Articolul precedentAz örök élet kezdete
  Articolul următorNu sunt mai bun decât ei

  Familia și misiunea bisericii

  „Voi sunteți epistola noastră, scrisă în inimile noastre, cunoscută și citită de toți oamenii.” (2 Corinteni 3:2)

  Ascultă ediția audio aici.

  Omul, creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, este în mare măsură dependent de îngrijirea părintească încă de la naștere și mulți ani după. Părinții sunt primii și principalii educatori ai copiilor lor. Acesta este un drept și o datorie care sunt înrădăcinate în legea naturală. Prin urmare, oricine poate înțelege, uneori doar intuitiv, că este nevoie de continuitate între transmiterea vieții umane și responsabilitatea educării propriilor copii. Astfel că misiunea începe de acasă, din Ierusalim.

  Însă misiunea și activitatea familiei nu se opresc acasă, ci continuă și merg mai departe, depășind cadrul celor cunoscuți, neavând limite geografice. Frumos este că odată cu părinții vor lucra și copiii, făcând împreună o echipă armonioasă pentru o cauză nobilă. Dacă fiecare dintre noi am fi o lumină în locul în care suntem și dacă am contribui cu activitatea și resursele noastre la întreținerea lucrării misionare, extrem de mulți oameni ar fi câștigați pentru Hristos.

  În ziua când am intrat în clasa a IX-a la cursul de biologie, tabla era acoperită cu nume și localizări ale oaselor și mușchilor importanți ai corpului uman. Lista cu denumiri era la îndemână pe masă, deși profesorul niciodată nu s-a referit la ea. A venit și ziua examenului. În acea zi, tabla era curată. Singura cerință a fost: Numiți și localizați fiecare os și mușchi important al corpului uman! Clasa a protestat la unison:

  — Noi niciodată n-am studiat subiectul.

  — Nu aveți scuze, a spus profesorul. Informațiile le aveți de câteva luni.

  După ce ne-am luptat cu testul un timp, el a strâns hârtiile și le-a rupt. Apoi ne-a spus:

  — Să vă aduceți aminte întotdeauna că educația înseamnă mai mult decât să înveți ce ți se spune!

  Același principiu se aplică și în activitatea misionară a familiei și a bisericii. Misiunea trece dincolo de ceea ce spunem sau ce am învățat despre Evanghelie. Ea se oglindește în ceea ce facem și în felul în care ne comportăm, căci faptele noastre vorbesc mai tare decât cuvintele sau învățătura.

  Provocare:

  Fii martor al lui Dumnezeu acasă, la biserică, la locul de muncă și în societate!

  Andrei Dință
  Conferința Transilvania de Nord

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...