Articolul precedentA Föld elnéptelenedik
  Articolul următorÎngroapă mortul!

  Oferă părtășie!

  „Dar vă spun că vor veni mulți de la răsărit și de la apus și vor sta la masă cu Avraam, Isaac și Iacov în Împărăția cerurilor.” (Matei 8:11)

  Ascultă ediția audio aici.

  Îmi aduc aminte de momentele de părtășie din familia în care am crescut, când masa din Sabat era mereu specială și potrivită pentru musafiri.

  Adevărul este că preferăm să stăm la masă cu cei care ne sunt dragi. Lucrul acesta este justificat. Lângă persoanele dragi, ne simțim confortabil și în siguranță. Când stai la masă cu cineva apropiat, ai un simțământ de bucurie și pace. Parcă și mâncarea pare mai bună într-o companie plăcută. Iar dacă la un moment dat ne rătăcim, vom avea mereu în noi un reper clar pentru a ne întoarce.

  Te invit să te gândești la tinerii care sunt departe de casă, departe de tine, departe de biserică și poate chiar departe de Dumnezeu. Minunea întoarcerii lor și a regăsirii lor poate fi direct proporțională cu părtășia avută la aparent banalele mese luate împreună. Ce frumos ne prezintă Isus această scenă a Împărăției cerurilor care este asemănată cu părtășia și bucuria de a sta la masă cu cei dragi! Să începem chiar de acum să ne familiarizăm cu sentimentul părtășiei cerești de a sta împreună! Sabatul este cel mai bun prilej pentru acest lucru. Putem face din aceste ocazii momente care ne-ar putea apropia de credința lui Avraam, Isaac și Iacov și ne putem pregăti pe noi și pe tinerii noștri să facem cu toții parte din rândul celor care vor sta la masă cu acești oameni, având aceeași credință mântuitoare. Să facem deci o prioritate din a avea părtășie unii cu alții și a-L invita la masa noastră pe Cel care stă la ușă și bate (Apocalipsa 3:20).

  Oferă-i tânărului din casa ta, din biserica ta și din vecinătatea ta părtășia de care are așa de mare nevoie!

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care s-au îndepărtat de Domnul și pentru liderii de companioni!

  Provocare:

  Gândește-te la o modalitate de a invita un tânăr sau mai mulți din biserica ta la tine la masă!

  Robert Demeter
  Conferința Banat

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...