Articolul precedentUrunk második eljövetele
  Articolul următorProiectul Iertarea

  Ca sarea pe rană

  „Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, Părintele îndurărilor și Dumnezeul oricărei mângâieri, care ne mângâie în toate necazurile noastre, pentru ca, prin mângâierea cu care noi înșine suntem mângâiați de Dumnezeu, să putem mângâia pe cei ce se află în vreun necaz!” (2 Corinteni 1:3,4)

  Ascultă ediția audio aici.

  Patru prieteni de-ai lui Iov vin la el să îl mângâie și să îi fie alături în necazul teribil, greu de imaginat, inuman prin care acesta trece. Conform obiceiului, nu vorbesc înaintea celui suferind. Așa că șapte zile e liniște. După care Iov își exprimă neînțelegerea și tulburarea sufletului înaintea lor.

  Cei trei prieteni încep să îi răspundă, își dau cu părerea și încearcă să explice durerea lui, să îl sfătuiască și să îi arate drumul prin care să iasă din starea aceasta și să intre iar în grațiile divine. Scopul era bun într-un fel (rezolvarea dilemelor, oferirea de explicații și posibile scenarii pentru ieșirea din criză), dar mijloacele folosite lasă de dorit (acuze, neîncredere, presiuni).

  Atunci când un prieten trece printr-o situație grea a vieții, ce fel de mângâietor ești: supărăcios, atotștiutor, tăcut? Ce fel de leacuri aduci sufletului zdrobit: scumpe, băbești, experimentate pe tine însuți?

  Nu pune sare pe rană! Amintește-ți cum s-a purtat Dumnezeu cu tine atunci când ai trecut prin necaz, în ce fel te-a mângâiat și cum te-a susținut în liniște și te-a ajutat să te ridici, cum a lucrat la inima celor de lângă tine, cum i-a dat înțelepciune medicului și i-a călăuzit mâna când te-a operat, cum te-a mângâiat atunci când stăteați de vorbă în rugăciune sau cum s-a îngrijit să ai pâine pe masă și putere ca să o câștigi în mod cinstit!

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te transforme într-un leac alinător pentru cei din jur, și nu în sare! E bună sarea, dar nu întotdeauna și nu în cantități mari, pentru că necazul nu trebuie conservat.

  Provocare:

  Asemenea Lui, și noi putem fi o binecuvântare în viața prietenilor noștri răniți și loviți de necazuri. Caută astăzi să fii o mângâiere pentru cineva aflat în durere!

  Dragoș Apostol
  Conferința Moldova

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...