Articolul precedentJog az élet fájához
  Articolul următorAvram

  Un exemplu de tată

  „Copilul lasă să se vadă încă din faptele lui dacă purtarea lui va fi curată și fără prihană.” (Proverbele 20:11)

  Ascultă ediția audio aici.

  În anul 2009, în familia Roșu s-a născut primul copilaș, pe nume Alexandru. Începând cu acel an, Andrei (tatăl lui Alexandru) a înțeles că el va fi modelul principal după care băiatul lui își va contura viața și că ceea ce îl va învăța din primii ani va rămâne imprimat pentru tot restul vieții.

  Viața lui Andrei Roșu era una de rutină. Mergea la muncă dimineața devreme și stătea la birou ore întregi, mâncând un sandvici sau prăjituri aduse de alți colegi. Ajungea acasă seara târziu, se așeza în fața televizorului până pe la miezul nopții, apoi, simțindu-se epuizat după o zi plină, mergea să se odihnească. O viață destul de banală, nu-i așa?

  Într-o bună zi, când s-a întors acasă de la muncă, băiețelul lui s-a așezat alături de el pe canapea, a luat telecomanda și a început să butoneze la întâmplare, pentru că așa îl văzuse pe tatăl său făcând. În acel moment, Andrei și-a imaginat cum vor fi pentru el următorii cinci-zece ani, s-a văzut luând în greutate, stând pe canapea alături de fiul său, cu o sticlă de bere într-o mână și telecomanda în cealaltă. Însă această conștientizare l-a făcut să își dea seama că nu își dorește să ducă o astfel de viață și a luat decizia de a se ridica de pe canapea.

  Dintr-o viață de rutină, viața lui a devenit una foarte activă, datorită faptului că s-a apucat de alergat. Și a făcut-o atât de bine, încât în 2012 a intrat în Cartea recordurilor, fiind primul om care a alergat pe toate cele șapte continente cele mai grele curse. Dar asta nu e tot. El a devenit influența pe care și-a dorit-o pentru fiul său, care la vârsta de 7 ani a alergat Semimaratonul de pe Transfăgărășan (21,4 km), fiind cel mai tânăr atlet care reușește o astfel de performanță.

  Cele mai bune lecții se predau prin exemplul personal. Cu alte cuvinte, Biblia ne învață că mai întâi trebuie să ne însușim ceea ce vrem să îi învățăm pe alții.

  Roagă-te pentru sănătatea fizică, psihică și spirituală a tinerilor din biserica ta!

  Provocare:

  Prin exemplul tău, fă un tânăr sau o tânără să adopte un obicei sănătos!

  Alin Cătinean
  Conferința Transilvania de Sud

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...