Articolul precedentA Bárány haragja
  Articolul următorIertarea divină

  Tu poți poți alege altceva decât părintele tău

  „Fiii lui Core n-au murit.” (Numeri 26:11)

  Ascultă ediția audio aici.

  Core se remarcă prin faptul că este unul dintre capii răzvrătirii față de Moise și Aaron, verișorii lui. Ellen White îl descrie ca animat de invidie și nemulțumire, fiind inițiatorul revoltei în care sunt cooptați Datan și Abiram, lideri din tribul lui Ruben. Un număr însemnat dintre fruntașii adunării lui Israel – două sute cincizeci de persoane – se alătură acestei mișcări rebele. Intervenția divină este promptă și cumplită. Liderii revoltei, dar și ceata răzvrătiților pier de moarte năprasnică.

  În acest context, cuvintele textului biblic de astăzi răsună mângâietor și încurajator. De ce nu au murit și fiii lui Core? Pentru că ei au ales o altă atitudine decât tatăl lor, disociindu-se de fapta acestuia. Pentru că fiecare dintre noi suntem responsabili de deciziile noastre fără să moștenim povara vinovăției părinților noștri: Dumnezeu nu ne socotește culpabili cu privire la greșeli și păcate pe care nu le-am săvârșit.

  Poate că părinții tăi nu ți-au oferit cel mai bun exemplu de spiritualitate creștină. Ba chiar poate că s-au răzvrătit față de Dumnezeu și cauza Sa. Poate că, din cauza unor alegeri și fapte greșite ale lor, simți că o pată apasă asupra numelui tău. Îți spun cu bucurie: stă în puterea ta să alegi un alt drum, unul bun, o altă abordare, una luminoasă, a relației tale cu Dumnezeu! Prin călăuzire divină, prin puterea Duhului Sfânt, tu poți rupe lanțul păcatului care ține captivă familia care te-a format – familia părinților tăi. Mai mult, ai datoria față de tine și față de urmașii tăi să rupi acest lanț vicios.

  Fiii lui Core au făcut acest lucru. Nu doar că nu au murit, ci au avut privilegiul să Îl slujească onorabil pe Dumnezeu. Știai că doisprezece dintre psalmii Bibliei îi au ca autori?

  Alege și tu să fii de partea lui Dumnezeu și rupe moștenirea neagră a trecutului necredincios și rebel!

  Doamne, ajută-mă să-Ți dau întâietate chiar față de cei dragi ai mei!

  Provocare:

  Identifică greșeli moștenite de la înaintași și, cu ajutorul Duhului Sfânt, rupe-te de ele!

  Narcis Ardelean
  Conferința Banat

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  O religie atractivă

  Doamne, atrage-i pe tineri la Tine! PROVOCARE: Spune-i unui tânăr, când ai ocazia, de ce ești adventist și de ce aceasta te face atât de fericit!

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...