Articolul precedentA megváltottak jutalma
  Articolul următorAtenţie la lumină!

  Un exemplu de generozitate

  „Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune și să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri.” (Matei 5:16)

  Ascultă ediția audio aici.

  Ellen White a făcut economii de-a lungul vieții deoarece dorea să contribuie cât mai mult la ajutarea celor aflați în dificultate și la împlinirea nevoilor tot mai mari ale tinerei Biserici Adventiste de Ziua a Șaptea.

  Casa ei era mereu deschisă pentru lucrătorii și pastorii care călătoreau, iar adesea nu știa câți oameni aveau să apară la masa de prânz. Într-o perioadă găzduia un băiat, o fată și o văduvă cu cele două fiice ale ei, oferindu-le hrană și haine în valoare de sute de dolari cumpărate în acest scop.

  Generozitatea lui Ellen White poate fi observată și din gesturile de dăruire în favoarea înaintării lucrării bisericii. În 1892, a dăruit 1 000 de dolari din drepturile de autor pentru cărțile vândute în America pentru a ajuta școala de lângă Melbourne, Australia.

  În 1900, a oferit drepturile de autor pentru cartea Parabolele Domnului Hristos pentru a ajuta la restituirea datoriilor școlilor bisericii. Cu ajutorul credincioșilor adventiști din toată America de Nord, acel dar a ajuns la peste 300 000 de dolari.

  În 1906, când fondurile bisericii erau puține, ea a donat drepturile de autor pentru cartea Divina vindecare pentru a contribui la construirea Sanatoriului Adventist din Washington.

  Gesturile acestea nu au rămas neobservate. Angajatele lui Ellen White, despre care ea spunea că erau cele mai bune, mai credincioase și mai devotate fete, și-au donat salariile pentru a ajuta și ele la înaintarea lucrării de vestire a mesajului Evangheliei.

  Cea mai bună predică este cea a faptelor, nu cea formată doar din cuvinte. Faptele noastre sunt cea mai izbitoare dovadă a prezenței lui Isus Hristos în viața noastră de zi cu zi.

  Roagă-te pentru sistemul adventist de învățământ, care formează tineri pentru a deveni lumini pentru cei din jur!

  Provocare:

  Ajută un tânăr sau o tânără să urmeze o educație creștină!

  Alin Cătinean
  Conferința Transilvania de Sud

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...