Articolul precedentÍtélet a második adventkor
  Articolul următorBeneficii ale iertării

  Fii un părinte cu valori morale înalte!

  „Dă-te pe tine însuți pildă de fapte bune în toate privințele. Iar în învățătură, dă dovadă de curăție, de vrednicie.” (Tit 2:7)

  Ascultă ediția audio aici.

  Robert Coles, profesor emerit la Harvard, a efectuat timp de douăzeci de ani un studiu prin care a încercat să răspundă la întrebarea: „În ce constă diferența între copiii care reușesc în viață și cei care nu reușesc?” La finalul studiului, concluzia a fost una singură: copiii trebuie să-și însușească de timpuriu valori morale înalte. În condițiile în care copiii au fost mereu corigenți la aplicarea în practică a predicilor părinților, dar experți în copierea exemplului lor, cred că e timpul să ne întrebăm în mod serios cum stăm cu cinstea, onestitatea, sinceritatea, punctualitatea etc. Sunt doar trei căi prin care ne putem educa copiii: (1) exemplul personal, (2) exemplul personal și (3) exemplul personal. De aceea e obligatoriu să fim oameni cu valori morale înalte. Valorile sunt ca un magnet. La fel sunt și cele rele. Doar că valorile înalte atrag mereu și formează oameni buni. Este dificil să crești oameni mari acolo unde există un vid de valori.

  Cu toții conștientizăm că suntem imperfecți, dar avem datoria morală să fim părinți integri, oameni de caracter. Integritatea și caracterul includ sinceritatea, dar merg dincolo de ea. O persoană poate fi sinceră cât e ziua de lungă, și totuși să nu aibă caracter. Cum? Poate fi sinceră, dar egoistă, nedisciplinată, necinstită, nerespectuoasă, leneșă. Sinceritatea e un punct de plecare bun, dar nu trebuie să ne oprim aici. Sinceritatea înseamnă să spui adevărul – cu alte cuvinte, să-ți conformezi vorbele la realitate. Integritatea înseamnă conformarea realității la vorbele tale – cu alte cuvinte, să-ți ții promisiunile și să împlinești așteptările.

  Supune-te zilnic unui test de integritate – trăiesc eu în conformitate cu convingerile mele interioare?

  Doamne, ajută-mă să trăiesc în așa fel, încât muzica vieții mele să fie în concordanță cu versurile ei și, astfel, să pot influența mulți oameni să crească spre slava numelui Tău!

  Provocare:

  Gândește-te la un lucru pe care nu îl practici cu regularitate, deși ești convins că e bun! Ce-ar fi să te apuci de astăzi să faci din el un obicei? Dacă nu pentru tine, măcar pentru copiii tăi.

  Dragoș Brașoveanu
  Conferința Muntenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  Conducător divin

  Ca popor, noi nu suntem pregătiți pentru venirea Domnului. Dacă ar pune în practică adevărurile mari, înalte, superioare ale acestei perioade, fiecare membru al bisericii ar fi o lumină puternică, strălucitoare. GÂNDESC MAI DEPARTE La ce este bună cunoașterea adevărului dacă îmi lipsește iubirea pe care a arătat-o Hristos?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...