Articolul precedentJutalma Vele van
  Articolul următorMai are Dumnezeu milă de mine?

  Şi Dumnezeu apreciază!

  „Și din ceruri s-a auzit un glas, care zicea: «Acesta este Fiul Meu preaiubit, în care Îmi găsesc plăcerea.»” (Matei 3:17)

  Ascultă ediția audio aici.

  Am învățat că Isus este un model de relaționare cu Dumnezeu Tatăl, precum și de ascultare de El. Orice copil, tânăr, adult sau vârstnic are ce învăța de la Isus în ce privește raportarea la Dumnezeu Tatăl. Dar nu cumva avem ceva de învățat și din modul în care relaționează Dumnezeu Tatăl cu Fiul Său?

  Cu siguranță că orice copil s-ar bucura să-și audă tatăl declarând despre el în timpul discuției cu prietenii: „Acesta este fiul meu. Nu-ți dai seama cât de mult îl iubesc!” „Aceasta este fiica mea. Nu știu ce m-aș face fără ea!” Și tinerii de la biserică s-ar bucura să audă prin ușa de la camera comitetului, sau chiar mai direct: „Aceștia sunt tinerii noștri. Pentru ei suntem în stare să facem totul!”

  În mijlocul unei lumi care generează atâta confuzie, copiii și tinerii au nevoie să li se ofere identitate. Iar pentru ei identitatea se capătă prin apartenență. Prin urmare, când copiii și tinerii se simt iubiți și apreciați, când li se amintește în mod repetat că aparțin familiei și bisericii, când li se demonstrează că sunt iubiți, se dezvoltă în ei o identitate greu de anihilat.

  Momentele în care Dumnezeu Tatăl face declarația de prețuire față de Fiul, Isus Hristos, nu sunt întâmplătoare. Cele două declarații sunt făcute înainte de pustiul ispitirii și de grădina Ghetsimani, urmată mai apoi de Golgota. Două perioade în care Isus a avut nevoie specială de siguranță emoțională, de asigurarea prețuirii din partea Tatălui. Lecția este evidentă. Paharul trebuie umplut înainte de a fi consumat. Înainte să ai așteptări, trebuie să oferi asigurări. Dacă vrei ca fiul sau fiica ta să treacă bine prin turbulențele adolescenței, oferă-le asigurarea apartenenței! Spune-le că sunt ai tăi, indiferent ce s-ar întâmpla!

  Copiii și tinerii trebuie să primească semnale foarte clare că aparțin bisericii, familiei cerești. Și semnalele sunt mult mai clare când încep cu „tu” (ești copilul meu preaiubit).

  Tată ceresc, nu sunt învățat să-mi manifest prețuirea și aprecierea. Ajută-mă Tu!

  Provocare:

  Ține o evidență a declarațiilor tale față de tineri și copiii! Ce transmit ele?

  Iulian Condrachi
  Conferința Moldova

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Cel mai bun prieten

  Dacă cei care se declară creștini Îl iubesc pe Isus mai mult decât iubesc lumea vor fi încântați să vorbească despre El, cel mai bun Prieten al lor, asupra căruia își manifestă cea mai adâncă afecțiune. GÂNDESC MAI DEPARTE Este Isus cel mai bun prieten al meu? Dacă m-ar urmări cineva, m-ar auzi vorbind despre El mai mult decât vorbesc despre prietenii mei pământeni?

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....