Articolul precedentAz élet kalauza
  Articolul următorO mare onoare

  Părinții, dragostea necondiționată!

  „Nimeni nu este ca Dumnezeul lui Israel, El trece pe ceruri ca să-ți vină în ajutor, trece cu măreție pe nori.” (Deuteronomul 33:26)

  Ascultă ediția audio aici.

  Era o după-amiază frumoasă de vară, când vântul a început să bată cu putere. Începuse furtuna! În grabă, am reușit să închid ferestrele de la casă, să mai adun lucruri de prin curte, când, deodată, poarta mare de la intrare a fost izbită puternic de pereți. Apa a început să intre în valuri succesive în curte. Neliniștea mea era sporită de faptul că părinții și sora mea se aflau în vârful unui deal, la strânsul fânului. Fulgerele și trăsnetele care nu mai conteneau îmi făceau inima cât un purice, la gândul că ei sunt sub cerul liber. Am început să mă rog cu disperare pentru ei. Nu puteam să închid poarta, iar apa îmi luase încălțămintea din picioare. În timp ce mai făceam o ultimă încercare epuizantă de a închide poarta, am auzit vocea tatălui meu. Venise din vârful dealului prin toată furtuna ca să se asigure că eu sunt bine. Găsise un mic adăpost pentru sora și mama mea, dar gândul la mine îl făcuse să înfrunte toate pericolele.

  Am retrăit această amintire din liceu zilele acestea, când aștept pe holurile unui spital rezultatele analizelor tatălui meu. Îi caut privirea și îl asigur, verbal și cu un zâmbet mare, că va fi bine, că sunt întotdeauna alături de el. Îmi șterg, discret, o lacrimă și aleg să fiu o fiică puternică pentru un tată aflat în nevoie.

  De ce să îți ajuți părinții, dragul meu copil, tânăr sau chiar adult? Pentru că vin furtuni, pentru că uneori rolurile se inversează…, pentru că îi avem doar pentru un timp limitat pe acest Pământ, dar mai ales pentru că, și în necazurile sau în bătrânețile lor, ei se gândesc tot la noi. Pentru că Dumnezeu, în dragostea Lui infinită, e alături de tine ca un Tată iubitor.

  Doamne, Te rugăm, fă-ne părinții veșnici!

  Provocare:

  Identifică nevoile părinților tăi! Alege să fii ajutorul și sprijinul lor!

  Mihaela Zaha
  Conferința Banat

   

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Marele remediu pentru păcat

  Cunoașterea datoriei înseamnă îndeplinirea ei cu tot sufletul și fără teamă. Indiferent de consecințe, ei urmează lumina care le luminează cărarea. Adevărul lui Dumnezeu este de partea lor și nu-i va părăsi niciodată. GÂNDESC MAI DEPARTE Este viața mea o mărturie în favoarea sau împotriva păcatului? Cum pot afla răspunsul?

  Căpetenie a oștirii Domnului

  Ne-am pierde credința și curajul în luptă dacă nu am fi susținuți de puterea lui Dumnezeu. Orice formă a răului izbucnește într-o activitate intensă. GÂNDESC MAI DEPARTE Satana și armatele lui vor face tot posibilul să lupte împotriva oștirilor lui Dumnezeu. Sunt eu gata să-mi ocup locul în marea confruntare care urmează? Ce pot face astăzi ca să mă pregătesc?

  Ajutor atotputernic

  Mântuitorul nostru a plătit prețul pentru răscumpărarea noastră. Nimeni nu trebuie să fie înrobit de Satana. Domnul Hristos stă înaintea noastră ca un Ajutor atotputernic. GÂNDESC MAI DEPARTE Când a fost ultima dată când Isus m-a eliberat de vrăjmaș?

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...