Articolul precedentA szivárvánnyal körülvett trón
  Articolul următorMoise

  Poteca ce duce acasă

  „Cărarea pe care mergi să fie netedă și toate căile tale să fie hotărâte: nu te abate nici la dreapta, nici la stânga și ferește-te de rău!” (Proverbele 4:26,27)

  Ascultă ediția audio aici.

  Îmi amintesc cu drag de anii copilăriei și de poteca din livada de meri, pe care mergeam aproape zilnic. Era un drum atât de bine cunoscut: drumul spre școala mică din sat.

  Îmi amintesc cuvintele mamei: „Să ții poteca dreaptă, să nu te abați din drum și să nu mai vii cu hainele rupte sau murdare acasă!”, cuvinte pe care le auzeam frecvent, dar pe care nu le ascultam. Și parcă mă văd abătându-mă de la drumul meu după te miri ce: un măr mai copt, o floare mai colorată, un pui de vrabie, o baltă înghețată pe care o transformam noi în „patinoar”. Nu puține erau ocaziile în care întârziam destul de mult la prânz sau veneam ca de la război.

  În contextul versetului din Proverbele 4:26,27, îmi dau seama cât de neascultători putem fi, la orice vârstă, când vine vorba de sfaturile pline de dragoste ale Tatălui ceresc. Cărările vieții sunt pline de provocări, intersecții și alegeri, dintre care unele ne ridică, altele ne coboară, unele ne murdăresc, altele ne spală. Harta spre casă ne este oferită, trebuie doar să o urmăm.

  „Ca străjeri credincioși, trebuie să vedeți sabia care vine și să dați alarma, pentru ca bărbații și femeile să nu meargă, din neștiință, pe o cale pe care ar fi putut s-o evite, dacă ar fi știut adevărul” (EUZ, p. 93).

  „Dacă ar recunoaște modul în care Se poartă El cu ei și ar accepta învățăturile Sale, cei care sunt poporul lui Dumnezeu ar găsi o cale dreaptă pentru picioarele lor și o lumină care să-i călăuzească prin întuneric și prin descurajare” (4MB, p. 14).

  Mersul pe cărarea vieții presupune ascultare, iar ascultarea înseamnă că vom ajunge acasă cu hainele curate și nerupte!

  Roagă-te să poți ține drumul drept, indiferent de obstacolele întâlnite pe parcurs!

  Provocare:

  Oprește-te puțin astăzi, când ieși din casă, fie că ești pe jos, fie că ești cu mașina, și gândește-te dacă mersul tău este după mersul Lui, dacă poteca ta se abate la dreapta sau la stânga!

  Loredana Simion
  Conferința Oltenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...