Articolul precedentA megváltottak öröme
  Articolul următorDomnul Se gândeşte la mine

  Când nu ești apreciat, apreciază!

  „Isus a văzut pe Natanael venind la El și a zis despre el: «Iată cu adevărat un israelit în care nu este vicleșug.»” (Ioan 1:47)

  Ascultă ediția audio aici.

  Este interesant contextul în care Isus rostește această apreciere. Natanael tocmai își exprimase neîncrederea, îndoiala cu privire la faptul că ar putea ieși ceva bun din Nazaret, localitatea de proveniență a lui Isus. Când Isus îi spune lui Natanael: „Iată cu adevărat un israelit în care nu este vicleșug”, probabil că se referea nu doar la momentele sale de căutare sinceră după adevăr, de studiu și rugăciune, ci și la reacția manifestată la primirea veștii din partea lui Filip cum că L-ar fi găsit pe Mesia.

  Ce faci când, intrând în biserică, nu ești observat de tinerii de la balcon care, în timpul discuției dintre ei, își exprimă disprețul față de tine? Ce atitudine adopți față de adolescenții care, fie pe la spate, fie chiar în mod direct, își exprimă nemulțumirea față de tine? Ce îi spui unui tânăr care pune sub semnul întrebării calitatea predicilor tale? Tendința noastră este să îi considerăm obraznici. Și chiar să îi dojenim.

  Isus procedează altfel: rostește o apreciere. Și nu este doar o strategie. Isus apreciază căutările, sinceritatea, întrebările… Nu este făcută nicio comparație între ușurința cu care L-au urmat alți ucenici și șovăiala cu care se îndreaptă Natanael către El. Doar o apreciere însoțită de dovada atotcunoașterii divine. Și, astfel, inima lui Natanael este cucerită.

  Probabil că printre tineri sunt mulți ca Natanael. Tineri care aparent sunt inabordabili, fără interes pentru cele sfinte și nepăsători față de cauza Împărăției cerurilor. Tineri care pun tot felul de întrebări, care par să nu prețuiască adevărurile moștenite de la părinții noștri, care discută parcă prea deschis despre punctele vulnerabile ale bisericii. Și pentru acești tineri trebuie găsită măcar o apreciere. Dacă nu alta, măcar să le fie apreciată lipsa de fățărnicie.

  Dă-mi, Doamne, o apreciere pentru fiecare!

  Provocare:

  Când simți că trebuie să îi dai un răspuns unui tânăr care pune tot felul de întrebări, încearcă să-l mai asculți un pic! Poate că îl vei și înțelege.

  Iulian Condrachi
  Conferința Moldova

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Cel mai bun prieten

  Dacă cei care se declară creștini Îl iubesc pe Isus mai mult decât iubesc lumea vor fi încântați să vorbească despre El, cel mai bun Prieten al lor, asupra căruia își manifestă cea mai adâncă afecțiune. GÂNDESC MAI DEPARTE Este Isus cel mai bun prieten al meu? Dacă m-ar urmări cineva, m-ar auzi vorbind despre El mai mult decât vorbesc despre prietenii mei pământeni?

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....