Articolul precedentLátni fogjuk a Királyt
  Articolul următorAna

  Tot

  „Tu să te ții în totul totului tot numai de Domnul Dumnezeul tău.” (Deuteronomul 18:13)

  Ascultă ediția audio aici.

  Auzim atât de des acest cuvânt. Abia reușești să ții bine furculița în mână și auzi: „Te rog să mănânci tot din farfurie.” Mai târziu, doamna învățătoare vine cu următoarea propunere: „Copii, aș vrea să scrieți tot ce am scris pe tablă.” Înaintea unei teze, auzi colegii: „Ai învățat tot? Crezi că te vei descurca?” Mai departe, dacă vrei să te angajezi, trebuie să completezi un CV care să conțină totul despre tine (date personale, studii etc.). După ce te-ai angajat, la serviciu ți se cere să depui tot efortul pentru a îndeplini sarcinile de lucru. Astăzi, ca mamă sau ca tată, trebuie să dai tot ce ai mai bun sau să faci tot ce este mai bine pentru copiii tăi, pentru familia ta.

  Te deranjează acest „tot”? Parcă este prea mult, nu?
  Hai să privim versiunea Cerului cu privire la cuvântul acesta:
  La început, Dumnezeu a creat tot pământul perfect.
  De-a lungul anilor, El a avut grijă tot timpul de copiii Săi.
  Isus Hristos a renunțat la tot ce avea în cer și a coborât printre noi pentru a ne fi
  un exemplu.
  El a dus la îndeplinire tot planul de mântuire pentru mine și pentru tine.
  Este dispus să ierte tot ce punem înaintea Lui tu și eu.
  Îți oferă tot harul Său.
  Într-o zi, va reveni pentru a lua acasă tot poporul Lui credincios.
  Dar acest „tot” te mai deranjează?

  „Marele plan al mântuirii își va găsi împlinirea în aducerea în întregime a lumii sub protecția lui Dumnezeu” (CA, p. 455). „Hristos, prin sacrificiul Său, a plătit pedeapsa păcatului și nu numai că îl va răscumpăra pe om, ci va recâștiga și stăpânirea pierdută. Tot ceea ce a fost pierdut de către primul Adam va fi recâștigat de către cel de-al doilea Adam” (PP, p. 58).

  Dumnezeu a dat totul pentru mine, pentru tine, pentru prietenii mei și ai tăi, pentru familiile noastre. Cât poți să oferi tu din ceea ce ești sau din ceea ce ai?

  Provocare:

  Fă o listă cu tot ce crezi că este bun în viața ta și una cu tot ce crezi că ar trebui schimbat și roagă-te pentru lucrurile de pe lista a doua!

  Loredana Simion
  Conferința Oltenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Cel mai bun prieten

  Dacă cei care se declară creștini Îl iubesc pe Isus mai mult decât iubesc lumea vor fi încântați să vorbească despre El, cel mai bun Prieten al lor, asupra căruia își manifestă cea mai adâncă afecțiune. GÂNDESC MAI DEPARTE Este Isus cel mai bun prieten al meu? Dacă m-ar urmări cineva, m-ar auzi vorbind despre El mai mult decât vorbesc despre prietenii mei pământeni?

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....