Articolul precedentAkik Őt általszegezték
  Articolul următorProcesul iertării

  Fii diamant!

  „Dar să nu li se ceară socoteală de argintul dat în mâinile lor, căci ei lucrează cinstit.” (2 Împărați 22:7)

  Ascultă ediția audio aici.

  Într-o zi, un lăptar primește o citație de la judecătorie, fiindu-i intentat proces de către un brutar, care îl acuza că îl înșală la cântar când îi vinde unt. Într-adevăr, uneori primea 900 de grame de unt, alteori 800 și chiar 750 de grame.

  La proces, judecătorul îl întreabă pe lăptar:

  — Dumneata ai cântar acasă?

  — Nu, nu am.

  — Atunci, cum pretinzi că vinzi untul cu kilul?

  — Domnule judecător, eu am o balanță. Pun pe o parte a balanței kilul de pâine pe care îl cumpăr de la brutar, iar pe cealaltă parte pun unt până se echilibrează. Cred că nu mai este nevoie de comentarii. Dar este mare nevoie să îndreptăm reflectorul spre noi înșine și să ne cercetăm cu sinceritate. Suntem cinstiți în tot ce facem, în tot ce spunem, în modul cum cheltuim banii, timpul, resursele și îi privăm pe alții de un paner plin cu fapte de iubire?

  Atât Biblia, cât și experiența practică declară că viitorul unui copil depinde de educația lui timpurie. Dacă el o aude pe mama lui că a primit un rest mai mare la cumpărăturile făcute și imediat s-a întors și a restituit diferența, în mintea lui este scrisă o lecție de cinste. Dar dacă vine de la școală și îi povestește că a copiat la test, iar mama îl felicită, ea pregătește treptat ruina sufletului propriului ei copil.

  Un student la teologie a plecat în vacanță, unde și-a permis tot ce și-a dorit. Apoi, a scris două scrisori: una, prietenului său, căruia i s-a confesat cu amănunte, și alta, directorului, pe care îl asigura de respectarea tuturor regulilor facultății. A închis plicurile, a scris adresele și le-a expediat. Nu întâmplător, plicul cu confesarea a ajuns la director. Ce prestigiu va fi avut el mai departe? „Alegeți mai degrabă sărăcia, reproșurile, separarea de prieteni sau oricare altă suferință decât să vă mânjiți sufletele cu păcat” (SPT, p. 70).

  Dragi copii, tineri și părinți, fiți cinstiți față de voi înșivă, față de Dumnezeu și față de semeni! Fiți diamante pentru coroana marelui Împărat!

  Doamne, ajută-ne să fim corecți în cele mai mici lucruri și în cele mari, ca să putem oglindi frumusețea Ta în toate!

  Provocare:

  Citește astăzi din nou Predica de pe Munte din Matei 5–7! Ce principiu de acolo crezi că trebuie să pui în practică începând chiar de astăzi?

  Magdalena Toma
  Conferința Muntenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  Conducător divin

  Ca popor, noi nu suntem pregătiți pentru venirea Domnului. Dacă ar pune în practică adevărurile mari, înalte, superioare ale acestei perioade, fiecare membru al bisericii ar fi o lumină puternică, strălucitoare. GÂNDESC MAI DEPARTE La ce este bună cunoașterea adevărului dacă îmi lipsește iubirea pe care a arătat-o Hristos?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...