Articolul precedentFelismerjük majd egymást
  Articolul următorMustrările

  Sfânt în familie și în biserică

  „Ci, după cum Cel ce v-a chemat este sfânt, fiți și voi sfinți în toată purtarea voastră. Căci este scris: «Fiți sfinți, căci Eu sunt sfânt.»” (1 Petru 1:15,16)

  Ascultă ediția audio aici.

  Un băiețel a citit istoria mișcătoare a călugărului Simeon Stâlpnicul, care și-a trăit ultimii treizeci de ani din viață în vârful unui stâlp. Mișcat de relatare, a hotărât să imite sfințenia pustnicului în propria sa cameră. Cu ajutorul colegilor, a adus un stâlp destul de gros, pe care l-a pus în mijlocul camerei, fixat de un scaun. Deasupra a pus tăblia mesei, pe care a fixat-o cu un cui zdravăn. Mulțumit, s-a cățărat pe platformă, hotărât să rămână acolo până va fi „umplut” cu sfințenie.

  Nu a trebuit să aștepte prea mult, pentru că sosirea părinților a adus „persecuția” pentru isprava lui. Supărat, s-a dat jos de pe stâlp spunând:

  — Este foarte greu să fii sfânt în propria casă.

  De multe ori, este mai ușor să fii sfânt în biserică, în societate sau în alt loc. Adevărata sfințenie însă se dovedește în familie. Dacă în societate purtăm adesea o mască ce ne pune la adăpost, în familie suntem fără nicio „protecție” și acționăm cu adevărata noastră identitate.

  Sfințenia lui Dumnezeu ne transformă și ne face deosebiți. Sfințenia Sa este motivul suprem pentru care poporul Său are o conduită etică în toate domeniile vieții: „Cei care își strică trupul nu se pot bucura de favoarea lui Dumnezeu până când nu se pocăiesc în mod sincer, nu fac o adevărată reformă și nu își desăvârșesc sfințenia în temere de Domnul. Nimeni nu poate să fie creștin și în același timp să se complacă în obiceiuri care îi slăbesc organismul, îi epuizează forțele vitale și sfârșesc prin a transforma niște ființe făcute după chipul lui Dumnezeu în adevărate epave. […] Caracterul lor creștin trebuie să fie fără nicio pată, altfel vor fi declarați inadecvați să fie luați într-un cer sfânt pentru a locui împreună cu ființele curate și fără păcat în Împărăția veșnică a lui Dumnezeu” (SA, p. 75).

  E atât de ușor să purtăm măști uneori! Chemarea este să lăsăm deoparte tot ceea ce este ascuns și pieritor și să purtăm nu doar o formă de evlavie, ci o viață deplină în Hristos, atât în familie, cât și în biserică.

  Doamne, ajută-mă să am o inimă curată și să nu fiu o pricină de poticnire pentru cei din familia mea!

  Provocare:

  Ai un obicei pe care nu ai vrea să îl aibă și copiii tăi? Hotărăște-te să renunți la el chiar astăzi!

  Andrei Dință
  Conferința Transilvania de Nord

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...