Articolul precedentÍtélet a második adventkor
  Articolul următorBeneficii ale iertării

  Fii un părinte cu valori morale înalte!

  „Dă-te pe tine însuți pildă de fapte bune în toate privințele. Iar în învățătură, dă dovadă de curăție, de vrednicie.” (Tit 2:7)

  Ascultă ediția audio aici.

  Robert Coles, profesor emerit la Harvard, a efectuat timp de douăzeci de ani un studiu prin care a încercat să răspundă la întrebarea: „În ce constă diferența între copiii care reușesc în viață și cei care nu reușesc?” La finalul studiului, concluzia a fost una singură: copiii trebuie să-și însușească de timpuriu valori morale înalte. În condițiile în care copiii au fost mereu corigenți la aplicarea în practică a predicilor părinților, dar experți în copierea exemplului lor, cred că e timpul să ne întrebăm în mod serios cum stăm cu cinstea, onestitatea, sinceritatea, punctualitatea etc. Sunt doar trei căi prin care ne putem educa copiii: (1) exemplul personal, (2) exemplul personal și (3) exemplul personal. De aceea e obligatoriu să fim oameni cu valori morale înalte. Valorile sunt ca un magnet. La fel sunt și cele rele. Doar că valorile înalte atrag mereu și formează oameni buni. Este dificil să crești oameni mari acolo unde există un vid de valori.

  Cu toții conștientizăm că suntem imperfecți, dar avem datoria morală să fim părinți integri, oameni de caracter. Integritatea și caracterul includ sinceritatea, dar merg dincolo de ea. O persoană poate fi sinceră cât e ziua de lungă, și totuși să nu aibă caracter. Cum? Poate fi sinceră, dar egoistă, nedisciplinată, necinstită, nerespectuoasă, leneșă. Sinceritatea e un punct de plecare bun, dar nu trebuie să ne oprim aici. Sinceritatea înseamnă să spui adevărul – cu alte cuvinte, să-ți conformezi vorbele la realitate. Integritatea înseamnă conformarea realității la vorbele tale – cu alte cuvinte, să-ți ții promisiunile și să împlinești așteptările.

  Supune-te zilnic unui test de integritate – trăiesc eu în conformitate cu convingerile mele interioare?

  Doamne, ajută-mă să trăiesc în așa fel, încât muzica vieții mele să fie în concordanță cu versurile ei și, astfel, să pot influența mulți oameni să crească spre slava numelui Tău!

  Provocare:

  Gândește-te la un lucru pe care nu îl practici cu regularitate, deși ești convins că e bun! Ce-ar fi să te apuci de astăzi să faci din el un obicei? Dacă nu pentru tine, măcar pentru copiii tăi.

  Dragoș Brașoveanu
  Conferința Muntenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Tu poți poți alege altceva decât părintele tău

  Doamne, ajută-mă să-Ți dau întâietate chiar față de cei dragi ai mei! Provocare: Identifică greșeli moștenite de la înaintași și, cu ajutorul Duhului Sfânt, rupe-te de ele!

  Dobânda ascunsă

  Doamne, pregătește-ne pentru a fi beneficiarii bogățiilor cerești și ajută-ne ca încă de pe Pământ să fim administratori credincioși! Provocare: Dacă simți că Dumnezeu te-a binecuvântat cu pâine din belșug, fă astăzi un plan să ajuți pe cineva care trece printr-o situație dificilă!

  Fii diamant!

  Doamne, ajută-ne să fim corecți în cele mai mici lucruri și în cele mari, ca să putem oglindi frumusețea Ta în toate! Provocare: Citește astăzi din nou Predica de pe Munte din Matei 5–7! Ce principiu de acolo crezi că trebuie să pui în practică începând chiar de astăzi?

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...