Articolul precedentKrisztus eljövetelének napja
  Articolul următorO inimă binevoitoare

  Prieteni de rugăciune

  „Vă mai spun iarăși că, dacă doi dintre voi se învoiesc pe pământ să ceară un lucru oarecare, le va fi dat de Tatăl Meu, care este în ceruri.” (Matei 18:19)

  Ascultă ediția audio aici.

  Câți prieteni ai? Te bucuri de o relație frumoasă cu ei? Cu câți dintre ei te poți ruga, fie și doar pe internet?

  În Scriptură găsim un grup de prieteni de rugăciune. Au fost și colegi de școală, mâncau la cantină împreună, iar pedagogul avea încredere în ei, luând chiar aminte la propunerile lor. Toți patru au ajuns oameni mari, de valoare, în societatea antică.

  Bănuiești despre cine e vorba? Daniel, Anania, Mișael și Azaria.

  Multe lucruri făceau împreună și multe discuții aveau. Însă ceea ce doresc să scot în evidență sunt întâlnirile lor de rugăciune împreună. Despre două dintre acestea suntem siguri, dar putem presupune că au fost mult mai multe:

  1. La începutul școlii au avut zece zile de rugăciune, la propunerea lui Daniel, pentru un regim alimentar special la cantină. Și răspunsul a venit într-un mod minunat.

  2. Pentru visul lui Nebucadnețar și tâlcuirea lui, din nou Daniel a apelat la prietenii de rugăciune. Răspunsul primit a fost peste puterea de înțelegere a înțelepților și l-a uimit pe împărat. Dumnezeu i-a descoperit lui Daniel visul împăratului și le-a scăpat viața în mod miraculos, iar odată cu ei au fost salvați și „înțelepții” neînțelepți ai Babilonului.

  „Rugăciunea de fiecare zi, continuă, ne păstrează viața unită cu Dumnezeu, deci nu trebuie să permitem niciodată niciunui lucru să întrerupă această legătură prin rugăciune. Rugați-vă împreună cu alții, rugați-vă alături de familie, dar, mai presus de orice, luați-vă timp pentru rugăciunea personală, în particular, căci ea este însăși viața, circulația sangvină a sufletului vostru” (CFD, pp. 37–38).

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să îți faci prieteni de rugăciune care în situații deosebite să te susțină! Iar tu să faci la fel pentru ei! Și nu uita: ai un Tată ceresc care te iubește și veghează asupra ta!

  Provocare:

  Dacă ai prieteni, caută cel puțin unu pe care să-l inviți la rugăciune și să cereți împreună un lucru de la Dumnezeu! Promisiunea este clară: „vă va fi dat”.

  Beniamin Apostol
  Conferința Moldova

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Cel mai bun prieten

  Dacă cei care se declară creștini Îl iubesc pe Isus mai mult decât iubesc lumea vor fi încântați să vorbească despre El, cel mai bun Prieten al lor, asupra căruia își manifestă cea mai adâncă afecțiune. GÂNDESC MAI DEPARTE Este Isus cel mai bun prieten al meu? Dacă m-ar urmări cineva, m-ar auzi vorbind despre El mai mult decât vorbesc despre prietenii mei pământeni?

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....