Momente delicate

  „Femeia I-a răspuns: «N-am bărbat.» Isus i-a zis: «Bine ai zis că n-ai bărbat. Pentru că cinci bărbați ai avut; și acela pe care-l ai acum nu-ți este bărbat. Aici ai spus adevărul.»” (Ioan 4:17,18)

  Ascultă ediția audio aici.

  Sunt momente în care, din loialitate față de Dumnezeu și dragoste față de celălalt, trebuie să îl înfrunți pe aproapele tău. Momente în care trebuie să pătrunzi în cotloanele întunecate ale existenței unui tânăr răvășit de prea multe căderi în păcat. Momente în care trebuie să atingi aspecte din viața celuilalt care sunt asemenea unor răni supurante. Momente delicate, încărcate de vulnerabilitate maximă.

  Astfel de clipe a trăit samariteanca întâlnită de Isus Hristos. Fără să anticipeze ce avea să se întâmple în acea după-amiază toridă, s-a pomenit în mijlocul unei discuții sensibile cu un străin. S-a cutremurat când și-a dat seama că o mână misterioasă întorcea paginile din istoria vieții ei și scotea la iveală lucruri pe care le credea ascunse pentru totdeauna. Răspunsul ei: „N-am bărbat”, prin care încerca să evite orice discuție pe acest subiect, I-a oferit lui Isus ocazia să pătrundă și mai adânc în trecutul mizerabil al vieții ei.

  Modul în care Isus avea să se raporteze la trecutul ei rușinos urma să influențeze întreg parcursul vieții ei viitoare. În acest moment crucial, Isus are grijă să strecoare o apreciere față de acest suflet care se aștepta mai degrabă la ocară: „Bine ai zis […]. Aici ai spus adevărul.” Câtă delicatețe, iubire și compasiune manifesta Isus! Astfel, femeia a fost convinsă că acest străin care citea tainele vieții ei îi era totodată și prieten plin de milă și iubire. În timp ce curăția prezenței Lui îi condamna păcatul, El nu rostea niciun cuvânt de acuzare. Continua să îi vorbească mai degrabă despre harul care-i putea înnoi sufletul.

  Învăț o lecție importantă din această întâlnire a lui Isus cu samariteanca. Acceptarea tratamentului de către cel greșit ține de modul în care îi atingi rănile dureroase. Dacă în aceste clipe delicate reușești să strecori o apreciere punctuală, l-ai câștigat.

  Doamne, ajută-mă să conștientizez că prin cuvintele mele pot influența destinul veșnic al tinerilor!

  Provocare:

  Când ți se pare că nu-i nimic de apreciat, apreciază ceva!

  Iulian Condrachi
  Conferința Moldova

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Cel mai bun prieten

  Dacă cei care se declară creștini Îl iubesc pe Isus mai mult decât iubesc lumea vor fi încântați să vorbească despre El, cel mai bun Prieten al lor, asupra căruia își manifestă cea mai adâncă afecțiune. GÂNDESC MAI DEPARTE Este Isus cel mai bun prieten al meu? Dacă m-ar urmări cineva, m-ar auzi vorbind despre El mai mult decât vorbesc despre prietenii mei pământeni?

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....