Articolul precedentVégre otthon!
  Articolul următorSomnul liniştit

  Un exemplu de perseverență

  „Dobândește înțelepciune, dobândește pricepere; nu uita cuvintele gurii mele și nu te abate de la ele!” (Proverbele 4:5)

  Ascultă ediția audio aici.

  Succesul este doar vârful aisbergului, care se vede deasupra apei, însă cea mai mare parte a unui aisberg se află în apă și nu se vede, asemenea multor eforturi sau influențe care nu se văd, dar care contribuie la succes.

  Fără îndoială, în spatele succesului doctorului Ben Carson s-a aflat Sonia Carson, o mamă înțeleaptă și perseverentă în deciziile pe care le-a luat în privința băieților ei. Unul dintre cele mai dificile momente din viața lui Ben a fost atunci când mama lui i-a pus pe el și pe fratele lui, Curtis, să citească două cărți pe săptămână și să le facă fiecăreia câte un rezumat. Crezuse că mamei lui îi va trece gândul acesta după ce va vedea că băieții s-au pus pe treabă și pe urmă o va lăsa mai moale. Însă nici vorbă. Cu cât observa că această regulă dă randament, cu atât devenea mai convinsă că ceea ce le-a impus băieților ei era un lucru bun, care îi va ajuta. De fapt, dorința Soniei era ca băieții ei să devină persoane la care oamenii să se uite cu admirație, să își depășească statutul de prostănaci ai clasei.

  Mai târziu, Ben povestea că acea perseverență a mamei lui a fost puntea de lansare a ceea ce a devenit el – un neurochirurg de succes. Această experiență l-a făcut să îi inspire și pe alți copii să pună mâna pe carte și să citească, așa luând naștere Bursa Carson, care are ca scop să îi ajute pe cei care doresc să muncească și să persevereze în viață.

  În viața creștinului, perseverența și sfaturile bune se împletesc armonios pentru a te duce pe culmile pregătite de Însuși Mântuitorul. Un sfetnic bun poți fi și tu pentru cei din jurul tău.

  Roagă-te ca Biblia să fie cartea care să îi schimbe și să îi transforme pe toți tinerii și să îi ajute să devină noi lumini pentru generațiile viitoare!

  Provocare:

  Oferă-i unui tânăr sau unei tinere o carte care ar putea să îi schimbe viața și inspiră-l/inspir-o să o citească!

  Alin Cătinean
  Conferința Transilvania de Sud

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Cel mai bun prieten

  Dacă cei care se declară creștini Îl iubesc pe Isus mai mult decât iubesc lumea vor fi încântați să vorbească despre El, cel mai bun Prieten al lor, asupra căruia își manifestă cea mai adâncă afecțiune. GÂNDESC MAI DEPARTE Este Isus cel mai bun prieten al meu? Dacă m-ar urmări cineva, m-ar auzi vorbind despre El mai mult decât vorbesc despre prietenii mei pământeni?

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....