Tot

„Tu să te ții în totul totului tot numai de Domnul Dumnezeul tău.” (Deuteronomul 18:13)

Ascultă ediția audio aici.

Auzim atât de des acest cuvânt. Abia reușești să ții bine furculița în mână și auzi: „Te rog să mănânci tot din farfurie.” Mai târziu, doamna învățătoare vine cu următoarea propunere: „Copii, aș vrea să scrieți tot ce am scris pe tablă.” Înaintea unei teze, auzi colegii: „Ai învățat tot? Crezi că te vei descurca?” Mai departe, dacă vrei să te angajezi, trebuie să completezi un CV care să conțină totul despre tine (date personale, studii etc.). După ce te-ai angajat, la serviciu ți se cere să depui tot efortul pentru a îndeplini sarcinile de lucru. Astăzi, ca mamă sau ca tată, trebuie să dai tot ce ai mai bun sau să faci tot ce este mai bine pentru copiii tăi, pentru familia ta.

Te deranjează acest „tot”? Parcă este prea mult, nu?
Hai să privim versiunea Cerului cu privire la cuvântul acesta:
La început, Dumnezeu a creat tot pământul perfect.
De-a lungul anilor, El a avut grijă tot timpul de copiii Săi.
Isus Hristos a renunțat la tot ce avea în cer și a coborât printre noi pentru a ne fi
un exemplu.
El a dus la îndeplinire tot planul de mântuire pentru mine și pentru tine.
Este dispus să ierte tot ce punem înaintea Lui tu și eu.
Îți oferă tot harul Său.
Într-o zi, va reveni pentru a lua acasă tot poporul Lui credincios.
Dar acest „tot” te mai deranjează?

„Marele plan al mântuirii își va găsi împlinirea în aducerea în întregime a lumii sub protecția lui Dumnezeu” (CA, p. 455). „Hristos, prin sacrificiul Său, a plătit pedeapsa păcatului și nu numai că îl va răscumpăra pe om, ci va recâștiga și stăpânirea pierdută. Tot ceea ce a fost pierdut de către primul Adam va fi recâștigat de către cel de-al doilea Adam” (PP, p. 58).

Dumnezeu a dat totul pentru mine, pentru tine, pentru prietenii mei și ai tăi, pentru familiile noastre. Cât poți să oferi tu din ceea ce ești sau din ceea ce ai?

Provocare:

Fă o listă cu tot ce crezi că este bun în viața ta și una cu tot ce crezi că ar trebui schimbat și roagă-te pentru lucrurile de pe lista a doua!

Loredana Simion
Conferința Oltenia

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor