Articolul precedentSátán és angyalainak fogsága
  Articolul următorO lume de tristețe

  Între patru ochi

  „Duhul Sfânt S-a coborât peste El în chip trupesc, ca un porumbel. Și din cer s-a auzit un glas, care zicea: «Tu ești Fiul Meu preaiubit, în Tine Îmi găsesc toată plăcerea Mea!” (Luca 3:22)

  Ascultă ediția audio aici.

  Aveam 15-16 ani când, după serviciul divin din după-amiaza de Sabat, a venit la mine unul dintre prezbiterii bisericii și, pe un ton serios, mi-a spus:

  — Iulian, vreau să vorbesc cu tine.

  Un fior rece a trecut prin mine. M-am gândit: Ce-o fi auzit despre mine? Din fericire, nu a fost vorba de corecții. Voia să-mi încredințeze o responsabilitate.

  Nu m-am gândit până acum la motivul pentru care am trăit acele sentimente. Acum, privind în urmă, tind să cred că nu au fost foarte multe momente în adolescență în care un adult să mă ia deoparte pentru a-mi spune că mă apreciază. Deși cred că atât familia, cât și biserica m-au prețuit.

  Cum ar fi dacă ne-am adresa într-un mod personal tinerilor și atunci când fac lucruri bune? Poate că nu sunt observate la fel de repede ca cele rele. De multe ori când se aude o bufnitură, când copiii țipă unul la celălalt, când este zarvă între tineri, se aude întrebarea ce vine dinspre un adult: „Ce s-a întâmplat?” Dar de ce n-am pune aceeași întrebare și atunci când atmosfera este frumoasă, când relațiile sunt bune? Dacă este nevoie, putem chiar să completăm întrebarea: „Ce s-a întâmplat și merită observat, apreciat?”

  Este vremea să urmăm mai fidel modelul Tatălui ceresc. Trebuie să ne adresăm tinerilor și atunci când fac lucruri bune, prin remarci apreciative precum: „Îmi place cum ne acompaniezi la pian!” „Îmi place felul în care reciți psalmul Sabatului!” „Îmi place felul în care te îmbraci!” „Mă bucur mult când vin la biserică și te văd aici!” „Dumnezeu ți-a oferit daruri prețioase. Îmi place că le dezvolți pentru slava Lui!” Adresări ca aceea din textul de astăzi ar trebui să se audă tot mai des: „Tu ești fiica noastră dragă.” „Tu ești băiatul nostru prețios.” Cu cât vom face mai mult acest lucru, cu atât le vom oferi mai multă valoare acestor suflete care oricum sunt în căutarea propriei valori.

  Doamne, deschide-mi ochii pentru a vedea faptele frumoase ale tinerilor și ajută-mă să-i apreciez!

  Provocare:

  Gândește-te la modalități practice în care ai putea încuraja tinerii din familia și biserica ta! Începe de astăzi!

  Iulian Condrachi
  Conferința Moldova

   

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...