Podoabe și tatuaje

„Să nu te părăsească bunătatea și credincioșia: leagă-ți-le la gât, scrie-le pe tăblița inimii tale! Și, astfel, vei căpăta trecere și minte sănătoasă înaintea lui Dumnezeu și înaintea oamenilor.” (Proverbele 3:3,4)

Ascultă ediția audio aici.

Discuțiile din societate privind podoabele sau bijuteriile sunt departe de a ajunge la conciliere. Mereu au existat convingeri că acestea nu sunt compatibile cu viața plină de modestie și abnegație a unui creștin și alte păreri care susțin că folosirea lor cu smerenie și negare de sine nu afectează cu nimic valoarea credinței cuiva. Ambelor grupări textul de astăzi le oferă o provocare. Dacă vrei să porți podoabe, uite aici niște sugestii: bunătatea și credincioșia. Dacă vrei să scrii ceva pe tine, aceleași cuvinte scrie-le; și nu oriunde, ci chiar pe inimă. Atunci când bunătatea este vizibilă atât de clar precum un medalion pus la gâtul unei persoane, acest fapt demonstrează că ea vine din structura internă a acelei persoane – altfel spus, că face parte din caracterul său. Credincioșia este capacitatea de a rămâne ferm în fața ispitelor. Este dorința de a rămâne loial unor valori chiar dacă acest lucru costă. Oricine adoptă aceste calități este plăcut lui Dumnezeu și oamenilor. În plus, există și un bonus – o minte sănătoasă, sau, cum spun alte traduceri, o judecată sănătoasă.

Din bagajul caracterului nostru trebuie să facă parte aceste trăsături de caracter, pentru că ele Îi sunt întotdeauna plăcute lui Dumnezeu și vor câștiga bunăvoința oamenilor. Oricât de prietenos poate fi un om, el nu va izbuti să-și câștige nici prieteni, nici bunăvoința lui Dumnezeu dacă nu se poate pune bază pe ceea ce spune. În acest fel, credincioșia face ca bunătatea să fie eficientă și să aducă împreună o judecată sănătoasă. Uite niște podoabe pe care trebuie să le afișeze orice urmaș al lui Hristos.

Doamne, mă rog astăzi pentru tinerii care se luptă cu provocările colegilor lor de a adopta ținute și accesorii care nu scot în evidență caracterul!

Provocare:

Propune-ți astăzi să le faci ziua mai frumoasă celor din familia ta sau din afara ei prin mici gesturi de bunătate și credincioșie!

Rubin Atomei
Conferința Moldova

 

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video