Articolul precedentA hűségeseknek elkészített koronák
  Articolul următorCicatricile

  O biserică de „îngeri”!

  „Dar mai presus de toate acestea, îmbrăcați-vă cu dragostea, care este legătura desăvârșirii.” (Coloseni 3:14)

  Ascultă ediția audio aici.

  Suntem așa de diferiți! Avem vârste diferite, preocupări diverse, provenim din familii diferite. Apărem la biserică unii odihniți, alții obosiți; unii cu lecția Școlii de Sabat temeinic studiată și textul de memorat învățat conștiincios, alții neputând să-și amintească pe unde le-ar fi studiul biblic din trimestrul respectiv; unii hotărâți să asculte cu mare atenție, alții veniți fiindcă așa se face; unii hotărâți să se facă auziți, alții dorindu-și să nu fie observați; unii veniți cu nevoi, alții veniți să ofere; unii în dragostea dintâi, alții purtând o vagă amintire a ei sau poate privind în gol, nereușind nici măcar să își amintească de o astfel de vreme…

  Vizavi de casa noastră, peste șosea, locuia o familie mai în vârstă: moș Totu și soția lui. Ea a început să vină la biserica noastră și se pregătea pentru botez. Supărat de mama focului, soțul ei i-a promis că, în ziua în care se va boteza, o va aștepta acasă cu toporul. Doar că ea a reușit până la urmă să îl convingă să vină și el măcar o dată cu ea la biserică. Ajuns aici, moș Totu a intrat cu mare precauție în garderobă.

  A fost înconjurat de frați cu mare căldură, salutat, îmbrățișat, poftit înăuntru pe un loc mai în față.

  Cum a ajuns acasă după acea vizită la biserică, moș Totu a devenit alt om. Povestea că, la adunare la adventiști, a fost înconjurat de îngeri. Ceva din dragostea cerească l-a atins. Pentru că „dragostea, care este legătura desăvârșirii”, și-a făcut efectul. El i-a văzut desăvârșiți, îngeri.

  „Dumnezeu dorește ca servii Săi să cultive, unul față de celălalt, o afecțiune creștină. Adevărata religie unește inimile nu numai cu Hristos, ci și una cu cealaltă, în cea mai delicată unire” (9MB, p. 110).

  Copiii și tinerii noștri vor deprinde și ei această atitudine, purtând mai departe o valoare specială.

  Ajută-ne, Doamne, să ne comportăm cu ceilalți așa cum ne-am comporta cu Tine dacă ne-ai vizita!

  Provocare:

  Du-te în Sabat la biserică îmbrăcat cu dragostea lui Isus Hristos! Iubește-i pe toți: și pe cei mici, și pe cei mari!

  Ioan Indricău
  Conferința Banat

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...