Podoabe și tatuaje

  „Să nu te părăsească bunătatea și credincioșia: leagă-ți-le la gât, scrie-le pe tăblița inimii tale! Și, astfel, vei căpăta trecere și minte sănătoasă înaintea lui Dumnezeu și înaintea oamenilor.” (Proverbele 3:3,4)

  Ascultă ediția audio aici.

  Discuțiile din societate privind podoabele sau bijuteriile sunt departe de a ajunge la conciliere. Mereu au existat convingeri că acestea nu sunt compatibile cu viața plină de modestie și abnegație a unui creștin și alte păreri care susțin că folosirea lor cu smerenie și negare de sine nu afectează cu nimic valoarea credinței cuiva. Ambelor grupări textul de astăzi le oferă o provocare. Dacă vrei să porți podoabe, uite aici niște sugestii: bunătatea și credincioșia. Dacă vrei să scrii ceva pe tine, aceleași cuvinte scrie-le; și nu oriunde, ci chiar pe inimă. Atunci când bunătatea este vizibilă atât de clar precum un medalion pus la gâtul unei persoane, acest fapt demonstrează că ea vine din structura internă a acelei persoane – altfel spus, că face parte din caracterul său. Credincioșia este capacitatea de a rămâne ferm în fața ispitelor. Este dorința de a rămâne loial unor valori chiar dacă acest lucru costă. Oricine adoptă aceste calități este plăcut lui Dumnezeu și oamenilor. În plus, există și un bonus – o minte sănătoasă, sau, cum spun alte traduceri, o judecată sănătoasă.

  Din bagajul caracterului nostru trebuie să facă parte aceste trăsături de caracter, pentru că ele Îi sunt întotdeauna plăcute lui Dumnezeu și vor câștiga bunăvoința oamenilor. Oricât de prietenos poate fi un om, el nu va izbuti să-și câștige nici prieteni, nici bunăvoința lui Dumnezeu dacă nu se poate pune bază pe ceea ce spune. În acest fel, credincioșia face ca bunătatea să fie eficientă și să aducă împreună o judecată sănătoasă. Uite niște podoabe pe care trebuie să le afișeze orice urmaș al lui Hristos.

  Doamne, mă rog astăzi pentru tinerii care se luptă cu provocările colegilor lor de a adopta ținute și accesorii care nu scot în evidență caracterul!

  Provocare:

  Propune-ți astăzi să le faci ziua mai frumoasă celor din familia ta sau din afara ei prin mici gesturi de bunătate și credincioșie!

  Rubin Atomei
  Conferința Moldova

   

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Cel mai bun prieten

  Dacă cei care se declară creștini Îl iubesc pe Isus mai mult decât iubesc lumea vor fi încântați să vorbească despre El, cel mai bun Prieten al lor, asupra căruia își manifestă cea mai adâncă afecțiune. GÂNDESC MAI DEPARTE Este Isus cel mai bun prieten al meu? Dacă m-ar urmări cineva, m-ar auzi vorbind despre El mai mult decât vorbesc despre prietenii mei pământeni?

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....