„Noi am găsit pe Mesia”

  „El, cel dintâi, a găsit pe fratele său Simon și i-a zis: «Noi am găsit pe Mesia.»” (Ioan 1:41)

  Ascultă ediția audio aici.

  Scriptura ne transmite istoria ucenicilor Andrei și Filip. Primul lucru pe care l-a făcut Andrei a fost să-l cheme pe fratele său, Simon, și să-i spună că L-a găsit pe Hristos. După aceea ni se relatează cum Filip, care era din aceeași cetate cu Andrei și Petru, Betsaida, îl găsește pe Natanael și îi spune: „Noi am găsit pe Acela despre care au scris Moise, în Lege, și prorocii: pe Isus din Nazaret, fiul lui Iosif” (Ioan 1:45).

  Avem istorisiri similare în evanghelii și în Faptele apostolilor. Una se găsește în această din urmă carte, care face referire la episodul în care Pavel și Sila sunt întemnițați în Filipi. În timp ce erau închiși, lăudându-L pe Dumnezeu prin cântări și rugăciuni, s-a făcut un mare cutremur, așa încât s-au deschis toate ușile și s-au desfăcut toate legăturile. Lucrul acesta a dus la o conversație între Pavel, Sila și temnicerul care îi avea în pază. Deznodământul a fost unul special: temnicerul a dus mai departe vestea mântuirii în familia lui; prin urmare, cei din casa lui au fost botezați.

  Același principiu l-a folosit și Isus Hristos pe când era în ținutul gadarenilor, când i-a spus celui care fusese posedat de demoni: „Du-te acasă la ai tăi și povestește-le tot ce ți-a făcut Domnul și cum a avut milă de tine” (Marcu 5:19). Isus știa că cea mai persuasivă mărturie este cea a unei vieți schimbate care este prezentată într-un mod natural celor dragi.

  Mărturisirea credinței are un impact puternic pentru cei din familie. În greacă avem termenul oikos, care reprezintă acest principiu al familiei. Dumnezeu ne-a dat un câmp de misiune printre cei dragi și printre cei pe care îi cunoaștem. Un fapt este clar: majoritatea oamenilor vin la Hristos și la biserica Sa în urma influenței personale prin relație.

  Vestea că Isus Hristos ne-a iertat și ne-a mântuit trebuie dusă prima dată membrilor familiei noastre. Aceasta este o parte importantă a misiunii noastre și o temă constantă a rugăciunilor noastre. Dar nu uita că noi trebuie să fim și răspunsul la rugăciunile noastre, adică un model de bunătate, blândețe și credincioșie! Fără o viață schimbată, cuvintele nu pot face nimic.

  Roagă-te ca toți cei din casa ta să Îl găsească pe Hristos!

  Provocare:

  Fă un plan ca luna aceasta să te rogi în fiecare zi pentru rudele tale care nu Îl cunosc încă pe Isus, amintindu-le cu consecvență numele în rugăciune!

  Andrei Dință
  Conferința Transilvania de Nord

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...