Articolul precedentA családok újra egyesülnek
  Articolul următorCe cere Dumnezeu

  Bucuria de a sluji în biserică

  „Slujiți-vă unii altora în dragoste.” (Galateni 5:13)

  Ascultă ediția audio aici.

  După un Sabat încărcat din luna mai a anului 2011, stăteam pe înserat împreună cu un vechi prieten și discutam despre genealogiile noastre. Amândoi fiind din aceeași localitate și având rădăcini adventiste mai vechi de o sută de ani, căutam să analizăm cum și-au păstrat atașamentul pentru Hristos generațiile care s-au succedat. La un moment dat, prietenul meu, povestindu-mi despre traiectoria spirituală a spiței lui de neam, ajunge la un nume în dreptul căruia rostește o expresie pe care nici până astăzi nu am putut să mi-o scot din minte: „Este membru, dar săracul n-a ajuns să slujească!”

  E posibil să fii membru în biserică și să nu înțelegi dimensiunea și binecuvântarea slujirii? Ce înseamnă slujirea în biserică? Oare această slujire poate fi opțională? Atunci când Domnul Isus Și-a început lucrarea publică, a căutat să formeze un grup de ucenici care să înțeleagă nevoia și binecuvântarea slujirii, astfel încât viața lor să fie transformată pe deplin.

  Dacă astăzi facem parte din biserica lui Hristos, înțelegem noi că planul lui Dumnezeu are trei direcții necesare pentru o spiritualitate de succes la nivel personal? Avem nevoie de o relație de ucenicie personală cu Hristos, o relație de slujire în biserica Sa și o misiune permanentă de a vesti Evanghelia. Aceste trei dimensiuni sunt interconectate și devin o binecuvântare pentru cei care le trăiesc.

  Te-aș ruga să analizezi slujirea ta în biserica lui Hristos. Trecutul nu mai poate fi schimbat, însă viitorul poate fi construit! Să ne gândim la viața personală, dar să privim și la copii și tineri, căutând să înțelegem ce pot deveni aceștia prin harul lui Hristos! Ei au mare nevoie să descopere și să înțeleagă bucuria slujirii în biserică.

  Roagă-te ca fiecare copil și tânăr să își găsească locul în biserica locală și în societate ca slujitor!

  Provocare:

  Gândește-te și fă un plan concret prin care să ajuți un copil sau un tânăr să descopere bucuria slujirii în Sabat în biserica ta!

  Natanael Jigău
  Conferința Banat

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...