Articolul precedentA hetedik csapás
  Articolul următorPăcătoşii

  Roada luminii

  „Căci roada luminii stă în orice bunătate, în neprihănire și în adevăr.” (Efeseni 5:9)

  Ascultă ediția audio aici.

  În Predica de pe Muntele Fericirilor, Domnul Isus le lansează o provocare urmașilor Săi. „Voi sunteți lumina lumii. O cetate așezată pe un munte nu poate să rămână ascunsă. […] Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune și să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri” (Matei 5:14,16). Lumina a fost întotdeauna un simbol al prezenței divine.

  Ioan Îl numește pe Isus „lumina oamenilor” (Ioan 1:4) luminând în mijlocul întunericului lumii. Isus Însuși S-a numit pe Sine „Lumina lumii” (Ioan 8:12). Când Îl primim pe Isus, noi începem să reflectăm această lumină către cei din jur. Când adevărata lumină îi luminează pe oameni, ei sunt îndemnați să se ridice și să lumineze (Isaia 60:1-3). Într-un fel asemănător, cetățenii Împărăției trebuie să lase lumina lor să lumineze în lume, împrăștiind întunericul păcatului și al ignoranței în ce privește voia și căile lui Dumnezeu. Ca orice lucru care vine de la Dumnezeu, și lumina aduce roade.

  Terminologia folosită în textul de astăzi ne duce în mod indubitabil către roada Duhului. Lumina lumii vine de la Duhul Sfânt și aduce roade vizibile pentru oricine. Termenul „roadă” este folosit aici în sensul de rezultat sau consecință. După cum întunericul este distrugător pentru creștere și roadă, tot așa lumina este esențială pentru amândouă. Bunătate, neprihănire, adevăr – aceasta este cetatea așezată pe un munte. Aceasta este definiția creștinului. Aceasta este lumina pe care o va răspândi.

  Pot exista și alte roade, dar pe acestea nu le omite. Trăiește neprihănirea, susține adevărul și îmbracă-le în bunătate!

  Doamne, mă rog astăzi ca tinerii care Te-au cunoscut să fie lumini aducătoare de semnificație pentru cei din jurul lor!

  Provocare:

  Cu siguranță cunoști un tânăr flămând. Oferă-i astăzi un pachețel cu mâncare! Pentru o mai deplină asemănare cu textul de astăzi, poți alege câteva fructe.

  Rubin Atomei
  Conferința Moldova

   

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Cel mai bun prieten

  Dacă cei care se declară creștini Îl iubesc pe Isus mai mult decât iubesc lumea vor fi încântați să vorbească despre El, cel mai bun Prieten al lor, asupra căruia își manifestă cea mai adâncă afecțiune. GÂNDESC MAI DEPARTE Este Isus cel mai bun prieten al meu? Dacă m-ar urmări cineva, m-ar auzi vorbind despre El mai mult decât vorbesc despre prietenii mei pământeni?

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....