Articolul precedentSátán megkötözése
  Articolul următorCel mai curajos

  Bucuria de a ieși în natură

  „În adevăr, însușirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veșnică și dumnezeirea Lui se văd lămurit de la facerea lumii, când te uiți cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El.” (Romani 1:20)

  Ascultă ediția audio aici.

  Se știe de mult timp că natura are efecte benefice asupra sănătății și a stării de bine a oamenilor. Nu întâmplător state precum Japonia, Coreea de Sud sau Finlanda investesc sute de milioane de dolari în așa-numitele centre National Forest Therapy. Aici vin anual milioane de oameni pentru a parcurge ședințele de „terapie a pădurii”, cu scopul de a alunga stresul din viața cotidiană, orășenească.

  Dincolo de studiile prestigioase care pot fi invocate, fiecare dintre noi a simțit efectul benefic pe care natura îl are asupra sănătății noastre, mai ales după o săptămână aglomerată. Mai mult decât atât, fiind una dintre căile generale ale revelației divine, natura, conform textului biblic invocat, ne vorbește despre însușirile, puterea și dumnezeirea Creatorului nostru.

  Ellen White scria că „Sabatul ne îndreaptă gândurile spre natură și ne aduce în legătură cu Creatorul” (MS, p. 84). „În această sfântă zi de odihnă, mai mult decât în oricare altă zi, noi trebuie să studiem soliile pe care Dumnezeu le-a scris pentru noi în natură” (Ibidem, p. 85). Cum ar fi dacă am respecta aceste sfaturi inspirate? Cum ar aștepta Sabatul copiii noștri, prizonieri ai apartamentelor marilor orașe, dacă i-am scoate regulat, o parte a Sabatului, în natură și i-am apropia de slava Creatorului?

  Vrem să ne ajutăm copiii să iubească ziua Domnului? Atunci să pășim dincolo de „să nu”-urile pe care le-au învățat pe dinafară spre niște experiențe pe care le neglijăm chiar dacă ne sunt recomandate prin inspirație! Cât de frumos ar fi să ne bucurăm de fiecare dată în Sabat de bucuria copiilor noștri, încântați, nu plictisiți și obosiți de ceea ce facem!

  Doamne, Îți mulțumim pentru natură! Ajută-ne să ne apropiem mai mult de Tine prin intermediul ei!

  Provocare:

  Ieși într-o după-amiază de Sabat cu copiii în natură, la pădure sau într-un parc și vorbește-le despre Dumnezeul creator!

  Levis Nistor
  Conferința Banat

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Cel mai bun prieten

  Dacă cei care se declară creștini Îl iubesc pe Isus mai mult decât iubesc lumea vor fi încântați să vorbească despre El, cel mai bun Prieten al lor, asupra căruia își manifestă cea mai adâncă afecțiune. GÂNDESC MAI DEPARTE Este Isus cel mai bun prieten al meu? Dacă m-ar urmări cineva, m-ar auzi vorbind despre El mai mult decât vorbesc despre prietenii mei pământeni?

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....