Articolul precedentAz igazak feltámadása
  Articolul următorAcoperirea prejudiciului

  Casa Tatălui este casa Mea

  „De ce M-ați căutat? Oare nu știați că trebuie să fiu în casa Tatălui Meu?” (Luca 2:49)

  Ascultă ediția audio aici.

  Cu lacrimi în ochi, Maria și Iosif alergau înspăimântați pe străzile Ierusalimului. Isus, băiatul lor în vârstă de numai 12 ani, rămăsese din greșeală în cetate și era deja a treia zi de când nu mai știau nimic de El. Le treceau tot felul de gânduri prin minte și, în timp ce Îl căutau cu privirea prin toate locurile unde presupuneau că ar putea fi, întrebau în stânga și în dreapta dacă nu cumva L-a văzut cineva.

  Când au intrat în curtea Templului, amintindu-și privirea Lui curioasă și întrebările Lui rostite cu doar câteva zile în urmă, I-au auzit deodată glasul și inima li s-a umplut de bucurie. Dar pentru toată teama și disperarea lor, El a avut o singură scuză: „Nu știați că trebuie să fiu în casa Tatălui Meu?”

  Pentru prima dată, Isus arăta spre Dumnezeu ca fiind Tatăl Său, dovedind că întâlnirea Sa cu jertfele de la Templu L-au ajutat să Își descopere chemarea și misiunea specială.

  Îmi aduc aminte că aveam 8 ani când mama mea era însărcinată cu fratele meu, iar tatăl meu era plecat în Franța. În acele momente, simțeam că nu pot sta acasă sâmbăta. Așadar, în fiecare zi de Sabat, îmi luam cu mine studiul biblic pentru vârsta mea și mă îndreptam spre biserică. Eram bucuros că pot să fiu prezent în casa Tatălui; nimic nu se compara cu acel simțământ de a fi numit copil al lui Dumnezeu.

  După un timp, tata s-a întors din străinătate, iar fratele meu era deja destul de măricel ca să poată fi scos din casă, așa că abia așteptam Sabatul ca să mergem împreună la închinare. Eram cu toții prezenți în casa Tatălui și ne era bine.

  Biserica noastră, poate mică și cu puțini credincioși, trebuie să fie pentru noi casa Tatălui nostru, locul unde ni se deschid ochii, unde înțelegem chemarea și misiunea pe care le avem. Din păcate, la fel ca Maria și Iosif, este posibil ca uneori să plecăm de aici fără Isus, dar este datoria noastră să ne întoarcem și să-L căutăm.

  Casa Tatălui este frumoasă când mergem împreună, dar este frumoasă și când suntem singuri, pentru că ceea ce dă farmecul acestui loc este El, Tatăl nostru.

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta!

  Provocare:

  Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Andrei Dință
  Conferința Transilvania de Nord

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...