Articolul precedentKrisztus igazságot szolgáltat
  Articolul următorLanţurile

  Sângele apă se face

  „Nu te teme de nimic, căci mâna tatălui meu, Saul, nu te va atinge. Tu vei domni peste Israel și eu voi fi al doilea după tine; tatăl meu, Saul, știe și el bine lucrul acesta.” (1 Samuel 23:17)

  Ascultă ediția audio aici.

  Spune un proverb că prietenul se păstrează în trei feluri: onorându-l în prezența lui, lăudându-l în absența lui și ajutându-l la nevoie. Un exemplu de prietenie care să corespundă acestui proverb este cel dintre David și Ionatan. Dacă am citit din Biblie experiența acestor doi tineri, putem confirma onoarea, lauda și ajutorul pe care cei doi și le-au oferit unul altuia.

  O prietenie aparent imposibilă, ținând cont că Ionatan era prințul moștenitor, iar David, un personaj apărut de nicăieri, dar care creștea în popularitate și vitejie și îi punea în pericol scaunul de viitor împărat.

  Deși Saul îl avertizează asupra acestui pericol, Ionatan nu ține cont de avertisment. Din contră, îi scapă viața lui David, îi susține cauza în fața împăratului, îl vizitează și îi acordă sprijin în timpul de pribegie și fugă. Ba chiar, cei doi fac un legământ împreună.

  Amândoi au o relație bună cu Dumnezeu. Ionatan înțelege vremurile și modul în care Dumnezeu intervine în istorie. După patruzeci de zile petrecute în fața lui Goliat, timp în care și-a văzut tatăl și oastea tremurând în fața filisteanului, este impresionat să vadă cum David aduce speranță, încredere și victorie. Îi oferă propriile arme și inima i se lipește de el, devenind astfel cei mai buni prieteni.

  Dumnezeu poate transforma apa în vin și sângele în apă. O prietenie imposibilă omenește, între doi oameni incompatibili, fără șanse teoretice de reușită? Înseamnă că nu cunoaștem puterea lui Dumnezeu. Ionatan și David sunt un exemplu de prieteni care se pun la dispoziția lui Dumnezeu, înțeleg vremurile și pun onoarea și cauza Lui deasupra propriilor beneficii egoiste. Asemenea prietenii Dumnezeu le duce în veșnicie!

  Roagă-te lui Dumnezeu ca relațiile de prietenie pe care le ai să nu fie doar pentru lumea aceasta, ci să fie duse în veșnicie!

  Provocare:

  Pune-te astăzi la dispoziția lui Dumnezeu și alege să pui interesele Lui mai presus de planurile tale!

  Dragoș Apostol
  Conferința Moldova

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...