Articolul precedentA Bárány haragja
  Articolul următorIertarea divină

  Tu poți poți alege altceva decât părintele tău

  „Fiii lui Core n-au murit.” (Numeri 26:11)

  Ascultă ediția audio aici.

  Core se remarcă prin faptul că este unul dintre capii răzvrătirii față de Moise și Aaron, verișorii lui. Ellen White îl descrie ca animat de invidie și nemulțumire, fiind inițiatorul revoltei în care sunt cooptați Datan și Abiram, lideri din tribul lui Ruben. Un număr însemnat dintre fruntașii adunării lui Israel – două sute cincizeci de persoane – se alătură acestei mișcări rebele. Intervenția divină este promptă și cumplită. Liderii revoltei, dar și ceata răzvrătiților pier de moarte năprasnică.

  În acest context, cuvintele textului biblic de astăzi răsună mângâietor și încurajator. De ce nu au murit și fiii lui Core? Pentru că ei au ales o altă atitudine decât tatăl lor, disociindu-se de fapta acestuia. Pentru că fiecare dintre noi suntem responsabili de deciziile noastre fără să moștenim povara vinovăției părinților noștri: Dumnezeu nu ne socotește culpabili cu privire la greșeli și păcate pe care nu le-am săvârșit.

  Poate că părinții tăi nu ți-au oferit cel mai bun exemplu de spiritualitate creștină. Ba chiar poate că s-au răzvrătit față de Dumnezeu și cauza Sa. Poate că, din cauza unor alegeri și fapte greșite ale lor, simți că o pată apasă asupra numelui tău. Îți spun cu bucurie: stă în puterea ta să alegi un alt drum, unul bun, o altă abordare, una luminoasă, a relației tale cu Dumnezeu! Prin călăuzire divină, prin puterea Duhului Sfânt, tu poți rupe lanțul păcatului care ține captivă familia care te-a format – familia părinților tăi. Mai mult, ai datoria față de tine și față de urmașii tăi să rupi acest lanț vicios.

  Fiii lui Core au făcut acest lucru. Nu doar că nu au murit, ci au avut privilegiul să Îl slujească onorabil pe Dumnezeu. Știai că doisprezece dintre psalmii Bibliei îi au ca autori?

  Alege și tu să fii de partea lui Dumnezeu și rupe moștenirea neagră a trecutului necredincios și rebel!

  Doamne, ajută-mă să-Ți dau întâietate chiar față de cei dragi ai mei!

  Provocare:

  Identifică greșeli moștenite de la înaintași și, cu ajutorul Duhului Sfânt, rupe-te de ele!

  Narcis Ardelean
  Conferința Banat

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Ziua în care măștile vor cădea

  Cu limitări umane și prea adesea imperfecți, venim, Părinte, către Tine, cerându-Ți să ne faci autentici și curați! Provocare: Permite-I astăzi Duhului Sfânt să îți descopere aspectele cele mai ascunse ale caracterului și să opereze acolo unde este cazul!

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Dobânda ascunsă

  Doamne, pregătește-ne pentru a fi beneficiarii bogățiilor cerești și ajută-ne ca încă de pe Pământ să fim administratori credincioși! Provocare: Dacă simți că Dumnezeu te-a binecuvântat cu pâine din belșug, fă astăzi un plan să ajuți pe cineva care trece printr-o situație dificilă!

  Fii diamant!

  Doamne, ajută-ne să fim corecți în cele mai mici lucruri și în cele mari, ca să putem oglindi frumusețea Ta în toate! Provocare: Citește astăzi din nou Predica de pe Munte din Matei 5–7! Ce principiu de acolo crezi că trebuie să pui în practică începând chiar de astăzi?

  Publicate astăzi

  Ronnie și domnișoara Prigorie

  Urmează să citești despre câteva dintre calitățile extraordinare pe care Dumnezeu vrea să le avem pentru a fi creștini de succes. Să Îi cerem înțelepciune ca să învățăm lecții de la ceea ce El a creat în natură. Să studiem păsările și să fim înțelepți!

  Limitele iertării

  Mărturisirea păcatelor unii altora este necesară numai între agresor şi victimă (Iacov 5:16). Atunci când rănim pe cineva şi îi producem durere şi lui Dumnezeu, trebuie să îi mărturisim Lui toate păcatele noastre pentru a primi iertare deplină.

  Ziua în care măștile vor cădea

  Cu limitări umane și prea adesea imperfecți, venim, Părinte, către Tine, cerându-Ți să ne faci autentici și curați! Provocare: Permite-I astăzi Duhului Sfânt să îți descopere aspectele cele mai ascunse ale caracterului și să opereze acolo unde este cazul!

  A végső harc jellege

  „Felnyitotta az Úr az Ő tárházát, és előhozta az Ő haragjának szereit: mert e cselekedet...

  Stima de sine

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...