Articolul precedentHazafelé tartunk
  Articolul următorFără iertare

  Sabatul, cerul și Noul Pământ

  „Apoi am văzut un cer nou și un pământ nou; pentru că cerul dintâi și pământul dintâi pieriseră, și marea nu mai era.” (Apocalipsa 21:1)

  Ascultă ediția audio aici.

  Este dimineața de Sabat în grădina Eden. Adam și Eva pășesc alături de Domnul, care deschide înaintea lor minunile creației. O atmosferă de pace, bucurie și împlinire cuprinde întreaga suflare, ce înalță acum slavă Creatorului…

  Astăzi, la mii de ani distanță, această frumoasă imagine s-a estompat. Pierdut printre frământările și căutările zilnice, omul reușește să vadă doar câteva fragmente din promisiunile destinației finale. Efemerul a înlocuit aproape cu totul veșnicia. Identitatea mea de așteptător este marcată de a doua venire a Domnului Hristos și de Sabat, ziua în care îmi arăt recunoștința și mă închin înaintea Celui care îmi susține viața. Îmi reafirm astfel dorul după edenica întâlnire cu Tatăl meu. Este timpul, dacă nu am făcut aceasta până acum, să aduc gândul veșniciei în viața și în familia mea, să fac din regina zilelor săptămânii o adevărată pregustare a întâlnirilor sabatice din cer.

  „Domnul Isus”, scrie pana inspirată, „vine să ne prezinte avantajele și minunata imagine a lumii de sus, pentru ca atracțiile cerului să devină familiare gândurilor noastre, iar pe culoarele memoriei noastre să fie atârnate tablourile frumuseții cerești și veșnice” (EUZ, p. 206).

  Este făgăduința lui Dumnezeu o realitate pentru tine? Dorești cerul și noul Pământ cu toată ființa ta? Entuziasmul tău este unitatea de măsură a dorinței tale după locul promis. În plus, nu uita că tu ești cel care poate trezi curiozitatea, bucuria și speranța celor ce se află la început de drum! Roagă-te cu cei tineri, citește-le copiilor și vestește lumii întregi promisiunea Domnului! Lumina slavei cerești va încununa atunci ființa ta și fericirea mântuirii va sclipi și în ochii tăi. Întâlnirea cu Regele și Răscumpărătorul tău este tot ce poate fi mai sfânt.

  Doamne, deschide-mi ochii Sabat de Sabat, să văd veșnicia venind!

  Provocare:

  Vorbește-i unui tânăr și descrie-i bucuria zilei închinării pe noul Pământ!

  Adrian Petrache
  Conferința Banat

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Cel mai bun prieten

  Dacă cei care se declară creștini Îl iubesc pe Isus mai mult decât iubesc lumea vor fi încântați să vorbească despre El, cel mai bun Prieten al lor, asupra căruia își manifestă cea mai adâncă afecțiune. GÂNDESC MAI DEPARTE Este Isus cel mai bun prieten al meu? Dacă m-ar urmări cineva, m-ar auzi vorbind despre El mai mult decât vorbesc despre prietenii mei pământeni?

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....