Sângele apă se face

„Nu te teme de nimic, căci mâna tatălui meu, Saul, nu te va atinge. Tu vei domni peste Israel și eu voi fi al doilea după tine; tatăl meu, Saul, știe și el bine lucrul acesta.” (1 Samuel 23:17)

Ascultă ediția audio aici.

Spune un proverb că prietenul se păstrează în trei feluri: onorându-l în prezența lui, lăudându-l în absența lui și ajutându-l la nevoie. Un exemplu de prietenie care să corespundă acestui proverb este cel dintre David și Ionatan. Dacă am citit din Biblie experiența acestor doi tineri, putem confirma onoarea, lauda și ajutorul pe care cei doi și le-au oferit unul altuia.

O prietenie aparent imposibilă, ținând cont că Ionatan era prințul moștenitor, iar David, un personaj apărut de nicăieri, dar care creștea în popularitate și vitejie și îi punea în pericol scaunul de viitor împărat.

Deși Saul îl avertizează asupra acestui pericol, Ionatan nu ține cont de avertisment. Din contră, îi scapă viața lui David, îi susține cauza în fața împăratului, îl vizitează și îi acordă sprijin în timpul de pribegie și fugă. Ba chiar, cei doi fac un legământ împreună.

Amândoi au o relație bună cu Dumnezeu. Ionatan înțelege vremurile și modul în care Dumnezeu intervine în istorie. După patruzeci de zile petrecute în fața lui Goliat, timp în care și-a văzut tatăl și oastea tremurând în fața filisteanului, este impresionat să vadă cum David aduce speranță, încredere și victorie. Îi oferă propriile arme și inima i se lipește de el, devenind astfel cei mai buni prieteni.

Dumnezeu poate transforma apa în vin și sângele în apă. O prietenie imposibilă omenește, între doi oameni incompatibili, fără șanse teoretice de reușită? Înseamnă că nu cunoaștem puterea lui Dumnezeu. Ionatan și David sunt un exemplu de prieteni care se pun la dispoziția lui Dumnezeu, înțeleg vremurile și pun onoarea și cauza Lui deasupra propriilor beneficii egoiste. Asemenea prietenii Dumnezeu le duce în veșnicie!

Roagă-te lui Dumnezeu ca relațiile de prietenie pe care le ai să nu fie doar pentru lumea aceasta, ci să fie duse în veșnicie!

Provocare:

Pune-te astăzi la dispoziția lui Dumnezeu și alege să pui interesele Lui mai presus de planurile tale!

Dragoș Apostol
Conferința Moldova

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor