Articolul precedentA hűtlen pásztorokat elsöprő harag
  Articolul următorVindecarea rănii

  Dobânda ascunsă

  „Avram a crezut pe Domnul, și Domnul i-a socotit lucrul acesta ca neprihănire.” (Geneza 15:6)

  Ascultă ediția audio aici.

  Nu de puține ori s-a întâmplat ca oamenii să fie înșelați atunci când au luat credite din cauza multor costuri ascunse. Desigur, ele au ieșit la iveală atunci când au trebuit plătite, însă era deja prea târziu.

  De cele mai multe ori, bogăția este asociată cu hoția, cu venituri ilegale și, implicit, cu noțiunea de păcat. Totuși, Biblia ne spune că Avraam era extrem de bogat, casa lui numărând, se pare, peste o mie de slujitori. Cum de a făcut el atâta avere? Un posibil răspuns este că pe atunci erau alte vremuri. Poate că da, însă îmbogățirea asta a venit și cu un mare dezavantaj – o mare parte din viață a fost călător, și asta nu pentru că făcea negoț, ci pentru că se muta din loc în loc. Aceasta presupunea multe costuri, relații rupte în piața unde își comercializa produsele și o permanentă adaptare la o nouă cultură. Cum a reușit oare?

  Dacă, atunci când luăm un credit de la bancă, avem surpriza neplăcută de multe ori să descoperim abia ulterior diverse costuri ascunse, Avraam a avut parte de o experiență total opusă: în urma contractului său de credit (încrederea pe care I-a acordat-o lui Dumnezeu), a descoperit o dobândă ascunsă, la care nici nu se gândise. El nu și-a stabilit ca scop al vieții să devină bogat, ci doar a învățat să administreze cu multă înțelepciune și eficiență resursele și a fost un om cinstit și cu principii.

  Iar Dumnezeu a hotărât să îi încredințeze bogății materiale, așa cum altora le oferăbinecuvântări în alte domenii ale vieții. Niciun copil al lui Dumnezeu care își pune încrederea în El nu rămâne fără binecuvântare, chiar dacă cei mai mulți nu primesc conturile lui Avraam sau ale lui Solomon.

  Rolul lui Avraam pe pământ nu a fost acela de a acumula bogății, ci de a aduna și a răspândi în jur credința autentică. La fel ca Pavel, el știa să trăiască și în bogăție, și în sărăcie, căci ochii lui erau îndreptați spre Cer. Iar Dumnezeu a ales să îl binecuvânteze pe toate planurile.

  Doamne, pregătește-ne pentru a fi beneficiarii bogățiilor cerești și ajută-ne ca încă de pe Pământ să fim administratori credincioși!

  Provocare:

  Dacă simți că Dumnezeu te-a binecuvântat cu pâine din belșug, fă astăzi un plan să ajuți pe cineva care trece printr-o situație dificilă!

  Gabriel Iarca
  Conferința Muntenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Tu poți poți alege altceva decât părintele tău

  Doamne, ajută-mă să-Ți dau întâietate chiar față de cei dragi ai mei! Provocare: Identifică greșeli moștenite de la înaintași și, cu ajutorul Duhului Sfânt, rupe-te de ele!

  Fii diamant!

  Doamne, ajută-ne să fim corecți în cele mai mici lucruri și în cele mari, ca să putem oglindi frumusețea Ta în toate! Provocare: Citește astăzi din nou Predica de pe Munte din Matei 5–7! Ce principiu de acolo crezi că trebuie să pui în practică începând chiar de astăzi?

  Fii un părinte cu valori morale înalte!

  Doamne, ajută-mă să trăiesc în așa fel, încât muzica vieții mele să fie în concordanță cu versurile ei și, astfel, să pot influența mulți oameni să crească spre slava numelui Tău! Provocare: Gândește-te la un lucru pe care nu îl practici cu regularitate, deși ești convins că e bun! Ce-ar fi să te apuci de astăzi să faci din el un obicei? Dacă nu pentru tine, măcar pentru copiii tăi.

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...