Articolul precedentIsten kinyilvánítja hatalmát
  Articolul următorScut şi apărare

  Oameni cu farmec

  „Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui; și mai mult prețuiește un sărac decât un mincinos.” (Proverbele 19:22)

  Ascultă ediția audio aici.

  Când eram în clasele primare, în orașul nostru a venit un bijutier ambulant. Dintr-o simplă servietă asemănătoare cu cea a perceptorilor de taxe din acea vreme, a scos toate uneltele de care avea nevoie pentru a lucra. Practic, în câteva minute, pe un petic de pământ de 1,5–2 metri pătrați a apărut un atelier de reparat bijuterii. Oamenii s-au adunat în jurul lui ca la o minune nemaivăzută. Printre ei și eu, care eram trimis în piață pentru o urgență. Am rămas captivat câteva ore bune privindu-l cu cât farmec modela materialul pentru a face lucruri foarte frumoase.

  Unii interpretează afirmația din textul de astăzi ca însemnând că intenția contează când e vorba de facerea de bine sau pentru a scoate în evidență faptul că este mai important nu neapărat ce se vede, ci ce se ascunde în atitudinea noastră.

  Tot pe vremea claselor primare am auzit o teorie conform căreia „unele lucruri trebuie să fie dureroase acum ca să nu regreți mai târziu”. De fapt, am auzit expresia în atât de multe împrejurări, încât a ajuns un laitmotiv și a făcut ca ea să intre pe lista expresiilor pe care mă angajez că nu le voi folosi niciodată pentru că nu aduc nimic bun prin ele. Am învățat din generație în generație că asprimea este un profesor bun, care trebuie iubit chiar atunci când este violent, pentru că vor fi beneficii ulterioare.

  Poate că există aici un sâmbure de adevăr. Disciplina este uneori dureroasă. Dar, în relațiile dintre noi, farmecul îl face bunătatea. Blândețea, bunătatea, cuvintele amabile sunt ca o rază de soare pentru semenii noștri. Și, culmea, nu costă nimic. Da, prin purtarea noastră plină de dragoste, putem face viața celor din jurul nostru mai frumoasă și mai fericită, exact așa cum a făcut Isus.

  Doamne, mă rog astăzi pentru victimele asprimii și ale violenței domestice! De cele mai multe ori, asprimea vine de la cei dragi, ceea ce o face și mai greu de suportat.

  Provocare:

  Elimină azi orice asprime, chiar și atunci când societatea o consideră justificată!

  Rubin Atomei
  Conferința Moldova

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  Conducător divin

  Ca popor, noi nu suntem pregătiți pentru venirea Domnului. Dacă ar pune în practică adevărurile mari, înalte, superioare ale acestei perioade, fiecare membru al bisericii ar fi o lumină puternică, strălucitoare. GÂNDESC MAI DEPARTE La ce este bună cunoașterea adevărului dacă îmi lipsește iubirea pe care a arătat-o Hristos?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...