Invidia face bube

„Prin credință a fost ascuns Moise trei luni de părinții lui când s-a născut, pentru că vedeau că era frumos copilul și nu s-au lăsat înspăimântați de porunca împăratului.” (Evrei 11:23)

Ascultă ediția audio aici.

Îmi amintesc cu drag și emoții de venirea pe lume a celui de-al doilea copil. Nu reușeam să îmi imaginez cum voi putea să ajung să îl iubesc la fel de mult. Părea că la primul am investit tot. Dar oare primul copil cum va reacționa? Va face o criză de gelozie? Îl va accepta ușor pe fratele lui?

Însă Dumnezeu face ca nașterea să vină însoțită de toată dragostea și atașamentul necesar.

Așa se face că demult, pe vremea când israeliții erau asupriți și dominați de egipteni, un faraon nemilos a poruncit să fie omorâți toți pruncii de parte bărbătească. Iochebed, o mamă credincioasă, după ce a născut și și-a văzut copilul frumos, a primit și curajul de a se opune deciziei.

În mod natural, credința și dragostea părinților au fost transmise și în copii. Aici a fost momentul surorii mai mari să intervină. Fără pic de gelozie și fără să dezvolte gândul că toată atenția se concentrează în jurul bebelușului, ea a pus semnul de egalitate între viața ei și a fratelui ei. Sub providența lui Dumnezeu a rezultat și un final fericit – salvarea lui Moise.

Pe parcursul anilor, Maria a rămas o soră bună pentru Moise, dar a avut și un moment de slabă relație cu Dumnezeu și necredință, manifestat prin invidie. Aceeași Marie întinde degetul acuzator către cel pentru care își riscase viața odată. Consecințele venite direct de la Dumnezeu și atitudinea blândă cu care Moise a tratat situația au fost o lecție bine învățată.

Relațiile de familie sunt o școală eficientă în care Dumnezeu vrea să învățăm cele mai prețioase lecții. Învățând să îi iubim și să îi acceptăm pe cei din casa noastră, suntem pregătiți apoi să arătăm dragoste și pentru comunitatea din care facem parte. Măsura dragostei noastre pentru cei din casa noastră arată măsura religiei noastre.

Roagă-L astăzi pe Dumnezeu să te scape de bubele invidiei, ale prejudecății și ale acuzării!

Provocare:

Unește-ți astăzi familia, frații și prietenii între ei revărsând dragoste, tandrețe, dreptate și încurajare asupra fiecăruia în parte!

Monica Apostol
Conferința Moldova

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor