Articolul precedent„Eljön a mi Istenünk!”
  Articolul următorVirtuţile

  Invidia face bube

  „Prin credință a fost ascuns Moise trei luni de părinții lui când s-a născut, pentru că vedeau că era frumos copilul și nu s-au lăsat înspăimântați de porunca împăratului.” (Evrei 11:23)

  Ascultă ediția audio aici.

  Îmi amintesc cu drag și emoții de venirea pe lume a celui de-al doilea copil. Nu reușeam să îmi imaginez cum voi putea să ajung să îl iubesc la fel de mult. Părea că la primul am investit tot. Dar oare primul copil cum va reacționa? Va face o criză de gelozie? Îl va accepta ușor pe fratele lui?

  Însă Dumnezeu face ca nașterea să vină însoțită de toată dragostea și atașamentul necesar.

  Așa se face că demult, pe vremea când israeliții erau asupriți și dominați de egipteni, un faraon nemilos a poruncit să fie omorâți toți pruncii de parte bărbătească. Iochebed, o mamă credincioasă, după ce a născut și și-a văzut copilul frumos, a primit și curajul de a se opune deciziei.

  În mod natural, credința și dragostea părinților au fost transmise și în copii. Aici a fost momentul surorii mai mari să intervină. Fără pic de gelozie și fără să dezvolte gândul că toată atenția se concentrează în jurul bebelușului, ea a pus semnul de egalitate între viața ei și a fratelui ei. Sub providența lui Dumnezeu a rezultat și un final fericit – salvarea lui Moise.

  Pe parcursul anilor, Maria a rămas o soră bună pentru Moise, dar a avut și un moment de slabă relație cu Dumnezeu și necredință, manifestat prin invidie. Aceeași Marie întinde degetul acuzator către cel pentru care își riscase viața odată. Consecințele venite direct de la Dumnezeu și atitudinea blândă cu care Moise a tratat situația au fost o lecție bine învățată.

  Relațiile de familie sunt o școală eficientă în care Dumnezeu vrea să învățăm cele mai prețioase lecții. Învățând să îi iubim și să îi acceptăm pe cei din casa noastră, suntem pregătiți apoi să arătăm dragoste și pentru comunitatea din care facem parte. Măsura dragostei noastre pentru cei din casa noastră arată măsura religiei noastre.

  Roagă-L astăzi pe Dumnezeu să te scape de bubele invidiei, ale prejudecății și ale acuzării!

  Provocare:

  Unește-ți astăzi familia, frații și prietenii între ei revărsând dragoste, tandrețe, dreptate și încurajare asupra fiecăruia în parte!

  Monica Apostol
  Conferința Moldova

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Tu poți poți alege altceva decât părintele tău

  Doamne, ajută-mă să-Ți dau întâietate chiar față de cei dragi ai mei! Provocare: Identifică greșeli moștenite de la înaintași și, cu ajutorul Duhului Sfânt, rupe-te de ele!

  Dobânda ascunsă

  Doamne, pregătește-ne pentru a fi beneficiarii bogățiilor cerești și ajută-ne ca încă de pe Pământ să fim administratori credincioși! Provocare: Dacă simți că Dumnezeu te-a binecuvântat cu pâine din belșug, fă astăzi un plan să ajuți pe cineva care trece printr-o situație dificilă!

  Fii diamant!

  Doamne, ajută-ne să fim corecți în cele mai mici lucruri și în cele mari, ca să putem oglindi frumusețea Ta în toate! Provocare: Citește astăzi din nou Predica de pe Munte din Matei 5–7! Ce principiu de acolo crezi că trebuie să pui în practică începând chiar de astăzi?

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...