Articolul precedentAz igazak elváltozása
  Articolul următorRugăciunea pentru duşmani

  Să nu îi pierdem!

  „Mă bucur când mi se zice: «Haidem la Casa Domnului!»” (Psalmii 122:1)

  Ascultă ediția audio aici.

  Primăvara anului 2020. E început de lună martie. Auzim știri alarmante din China și Italia, dar în ceea ce ne privește suntem încă liniștiți. Viața își continuă cursul normal. Totul se schimbă însă pe data de 11 martie, când autoritățile încep să ia măsuri și în țara noastră. Multe instituții, printre care și bisericile, se închid. Din casele noastre ne gândim la momentul acela în care, cu bucurie, ni se va spune din nou: „Haidem la Casa Domnului!”

  Ideea unei biserici închise este tristă. Dar cred că mai trist decât aceasta este gândul de a avea o biserică în care tinerii nu își găsesc plăcerea și locul. Hai să nu lăsăm ca lucrul acesta să se întâmple în bisericile noastre! Hai să îi ajutăm pe tineri să guste bucuria unui program care îi satisface!

  „Lucrătorul creștin poate fi un slujitor al lui Hristos care să-i atragă pe copii la Mântuitorul. Prin înțelepciune și tact, el îi poate lega de inima sa, le poate da curaj și nădejde, iar prin harul lui Hristos îi poate vedea transformați în caracter, așa încât să se poată spune despre ei: «A unora ca aceștia este Împărăția lui Dumnezeu»” (VI, p. 443).

  Ca biserică, folosiți-i pe tineri în cadrul programelor! Implicați-i în slujirea muzicală! Faceți din Școala de Sabat pentru copii și tineri o ocazie pe care ei să dorească să nu o piardă! Oferiți-le mesaje pline de putere din Cuvântul vieții! Răspundeți-le onest și competent la frământări și întrebări! Nu uitați să le zâmbiți și, cu înțelepciune, să îi ajutați să se dezvolte frumos!

  Tinerii sunt plini de creativitate, de resurse, de talente și de energie. Ei sunt o mare binecuvântare pentru bisericile noastre. Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică!

  Provocare:

  Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Ramona Andraș
  Conferința Banat

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...