Articolul precedentA végső harc jellege
  Articolul următorLimitele iertării

  Ziua în care măștile vor cădea

  „Cel cu inima prefăcută nu găsește fericirea și cel cu limba stricată cade în nenorocire.” (Proverbele 17:20)

  Ascultă ediția audio aici.

  În lumea în care trăim, ascunderea unor acte de necinste comportă riscuri semnificative pentru cel ce trece prin astfel de situații. Suntem învățați de mici cum este bine să ne purtăm și ce nu se cade să facem. Cea mai întâlnită metodă de educare este imitarea celorlalți. Învățăm să dezvoltăm comportamente privind la oamenii de lângă noi. De mici ni se spune: „Uite, așa se poartă un creștin, așa se îmbracă, așa reacționează”, iar una din marile capcane în care putem cădea este să ne formăm ca imitatori de comportamente, fără ca acestea să fie interiorizate ca principii proprii de viață. Iluzia pe care un imitator o „vinde” poate fi periculoasă pentru toată lumea, dar mai ales pentru el însuși. Să imităm un om spiritual fără a fi unul… Să simulăm cinstea, când în minte scenariile pe care le colorăm nu au nimic de-a face cu aceasta…

  Thamsanqa Jantjie a rămas în istorie ca interpretul pentru surdomuți de la ceremonia de comemorare a lui Nelson Mandela din 2003. A stat lângă marile figuri politice ale lumii, traducându-i într-un limbaj transmis pe tot globul, dar neînțeles de nimeni. Era un imitator, care a reușit să înșele vigilența serviciilor secrete. Ba, mai mult, conflictul lui cu cinstea merge până la descoperirea unui trecut infracțional bine ascuns sub masca unui profesionist. Modelul lui poate sluji de șablon pentru mulți oameni: deși nu suntem ceea ce declarăm, ne dorim să imităm virtuți și calități pe care nu le avem, de dragul unei imagini mai frumoase sau poate pur și simplu pentru a nu-i dezamăgi pe cei de lângă noi. Textul acestei zile ne transmite ideea că va exista un moment în care falsitatea va fi dată de gol, în care se va proba că ceea ce s-a imitat în realitate lipsește. Așadar, cinstea nu se simulează, ci merită să fie trăită din plin.

  Cu limitări umane și prea adesea imperfecți, venim, Părinte, către Tine, cerându-Ți să ne faci autentici și curați!

  Provocare:

  Permite-I astăzi Duhului Sfânt să îți descopere aspectele cele mai ascunse ale caracterului și să opereze acolo unde este cazul!

  Felix Mușat
  Conferința Muntenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...