„Cine-și face, lui își face. Cine-și dă, lui își dă”

  „Soacră-sa, Naomi, i-a zis: «Fiica mea, aș vrea să-ți dau un loc de odihnă, ca să fii fericită.»” (Rut 3:1)

  Ascultă ediția audio aici.

  Unii cercetători spun că o soacră precum Naomi se naște o dată la 1 600 de ani, deoarece e singurul raport biblic despre o asemenea persoană.

  O soacră care devine mamă și o noră care devine fiică. Acesta a fost și este planul lui Dumnezeu când doi tineri se căsătoresc și două familii se încuscresc. Cum de s-a realizat această legătură între două femei diferite ca vârstă, cultură și concepții religioase?

  Se pot nota multe răspunsuri care se găsesc în această narațiune. Unul însă iese în evidență: aplicarea principiului biblic „tot ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi la fel” (Matei 7:12).

  Rut nu o părăsește pe soacra ei deoarece știe că are nevoie de ajutor: este în vârstă, e singură, are de călătorit și nu mai este sigură că va intra în posesia moștenirii pe care o abandonase. Ajunse acasă, în Israel, Rut își ia statutul nu prea plăcut de slujnică și aduce hrană în casă pentru soacra ei, relatându-i zilnic, cu bucurie, unde a fost, ce a făcut și cum a ocrotit-o Dumnezeu. De partea cealaltă, soacra se roagă și face planuri ca fiica ei să fie fericită și să aibă o familie, un loc de odihnă. Când urmărești fericirea celui de lângă tine, ea se răsfrânge în torente bogate și asupra ta.

  Roagă-L astăzi pe Dumnezeu să te ajute să fii altruist(ă)! O va face cu bucurie, dezinteresat. Atunci te vei putea bucura de atmosfera Cerului aici, pe Pământ, și vei primi ca bonus simțământul înalt al bucuriei că ai făcut pe cineva fericit. Iar la revenirea lui Hristos te vei întâlni cu Rut și cu Naomi.

  Provocare:

  Gândește-te astăzi la lucrul acesta și pune-l în practică! Fă un lucru dezinteresat pentru cineva! Nu te aștepta să primești nimic în schimb! Este un principiu divin greu de aplicat în societatea postmodernistă, în care binele propriu este scopul suprem al omului.

  Dragoș Apostol
  Conferința Moldova

   

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Marele remediu pentru păcat

  Cunoașterea datoriei înseamnă îndeplinirea ei cu tot sufletul și fără teamă. Indiferent de consecințe, ei urmează lumina care le luminează cărarea. Adevărul lui Dumnezeu este de partea lor și nu-i va părăsi niciodată. GÂNDESC MAI DEPARTE Este viața mea o mărturie în favoarea sau împotriva păcatului? Cum pot afla răspunsul?

  Căpetenie a oștirii Domnului

  Ne-am pierde credința și curajul în luptă dacă nu am fi susținuți de puterea lui Dumnezeu. Orice formă a răului izbucnește într-o activitate intensă. GÂNDESC MAI DEPARTE Satana și armatele lui vor face tot posibilul să lupte împotriva oștirilor lui Dumnezeu. Sunt eu gata să-mi ocup locul în marea confruntare care urmează? Ce pot face astăzi ca să mă pregătesc?

  Ajutor atotputernic

  Mântuitorul nostru a plătit prețul pentru răscumpărarea noastră. Nimeni nu trebuie să fie înrobit de Satana. Domnul Hristos stă înaintea noastră ca un Ajutor atotputernic. GÂNDESC MAI DEPARTE Când a fost ultima dată când Isus m-a eliberat de vrăjmaș?

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...