Articolul precedentIsten gyermekeinek boldogsága
  Articolul următorReconcilierea

  Vis de copil

  „În strâmtorarea mea, am chemat pe Domnul, am chemat pe Dumnezeul meu; din locașul Lui, El mi-a auzit glasul și strigătul meu a ajuns la urechile Lui.” (2 Samuel 22:7)

  Ascultă ediția audio aici.

  Aveam 11 ani când, în 1991, am participat la o evanghelizare organizată de adventiști în căminul cultural din satul meu. Noi, copiii, ne făceam loc printre cei mari și ascultam cu uimire mesajul. Participam împreună cu mama și sora mea și, cum ajungeam acasă, îi spuneam și tatălui meu ce am descoperit. Până atunci, citisem Biblia povestită copiilor, primită în dar de la educatoarea mea baptistă. Dar evanghelizarea era altceva! Apoi am studiat cărțile Daniel și Apocalipsa.

  Însă tatăl meu, tot mai nemulțumit de asocierea mea cu „pocăiții”, a început să îmi interzică frecventarea grupului de studiu. Prinsă între respectul și ascultarea de tatăl meu și impedimentul de a ajunge la o biserică de oraș, a trebuit să mă opresc. Dar nu să renunț! Visam la ziua când voi ajunge membră în Biserica Adventistă.

  În 1998, mă aflam la o altă evanghelizare, chiar în Biserica Adventistă. Pastorul Dwight Nelson parcă îmi vorbea direct mie! Eram extrem de entuziasmată și, în ciuda împotrivirii vehemente a tatălui meu, în mai puțin de un an am fost botezată. Peste ani, am avut ocazia să îi spun pastorului Dwight Nelson cât de mult a însemnat acea evanghelizare pentru mine.

  Uneori, prezența celor mici ne deranjează. Dar v-ați gândit că și ei vor să-L cunoască pe Dumnezeu? La programele noastre vin copii cu un mare potențial spiritual și, în loc să îi ignorăm, am putea mai bine să le zâmbim, să le întindem o mână caldă, să facem tot ce ține de noi ca ei să se simtă bine primiți. Acest gest va însemna enorm pentru copilul de azi, care ia decizii, și va fi decisiv pentru adultul de mâine.

  Doamne, Îți mulțumim pentru copiii care vin în Casa Ta!

  Provocare:

  Găsește chiar azi un copil/tânăr care nu are părinții în credință și fii un sprijin pentru el!

  Mihaela Zaha
  Conferința Banat

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...