Articolul precedentAkik Őt általszegezték
  Articolul următorProcesul iertării

  Fii diamant!

  „Dar să nu li se ceară socoteală de argintul dat în mâinile lor, căci ei lucrează cinstit.” (2 Împărați 22:7)

  Ascultă ediția audio aici.

  Într-o zi, un lăptar primește o citație de la judecătorie, fiindu-i intentat proces de către un brutar, care îl acuza că îl înșală la cântar când îi vinde unt. Într-adevăr, uneori primea 900 de grame de unt, alteori 800 și chiar 750 de grame.

  La proces, judecătorul îl întreabă pe lăptar:

  — Dumneata ai cântar acasă?

  — Nu, nu am.

  — Atunci, cum pretinzi că vinzi untul cu kilul?

  — Domnule judecător, eu am o balanță. Pun pe o parte a balanței kilul de pâine pe care îl cumpăr de la brutar, iar pe cealaltă parte pun unt până se echilibrează. Cred că nu mai este nevoie de comentarii. Dar este mare nevoie să îndreptăm reflectorul spre noi înșine și să ne cercetăm cu sinceritate. Suntem cinstiți în tot ce facem, în tot ce spunem, în modul cum cheltuim banii, timpul, resursele și îi privăm pe alții de un paner plin cu fapte de iubire?

  Atât Biblia, cât și experiența practică declară că viitorul unui copil depinde de educația lui timpurie. Dacă el o aude pe mama lui că a primit un rest mai mare la cumpărăturile făcute și imediat s-a întors și a restituit diferența, în mintea lui este scrisă o lecție de cinste. Dar dacă vine de la școală și îi povestește că a copiat la test, iar mama îl felicită, ea pregătește treptat ruina sufletului propriului ei copil.

  Un student la teologie a plecat în vacanță, unde și-a permis tot ce și-a dorit. Apoi, a scris două scrisori: una, prietenului său, căruia i s-a confesat cu amănunte, și alta, directorului, pe care îl asigura de respectarea tuturor regulilor facultății. A închis plicurile, a scris adresele și le-a expediat. Nu întâmplător, plicul cu confesarea a ajuns la director. Ce prestigiu va fi avut el mai departe? „Alegeți mai degrabă sărăcia, reproșurile, separarea de prieteni sau oricare altă suferință decât să vă mânjiți sufletele cu păcat” (SPT, p. 70).

  Dragi copii, tineri și părinți, fiți cinstiți față de voi înșivă, față de Dumnezeu și față de semeni! Fiți diamante pentru coroana marelui Împărat!

  Doamne, ajută-ne să fim corecți în cele mai mici lucruri și în cele mari, ca să putem oglindi frumusețea Ta în toate!

  Provocare:

  Citește astăzi din nou Predica de pe Munte din Matei 5–7! Ce principiu de acolo crezi că trebuie să pui în practică începând chiar de astăzi?

  Magdalena Toma
  Conferința Muntenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Tu poți poți alege altceva decât părintele tău

  Doamne, ajută-mă să-Ți dau întâietate chiar față de cei dragi ai mei! Provocare: Identifică greșeli moștenite de la înaintași și, cu ajutorul Duhului Sfânt, rupe-te de ele!

  Dobânda ascunsă

  Doamne, pregătește-ne pentru a fi beneficiarii bogățiilor cerești și ajută-ne ca încă de pe Pământ să fim administratori credincioși! Provocare: Dacă simți că Dumnezeu te-a binecuvântat cu pâine din belșug, fă astăzi un plan să ajuți pe cineva care trece printr-o situație dificilă!

  Fii un părinte cu valori morale înalte!

  Doamne, ajută-mă să trăiesc în așa fel, încât muzica vieții mele să fie în concordanță cu versurile ei și, astfel, să pot influența mulți oameni să crească spre slava numelui Tău! Provocare: Gândește-te la un lucru pe care nu îl practici cu regularitate, deși ești convins că e bun! Ce-ar fi să te apuci de astăzi să faci din el un obicei? Dacă nu pentru tine, măcar pentru copiii tăi.

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...