ediția audio aici.

  Când eram în clasele primare, în orașul nostru a venit un bijutier ambulant. Dintr-o simplă servietă asemănătoare cu cea a perceptorilor de taxe din acea vreme, a scos toate uneltele de care avea nevoie pentru a lucra. Practic, în câteva minute, pe un petic de pământ de 1,5–2 metri pătrați a apărut un atelier de reparat bijuterii. Oamenii s-au adunat în jurul lui ca la o minune nemaivăzută. Printre ei și eu, care eram trimis în piață pentru o urgență. Am rămas captivat câteva ore bune privindu-l cu cât farmec modela materialul pentru a face lucruri foarte frumoase.

  Unii interpretează afirmația din textul de astăzi ca însemnând că intenția contează când e vorba de facerea de bine sau pentru a scoate în evidență faptul că este mai important nu neapărat ce se vede, ci ce se ascunde în atitudinea noastră.

  Tot pe vremea claselor primare am auzit o teorie conform căreia „unele lucruri trebuie să fie dureroase acum ca să nu regreți mai târziu”. De fapt, am auzit expresia în atât de multe împrejurări, încât a ajuns un laitmotiv și a făcut ca ea să intre pe lista expresiilor pe care mă angajez că nu le voi folosi niciodată pentru că nu aduc nimic bun prin ele. Am învățat din generație în generație că asprimea este un profesor bun, care trebuie iubit chiar atunci când este violent, pentru că vor fi beneficii ulterioare.

  Poate că există aici un sâmbure de adevăr. Disciplina este uneori dureroasă. Dar, în relațiile dintre noi, farmecul îl face bunătatea. Blândețea, bunătatea, cuvintele amabile sunt ca o rază de soare pentru semenii noștri. Și, culmea, nu costă nimic. Da, prin purtarea noastră plină de dragoste, putem face viața celor din jurul nostru mai frumoasă și mai fericită, exact așa cum a făcut Isus.

  Doamne, mă rog astăzi pentru victimele asprimii și ale violenței domestice! De cele mai multe ori, asprimea vine de la cei dragi, ceea ce o face și mai greu de suportat.

  Provocare:

  Elimină azi orice asprime, chiar și atunci când societatea o consideră justificată!

  Rubin Atomei
  Conferința Moldova

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Tu poți poți alege altceva decât părintele tău

  Doamne, ajută-mă să-Ți dau întâietate chiar față de cei dragi ai mei! Provocare: Identifică greșeli moștenite de la înaintași și, cu ajutorul Duhului Sfânt, rupe-te de ele!

  Dobânda ascunsă

  Doamne, pregătește-ne pentru a fi beneficiarii bogățiilor cerești și ajută-ne ca încă de pe Pământ să fim administratori credincioși! Provocare: Dacă simți că Dumnezeu te-a binecuvântat cu pâine din belșug, fă astăzi un plan să ajuți pe cineva care trece printr-o situație dificilă!

  Fii diamant!

  Doamne, ajută-ne să fim corecți în cele mai mici lucruri și în cele mari, ca să putem oglindi frumusețea Ta în toate! Provocare: Citește astăzi din nou Predica de pe Munte din Matei 5–7! Ce principiu de acolo crezi că trebuie să pui în practică începând chiar de astăzi?

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...