Articolul precedentA hűtlen pásztorokat elsöprő harag
  Articolul următorVindecarea rănii

  Dobânda ascunsă

  „Avram a crezut pe Domnul, și Domnul i-a socotit lucrul acesta ca neprihănire.” (Geneza 15:6)

  Ascultă ediția audio aici.

  Nu de puține ori s-a întâmplat ca oamenii să fie înșelați atunci când au luat credite din cauza multor costuri ascunse. Desigur, ele au ieșit la iveală atunci când au trebuit plătite, însă era deja prea târziu.

  De cele mai multe ori, bogăția este asociată cu hoția, cu venituri ilegale și, implicit, cu noțiunea de păcat. Totuși, Biblia ne spune că Avraam era extrem de bogat, casa lui numărând, se pare, peste o mie de slujitori. Cum de a făcut el atâta avere? Un posibil răspuns este că pe atunci erau alte vremuri. Poate că da, însă îmbogățirea asta a venit și cu un mare dezavantaj – o mare parte din viață a fost călător, și asta nu pentru că făcea negoț, ci pentru că se muta din loc în loc. Aceasta presupunea multe costuri, relații rupte în piața unde își comercializa produsele și o permanentă adaptare la o nouă cultură. Cum a reușit oare?

  Dacă, atunci când luăm un credit de la bancă, avem surpriza neplăcută de multe ori să descoperim abia ulterior diverse costuri ascunse, Avraam a avut parte de o experiență total opusă: în urma contractului său de credit (încrederea pe care I-a acordat-o lui Dumnezeu), a descoperit o dobândă ascunsă, la care nici nu se gândise. El nu și-a stabilit ca scop al vieții să devină bogat, ci doar a învățat să administreze cu multă înțelepciune și eficiență resursele și a fost un om cinstit și cu principii.

  Iar Dumnezeu a hotărât să îi încredințeze bogății materiale, așa cum altora le oferăbinecuvântări în alte domenii ale vieții. Niciun copil al lui Dumnezeu care își pune încrederea în El nu rămâne fără binecuvântare, chiar dacă cei mai mulți nu primesc conturile lui Avraam sau ale lui Solomon.

  Rolul lui Avraam pe pământ nu a fost acela de a acumula bogății, ci de a aduna și a răspândi în jur credința autentică. La fel ca Pavel, el știa să trăiască și în bogăție, și în sărăcie, căci ochii lui erau îndreptați spre Cer. Iar Dumnezeu a ales să îl binecuvânteze pe toate planurile.

  Doamne, pregătește-ne pentru a fi beneficiarii bogățiilor cerești și ajută-ne ca încă de pe Pământ să fim administratori credincioși!

  Provocare:

  Dacă simți că Dumnezeu te-a binecuvântat cu pâine din belșug, fă astăzi un plan să ajuți pe cineva care trece printr-o situație dificilă!

  Gabriel Iarca
  Conferința Muntenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  Conducător divin

  Ca popor, noi nu suntem pregătiți pentru venirea Domnului. Dacă ar pune în practică adevărurile mari, înalte, superioare ale acestei perioade, fiecare membru al bisericii ar fi o lumină puternică, strălucitoare. GÂNDESC MAI DEPARTE La ce este bună cunoașterea adevărului dacă îmi lipsește iubirea pe care a arătat-o Hristos?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...