Articolul precedentA bennünket őrző angyalok
  Articolul următorChemaţi să fim fericiţi

  Nu doar cuvinte

  „Pe când vorbea el încă, iată că i-a acoperit un nor luminos cu umbra lui. Și din nor s-a auzit un glas, care zicea: «Acesta este Fiul Meu preaiubit, în care Îmi găsesc plăcerea Mea: de El să ascultați!»” (Matei 17:5)

  Ascultă ediția audio aici.

  Cea mai convingătoare declarație de apreciere față de un copil sau un tânăr este aceea prin care îi oferi atenție, responsabilitate și chiar autoritate.

  Într-o zi, băiatul nostru în vârstă de 5 ani a venit la mine să îmi spună ceva. L-am ascultat în timp ce continuam să lucrez la laptop. Pentru că nu mă uitam la el, m-a prins de barbă și, dintr-o singură mișcare, mi-a îndreptat fața către el. Voia să fie ascultat, să i se ofere atenție. Din nefericire, nu toți copiii și tinerii vor face acest lucru.

  Observă contextul în care apare declarația Tatălui cu privire la Isus din versetul 5: „pe când vorbea el [Petru] încă”. Deoarece Petru continuă să vorbească, Dumnezeu îl întrerupe spre a le spune tuturor: „De El să ascultați!”

  Uneori, când un copil sau un tânăr spune ceva, adulții încep la rândul lor să vorbească între ei. Mesajul transmis? Nu ești important! În schimb, atunci când în timp ce vorbește un copil sau un adolescent se face liniște și toate privirile se îndreaptă către el, mesajul transmis este de apreciere și valoare.

  Când li se oferă o atenție plină de interes, tinerii se simt apreciați. Îmi amintesc de bucuria unei adolescente întoarse dintr-o călătorie misionară IMPACT. Referindu-se la felul în care a fost tratată de ceilalți, cu fața radiind, povestea:

  — M-am simțit prețuită! Oamenii aceia erau foarte atenți la ceea ce spuneam. Ne ascultau de parcă am fi fost cei mai importanți oameni.

  Însă cuvintele Tatălui înseamnă mai mult. Prin declarația Sa, El Îi oferă Fiului un rol și autoritate. Așa trebuie să facă și vârstnicii în relație cu cei tineri. Nu pot uita seara când, după două zile întregi petrecute împreună cu un tânăr la biserică, mama lui a venit să-mi spună:

  — Mulțumesc că l-ați implicat pe băiatul meu și că i-ați acordat încredere!

  Ajută-mă, Doamne, să îmi amintesc continuu că tinerii trebuie să crească!

  Provocare:

  Asumă-ți toate riscurile și oferă-le mai multă responsabilitate tinerilor!

  Iulian Condrachi
  Conferința Moldova

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...