Articolul precedent„Meglátjátok az embernek Fiát”
  Articolul următorIertarea

  Motivația

  „Sau disprețuiești tu bogățiile bunătății, îngăduinței și îndelungii Lui răbdări? Nu vezi tu că bunătatea lui Dumnezeu te îndeamnă la pocăință?” (Romani 2:4)

  Ascultă ediția audio aici.

  Se spune că poți face orice dacă ai o motivație puternică. Motivația este un combustibil foarte eficient, dar și unul care se consumă foarte repede. Fie că este o motivație altruistă și nobilă sau una egoistă și meschină, întotdeauna ea duce la acțiune, la hotărâri, la convingeri. Pentru a-i motiva pe copii să facă mici treburi în gospodărie, părinții se folosesc din plin de motivație. De cele mai multe ori, aceasta este strâns legată de unele beneficii ce pot fi primite imediat. Problema motivațiilor materiale, imediate și exterioare persoanei noastre este că provoacă dependență. Dacă azi a fost suficient un cost mic pentru a acoperi o motivație, peste o săptămână prețul va crește și foarte curând nu va mai fi suficient de puternic pentru unele servicii așteptate. Pe de altă parte, motivațiile care vin din cele mai puternice valori și convingeri personale își cresc puterea pe măsură ce facem acele servicii.

  Atunci când vorbim despre pocăință, care înseamnă transformarea gândirii, a scopurilor și a acțiunilor noastre, dorința de a-L onora pe Dumnezeu ar trebui să fie cea mai puternică motivație. Bunătatea Lui arătată față de noi prin jertfa Domnului Isus are ca principal scop să ne aducă la pocăință. Orice altă motivație care duce la pocăință nu va trece testul timpului. Mai devreme sau mai târziu, va fi insuficientă, iar entuziasmul unei vieți după voia lui Dumnezeu va dispărea. Știm că suntem pe calea pocăinței când împrumutăm de la Dumnezeu ura ireconciliabilă față de păcat și dragostea necondiționată față de păcătos. Să ne lăsăm copleșiți de bunătatea lui Dumnezeu!

  Doamne, mă rog astăzi pentru tinerii care au nevoie de atingerea dragostei Tale!

  Provocare:

  Scrie-i o scrisoare de dragoste din partea lui Dumnezeu unui tânăr care nu găsește suficientă putere să-și schimbe viața! Expediaz-o chiar azi prin poștă! Dacă este posibil, rămâi anonim!

  Rubin Atomei
  Conferința Moldova

   

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...