Un exemplu de educație

  „El a pus o mărturie în Iacov, a dat o Lege în Israel și a poruncit părinților noștri să-și învețe în ea copiii.” (Psalmii 78:5)

  Ascultă ediția audio aici.

  James Hudson Taylor părea să promită multe încă de mic. La vârsta de 4 ani a învățat să scrie, iar când avea 5 ani, visul lui era să devină misionar în China, țară care îl fascina foarte mult. Dar de ce misionar?

  Mama, deși ocupată, găsea totuși timp să le inspire copiilor pasiune pentru lectură. În toate după-amiezile, în timp ce croșeta, le citea din manualele de istorie, de literatură sau relatări ale unor călătorii, provocându-i, astfel, cu exerciții intelectuale.

  Tatăl era un om al datoriei. De două ori pe zi, după masa de dimineață și de seară, făcea o reuniune de familie. Nu permitea nimănui să se ocupe de copii în privința educației. Se ruga pentru ei și, pe măsură ce creșteau, îi învăța să se roage personal. Aceste obiceiuri regulate, dar mai ales exemplul părinților, au întipărit de timpuriu în sufletul copiilor însemnătatea pe care o au studiul Bibliei și rugăciunea.

  Lui Hudson îi făcea plăcere să-l însoțească pe tatăl său în localitățile în care mergea să vestească Evanghelia, iar contactul cu persoanele convinse de păcat și care doreau să aibă pace cu Dumnezeu i-a atras atenția. Însă dragostea lui pentru Dumnezeu a fost influențată în mod special de atmosfera binefăcătoare a vieții de familie și de exemplul tatălui și al mamei. În mod special exemplul mamei, care își rezerva anumite momente ca să se retragă pentru a se ruga, a creat o impresie profundă asupra lui Hudson.

  La vârsta de 22 de ani, Hudson Taylor a călcat pe pământ străin, ajungând să fie misionar în China. Și-a propus să devină misionar și a devenit, iar lucrul acesta s-a datorat întru totul influenței părinților lui încă de la o vârstă fragedă. Copilul de mâine este ceea ce sunt eu astăzi. Din punctul acesta se dezvoltă o biserică.

  Roagă-te pentru copiii/nepoții tăi, care pot fi influențați de educația pe care le-o oferi!

  Provocare:

  Propune-ți să petreci un timp special în fiecare zi cu copiii/nepoții tăi!

  Alin Cătinean
  Conferința Transilvania de Sud

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...